Biznis

U rusiju više ne isporučuju

Nove trgovine u Kini bile su vjetar u leđa Legu u 2021.

Danski proizvođač igračaka Lego izvijestio je u utorak o snažnom rastu prihoda u 2021. godini zahvaljujući otvaranju novih trgovina u Kini, a u ovoj godini očekuje slabiji rast i potvrđuje obustavu isporuka u Rusiju


 
2 min
HINA
FOTO: Pixabay

Danski proizvođač igračaka Lego izvijestio je u utorak o snažnom rastu prihoda u 2021. godini zahvaljujući otvaranju novih trgovina u Kini, a u ovoj godini očekuje slabiji rast i potvrđuje obustavu isporuka u Rusiju

Danski proizvođač igračaka Lego izvijestio je u utorak o snažnom rastu prihoda u 2021. godini zahvaljujući otvaranju novih trgovina u Kini, a u ovoj godini očekuje slabiji rast i potvrđuje obustavu isporuka u Rusiju.

Prihod je porastao 27 posto, na 55,3 milijarde danskih kruna (8,11 milijardi dolara), objavili su iz Lega, istaknuvši da su tijekom godine nadmašili industriju igračaka na svim većim tržištima.

Operativna dobit porasla je 32 posto, na 17 milijardi kruna, izvijestili su iz Lega, istaknuvši da su među najprodavanijim setovima kockica bili Lego City, Technic, Harry Potter i Star Wars.

Kompanija je prošle godine otvorila 165 novih trgovina, većinom u Kini, i sada ih ukupno ima 832 u zemljama širom svijeta.

Lego ubire plodove višedesetljetne strategije lociranja proizvodnje u blizinu ključnih tržišta, što im je smanjilo logističke probleme i troškove u vrijeme pandemije koji teško pogodili maloprodaju širom svijeta.

U ovoj godini kompanija očekuje jednoznamenkastu stopu rasta i pad u Ukrajini i Rusiji. Lego je zbog ruske invazije na Ukrajinu obustavio nove isporuke u 81 Lego trgovinu u Rusiji kojima upravlja Inventive Retail Group.

Vijest o obustavi isporuka u Rusiju objavio je prošlog tjedna internetski poslovni list Finans.

Kompanija u Rusiji zapošljava 80 radnika i nije željela reći koliki je njezin udio u ukupnoj prodaji.

"Situacija je nestabilna i brzo se razvija i mi je pomno pratimo. Prerano je da bismo špekulirali o njezinom utjecaju na potražnju", rekao je glasnogovornik.


Nastavite čitati

Svijet
 

Švicarska s 3-1 nadigrala Mađarsku

Kroz cijelo prvo poluvrijeme vidjela se velika razlika u izvedbi te su Švicarci apsolutno dominirali tijekom uvodnih 45 minuta. Daleko rastrčaniji i s vrlo djelotvornim presingom Švicarci su posve razoružali Mađare koji nisu ni jednom kvalitetno zaprijetili Sommeru

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.