Biznis

Pedeset i tri bespovratne potpore

Poreč: poduzetnicima 217 tisuća kuna

Korisnici koji su prijašnjih godina ostvarili pravo na potporu za početak poslovanja, na nove se
pozive prijavljuju za potpore u sklopu drugih mjera poput digitalizacije poslovanja ili nabavu opreme


 
1 min
Istra24
Grad Poreč

Korisnici koji su prijašnjih godina ostvarili pravo na potporu za početak poslovanja, na nove se
pozive prijavljuju za potpore u sklopu drugih mjera poput digitalizacije poslovanja ili nabavu opreme

Grad Poreč dodijelio je 53 bespovratne potpore svojim poduzetnicima i obrtima, a temeljem Programa poticanja razvoja poduzetništva za 2021. godinu i Javnog poziva poduzetnicima za dodjelu potpora za razvoj poduzetništva.

ako napominju u gradskom Upravnom odjelu za gospodarstvo i EU fondove, ove je godine
dodijeljeno potpora u vrijednosti od 216.831,18 što je gotovo tri puta više no lani.

Najviše je sredstava dodijeljeno za subvencioniranje nabave dugotrajne materijalne imovine, potpore
poduzetnicima početnicima koji prvi put otvaraju obrt ili trgovačko društvo te subvencioniranje
digitalizacije poslovanja.

- Korisnici koji su prijašnjih godina ostvarili pravo na potporu za početak poslovanja, na nove se
pozive prijavljuju za potpore u sklopu drugih mjera poput digitalizacije poslovanja ili nabavu opreme.

S obzirom na to da postoji veliki interes u ovoj godini i očigledno „pogođen“ model mjera, najvjerojatnije će se s istim mjerama nastaviti i u 2022. godini, samo s manjim izmjenama, zaključuju u odjelu.


Nastavite čitati

Istra
 

VLASNICI AUTOPRAONICE IZ NOVIGRADA ŽELE ODGOVORE OD ŽUPANIJE "Ne mogu nam samo tako zatvoriti djelatnost na mjesec dana! Naša četveročlana obitelj od ovoga živi!"

Nama nije poslana nikakva službena informacija o tome da nam se zabranjuje rad. Zatvorili smo kad smo u medijima pročitali da ne smiju raditi oni koji koriste pitku vodu. Možda smo trebali reći da nismo nigdje ništa pročitali i jednostavno nastaviti raditi, vele nam vlasnici autopraonice iz Novigrada. U nastojanju dolaska do odgovora, županu Borisu Miletiću poslali su više mailova na koje im nije odgovoreno, a pokušali su i telefonski kontaktirati Istarsku županiju, no za informacije su ostali uskraćeni

Istra
 

OTKRIJ SREDIŠNJU ISTRU Novi tjedan i nastavak programa

-Još je malo vremena ostalo za uživanje u godišnjem odmoru i ljetnim aktivnostima, ali projekt Otkrij središnju Istru u punom je jeku. Svi posjetitelji središnje Istre ovoga će tjedna moći uživati u razgledima gradića, dobrim filmovima, koncertnom programu i vinskim pričama koje dolaze u Gračišće. Svi programi u sklopu navedenog projekta besplatni su za sve sudionike, poručuju TZ-a Središnje Istre

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.