Biznis

otvoreno pedesetak hotela i kampova

U Istri za uskrsne blagdane 35 tisuća gostiju

Prema riječima direktora županijske Turističke zajednice Denisa Ivoševića, koji je prije par dana ponovno izabran na tu funkciju koju obavlja već 12 godina, od početka godine do jučerašnjeg dana Istra je realizirala gotovo jedanaest posto bolji rezultat o u odnosu na isto razdoblje rekordne 2019. godine


 
2 min
HINA
Hina

Prema riječima direktora županijske Turističke zajednice Denisa Ivoševića, koji je prije par dana ponovno izabran na tu funkciju koju obavlja već 12 godina, od početka godine do jučerašnjeg dana Istra je realizirala gotovo jedanaest posto bolji rezultat o u odnosu na isto razdoblje rekordne 2019. godine

U Istri se za uskrsne blagdane očekuje oko 35 tisuća gostiju koji će ostvariti 140 tisuća noćenja, a među njima najviše će tradicionalno biti Slovenaca, Talijana, Austrijanaca i Nijemaca, ali i domaćih turista, izvijestili su u petak iz Turističke zajednice Istarske županije.

Tijekom Uskrsnih blagdana bit će otvoreno pedesetak velikih i malih hotela i kampova, a prvi će gosti stići i u privatni smještaj, posebno kuće za odmor. Najviše uskršnjih turista odmarat će u Rovinju, Poreču, Umagu, Puli i Medulinu. 

Prema riječima direktora županijske Turističke zajednice Denisa Ivoševića, koji je prije par dana ponovno izabran na tu funkciju koju obavlja već 12 godina, od početka godine do jučerašnjeg dana Istra je realizirala gotovo jedanaest posto bolji rezultat o u odnosu na isto razdoblje rekordne 2019. godine. 

"U Istri je 2020. godine realizirano 47 posto cjelokupnog prometa rekordne 2019. godine, a u 2021. godini to je bilo gotovo 82 posto. Stoga se može reći da je Istra u turističkom smislu bila pobjednik na Mediteranu", izjavio je  Ivošević.

Dodao je kako je Istra, ne samo kao turistička destinacija nego i kao regija u cjelini, definitivno i u protekle dvije krizne godine pokazala da je protokol suradnje između privatnog i javnog sektora kvalitetno uvezan i kvalitetno umrežen jer je to jedna od ključnih pretpostavki da regija može funkcionirati ne samo kad je situacija normalna, nego prvenstveno kad je izvanredna.


Nastavite čitati

Istra
 

Tko će s kim pitanje je sad

Sutra donosimo tri analize izbornih rezultata u osmoj izbornoj jedinici. Kako su stranke prošle po istarskim gradovima i općinama? * Za mjesec dana počinju upisi u pulske vrtiće. Ovogodišnji će biti nešto drugačiji od dosadašnjih. O cijenama, promjenama i detaljima o kojima će roditelji morati voditi računa, čitajte sutra

Istra
 

U subotu 20 godina Fažanske škole soljenja sardela

Tijekom manifestacije 40 ekipa posoliti će svoj važ sardela pod stručnim vodstvom fažanskih ribara. Održat će se i gastro radionica filetiranja i mariniranja ribe te jela od slanih  sardela, radionica  izrade tradicijskih ribarskih alata te foto izložba povodom 20 godina Škole soljenja sardela: “20 nam je godina tek...”

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.