Biznis

POTOPLJENI PULSKI NAVOZI

PROBLEMI SE GOMILAJU Dok čeka kupca, novi ULJANIK ZAPAO U BLOKADU!

Još se čeka kakve će daljnje korake u prodaji Uljanik Brodogradnje 1856 odobriti skupština vjerovnika njezinog većinskog vlasnika Uljanik Brodogradilišta u stečaju, nakon neuspjelog drugog pokušaja, a da je za to sve manje vremena pokazuju podaci da je račun tvrtke već desetak dana u blokadi


 
2 min
Istra24 ⒸFOTO: Manuel Angelini

Još se čeka kakve će daljnje korake u prodaji Uljanik Brodogradnje 1856 odobriti skupština vjerovnika njezinog većinskog vlasnika Uljanik Brodogradilišta u stečaju, nakon neuspjelog drugog pokušaja, a da je za to sve manje vremena pokazuju podaci da je račun tvrtke već desetak dana u blokadi

Još se čeka kakve će daljnje korake u prodaji Uljanik Brodogradnje 1856 odobriti skupština vjerovnika njezinog većinskog vlasnika Uljanik Brodogradilišta u stečaju, nakon neuspjelog drugog pokušaja, a da je za to sve manje vremena pokazuju podaci da je račun tvrtke već desetak dana u blokadi, piše Marija Brnić za poslovni.hr.

O manjku financijske snage dalo se iščitati i iz prošlotjedne odluke Vlade, koja je intervenirala produljenjem jamstva i povećanjem iznosa za kredit za novogradnju 535, ribarski brod za naručitelja Moen Marin iz Norveške, uz čiju gradnju Vlada stala još u ljeto 2021. Izdano je jamstvo za 80% vrijednosti kredita, odnosno 5,12 milijuna eura, a ono je sada podebljano s još 2 milijuna eura, a rok otplate HBOR-u produljen do 2. listopada.

Do tada će, nadaju se svi uključeni, tvrtka održati stabilnost i moći dovršiti gradnju i isplatiti plaće za više od 300 radnika, a nadaju se i da će okončati trakavica s prodajom zainteresiranom kupcu, Čehu Jaroslavu Strnadu. On je još prije sedam mjeseci predao obvezujuću ponudu i bio je voljan platiti 20,57 milijuna eura. Pitanje je hoće li se prodavatelj i potencijalni kupac sada brzo naći oko cijene, čak i ako se vjerovnici odluče za prodaju direktnom pogodbom, s obzirom na to da u međuvremenu škver gomila gubitke, a vjerovnici računaju dobiti toliko da se pokriju potraživanja radnika Uljanika u stečaju, odnosno onoliko koliko je Strnad nudio prije sedam mjeseci.


Nastavite čitati

Pula
 

Za koji trenutak počinje koncert Avril Lavigne u Areni - u Pulu stigla s ekipom od 150 članova!

Ovo će biti njen prvi nastup u Hrvatskoj. Nakon obilaska Sjeverne Amerike, Avril je u Europi, a Pula ima veliku čast ugostiti je na jednom od rijetkih samostalnih koncerata, jer na ostatku europskog dijela turneje, nastupa skoro pa isključivo, na festivalima * Ulaznice za koncert prodavale su  za 65 eura za travu, 77 eura za tribine, 88 eura za parter, te najskuplje, za plato, za 150 eura *  Kao predgrupu za svoj nastup odabrala je riječki pop-punk-rock bend Kraj programa

Pula
 

(FOTO/VIDEO) NK ULJANIK UŠAO U 2. LIGU! Trener Saša Kolić: "Igrao je Uljanik već taj rang, igrao je i viši, ali ovo je definitivno povijesni trenutak"

"Mislim da Istra zaslužuje još klubova u višem rangu. S obzirom na to da imamo prvoligaša, važno je da i mi izborimo veći rang jer onda cijela nogometna priča dobiva više smisla. Za mlade igrače je to onda dobar temelj za razvijanje jer ne mogu svi odmah ući u prvoligašku momčad. Sada bi to trebalo održavati i ispratiti i nadam se da će biti podrške i suradnje iz ostalih klubova Istre. Bez podrške Grada i Županije neće biti moguće opstati u ovoj ligi", kaže trener Kolić

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.