Biznis

POTOPLJENI PULSKI NAVOZI

PROBLEMI SE GOMILAJU Dok čeka kupca, novi ULJANIK ZAPAO U BLOKADU!

Još se čeka kakve će daljnje korake u prodaji Uljanik Brodogradnje 1856 odobriti skupština vjerovnika njezinog većinskog vlasnika Uljanik Brodogradilišta u stečaju, nakon neuspjelog drugog pokušaja, a da je za to sve manje vremena pokazuju podaci da je račun tvrtke već desetak dana u blokadi


 
1 min
Istra24 ⒸFOTO: Manuel Angelini

Još se čeka kakve će daljnje korake u prodaji Uljanik Brodogradnje 1856 odobriti skupština vjerovnika njezinog većinskog vlasnika Uljanik Brodogradilišta u stečaju, nakon neuspjelog drugog pokušaja, a da je za to sve manje vremena pokazuju podaci da je račun tvrtke već desetak dana u blokadi

Još se čeka kakve će daljnje korake u prodaji Uljanik Brodogradnje 1856 odobriti skupština vjerovnika njezinog većinskog vlasnika Uljanik Brodogradilišta u stečaju, nakon neuspjelog drugog pokušaja, a da je za to sve manje vremena pokazuju podaci da je račun tvrtke već desetak dana u blokadi, piše Marija Brnić za poslovni.hr.

O manjku financijske snage dalo se iščitati i iz prošlotjedne odluke Vlade, koja je intervenirala produljenjem jamstva i povećanjem iznosa za kredit za novogradnju 535, ribarski brod za naručitelja Moen Marin iz Norveške, uz čiju gradnju Vlada stala još u ljeto 2021. Izdano je jamstvo za 80% vrijednosti kredita, odnosno 5,12 milijuna eura, a ono je sada podebljano s još 2 milijuna eura, a rok otplate HBOR-u produljen do 2. listopada.

Do tada će, nadaju se svi uključeni, tvrtka održati stabilnost i moći dovršiti gradnju i isplatiti plaće za više od 300 radnika, a nadaju se i da će okončati trakavica s prodajom zainteresiranom kupcu, Čehu Jaroslavu Strnadu. On je još prije sedam mjeseci predao obvezujuću ponudu i bio je voljan platiti 20,57 milijuna eura. Pitanje je hoće li se prodavatelj i potencijalni kupac sada brzo naći oko cijene, čak i ako se vjerovnici odluče za prodaju direktnom pogodbom, s obzirom na to da u međuvremenu škver gomila gubitke, a vjerovnici računaju dobiti toliko da se pokriju potraživanja radnika Uljanika u stečaju, odnosno onoliko koliko je Strnad nudio prije sedam mjeseci.


Nastavite čitati

Pula
 

NI DVIJE GODINE OD NAJAVE Mobilni timovi za psihološku pomoć pulskim osnovnim školama nisu zaživjeli

U posljednjih nekoliko mjeseci evidentna je eskalacija vršnjačkog nasilja u najvećem istarskom gradu, a mobilni timovi ponovno su bili temom sastanka koji se sredinom svibnja održao u Gradu Puli. Iako škole otad bilježe i nove slučajeve vršnjačkog nasilja, čini se da je realizacija mobilnih timova još uvijek u fazi analiziranja, pa je izvjesno za očekivati kako do završetka ove školske godine neće ni zaživjeti

Pula
 

MATEA SAGADIN, PRVA UPRAVITELJICA ZAKLADE ZA SPORT "Za prvu godinu 77.500 eura je prilično lijep iznos"

"Završila sam Kineziološki fakultet u Zagrebu te sam se nakon toga vratila u Pulu i zaposlila se u struci. Trenutno sam zaposlena u jednoj Poliklinici čije bih ime ostavila anonimnim, a mjesto rada je kineziolog/ kineziterapeut, dakle rehabilitacija nakon pojedinih ozljeda lokomotornog sustava * Voljela bih da Zaklada osigura što većem broju prijavljenih sportaša sredstva koja su im potrebna te da svake godine količina sredstava na računu Zaklade bude veća nego one prethodne"

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.