Biznis

otvoreno pedesetak hotela i kampova

U Istri za uskrsne blagdane 35 tisuća gostiju

Prema riječima direktora županijske Turističke zajednice Denisa Ivoševića, koji je prije par dana ponovno izabran na tu funkciju koju obavlja već 12 godina, od početka godine do jučerašnjeg dana Istra je realizirala gotovo jedanaest posto bolji rezultat o u odnosu na isto razdoblje rekordne 2019. godine


 
1 min
HINA
Hina

Prema riječima direktora županijske Turističke zajednice Denisa Ivoševića, koji je prije par dana ponovno izabran na tu funkciju koju obavlja već 12 godina, od početka godine do jučerašnjeg dana Istra je realizirala gotovo jedanaest posto bolji rezultat o u odnosu na isto razdoblje rekordne 2019. godine

U Istri se za uskrsne blagdane očekuje oko 35 tisuća gostiju koji će ostvariti 140 tisuća noćenja, a među njima najviše će tradicionalno biti Slovenaca, Talijana, Austrijanaca i Nijemaca, ali i domaćih turista, izvijestili su u petak iz Turističke zajednice Istarske županije.

Tijekom Uskrsnih blagdana bit će otvoreno pedesetak velikih i malih hotela i kampova, a prvi će gosti stići i u privatni smještaj, posebno kuće za odmor. Najviše uskršnjih turista odmarat će u Rovinju, Poreču, Umagu, Puli i Medulinu. 

Prema riječima direktora županijske Turističke zajednice Denisa Ivoševića, koji je prije par dana ponovno izabran na tu funkciju koju obavlja već 12 godina, od početka godine do jučerašnjeg dana Istra je realizirala gotovo jedanaest posto bolji rezultat o u odnosu na isto razdoblje rekordne 2019. godine. 

"U Istri je 2020. godine realizirano 47 posto cjelokupnog prometa rekordne 2019. godine, a u 2021. godini to je bilo gotovo 82 posto. Stoga se može reći da je Istra u turističkom smislu bila pobjednik na Mediteranu", izjavio je  Ivošević.

Dodao je kako je Istra, ne samo kao turistička destinacija nego i kao regija u cjelini, definitivno i u protekle dvije krizne godine pokazala da je protokol suradnje između privatnog i javnog sektora kvalitetno uvezan i kvalitetno umrežen jer je to jedna od ključnih pretpostavki da regija može funkcionirati ne samo kad je situacija normalna, nego prvenstveno kad je izvanredna.


Nastavite čitati

Istra
 

VODNJAN/DIGNANO: Ljetni koncerti limene glazbe / I concerti estivi della banda d'ottoni

Limena glazba Grada Vodnjana i Zajednice Talijana Vodnjan pod vodstvom maestra Branka Sterpina, subotnjim matinejama razveseljavati trgove u Galižani, Vodnjanu i Peroju * La Banda d’ottoni della Città di Dignano e della Comunità degli Italiani di Dignano, guidata dal Maestro Branko Sterpin, torna a rallegrare, con una serie di concerti estivi, le piazze di Gallesano, Dignano e Peroi

Istra
 

BLAGO JADRANSKOG MORA: pokretna izložba od sutra do subote u Puli, potom u Umagu i Poreču

Izložba „Blago jadranskog podmorja“ postavljena je u 12 metarskom autobusu sa 225 eksponata od 65 vrsta ljuštura, oklopa i skeleta školjkaša, puževa, koralja, spužava i bodljikaša Jadranskog mora * Ovu  kombinaciju atrakcije i edukacije posjetitelji moći vidjeti u Puli na Rivi 7., 8. i 9., u Umagu na Trgu slobode 10., 11. i 12., te u Poreču na Peškeri 13., 14. i 15. lipnja

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.