Biznis

cijena 34 milijuna, a gubitak 4 milijuna dolara

U riječkom 3. maju predan tanker "Santiago", koji je godinama stajao netaknut u pulskom Uljaniku

Tanker "Santiago" je u more porinut još u listopadu 2016. u riječkom 3. maju, a početkom 2017. otegljen je u pulski Uljanik na završno opremanje. No, zbog krize koja je pogodila pulski škver nekoliko godina stajao je netaknut pa je naručitelj raskinuo ugovor o gradnji, da bi u prosincu 2019. uz pomoć tegljača bio dopremljen iz Uljanika u riječko brodogradilište, na osnovi plana nastavka poslovanja u 3. maju


 
2 min
HINA
Direktor 3. maja Edi Kučan rekao je da je rad na brodu "Santiagu" bio težak te da je na njemu bilo puno neočekivanih situacija te da je primopredaja kasnila

Tanker "Santiago" je u more porinut još u listopadu 2016. u riječkom 3. maju, a početkom 2017. otegljen je u pulski Uljanik na završno opremanje. No, zbog krize koja je pogodila pulski škver nekoliko godina stajao je netaknut pa je naručitelj raskinuo ugovor o gradnji, da bi u prosincu 2019. uz pomoć tegljača bio dopremljen iz Uljanika u riječko brodogradilište, na osnovi plana nastavka poslovanja u 3. maju

U riječkom brodogradilištu 3. maj danas je naručitelju, španjolskoj tvrtki Marflet Marine, predan tanker za prijevoz nafte, naftnih prerađevina i kemikalija "Santiago" (novogradnja 723) nosivosti gotovo 50.000 tona.

Riječ je o tankeru dugačkom 182 metra, širine 32,2 metra, koji istovremeno može prevoziti više vrsta kemikalija.

Ugovorena cijena broda je 34 milijuna dolara, a gubitak na tom brodu je oko četiri milijuna dolara.

Tanker "Santiago" je u more porinut još u listopadu 2016. u riječkom 3. maju, a početkom 2017. je otegljen u pulski Uljanik na završno opremanje.

No, zbog krize koja je pogodila pulski škver nekoliko godina stajao je netaknut pa je naručitelj raskinuo ugovor o gradnji.

"Brod je zapravo imao drugo ime, međutim zbog tragičnog događaja u životu brodovlasnika, kojem je netom prije porinuća poginuo sin, brod je dobio ime po sinu brodovlasnika", rekao je svojedobno jedan radnik u brodogradilištu u HTV-ovoj reportaži kolege Marka Percana. Inače, kuma 'Santiaga' bila je tadašnja predsjednica Kolinda Grabar Kitarović

U prosincu 2019. "Santiago" je, uz pomoć tegljača, dopremljen iz Uljanika u u riječko brodogradilište, na osnovi plana nastavka poslovanja u 3. maju.

Ugovor o dovršetku tankera za prijevoz nafte, naftnih prerađevina i kemikalija "Santiago" (723) potpisan je u ožujku, a stupio je na snagu u svibnju 2020, a Vlada je u travnju 2020. dala državno jamstvo za nastavak gradnje tog broda.

Vlada je prošlog tjedna odobrila i državno jamstvo 3. maju za zaduženje za obrtna sredstva radi pokrića povećanih troškova započetih gradnji u 3. maju, u visini 90 milijuna kuna.

Direktor 3. maja Edi Kučan rekao je da je rad na brodu "Santiagu" bio težak te da je na njemu bilo puno neočekivanih situacija te da je primopredaja kasnila.

Spomenuo je probleme s posebnom bojom za brod koju nije bilo moguće uvesti, nabavkom zamjenske boje, oštećenjima nastalim tijekom stajanja broda i druge teškoće.

Na upit o plaćama rekao je da se nada da neće kasniti, a ako budu kasnile da će to biti 15-ak dana.

Kučan je još rekao da se u 3. maju za lipanj planira isporuka broda za prijevoz automobila (514) te da se ulažu napori da polarni kruzer, koji se također gradi u riječkom brodogradilištu, bude porinut do kraja svibnja.

U tijeku su radovi na jahti za talijanskog naručitelja, sekcijama za talijanski Fincantieri, a dogovara se završetak samoiskrcavajućeg broda za rasuti teret (527), rekao je Kučan.


Nastavite čitati

Nakon medijskog istupa bivšeg ministra Banožića obitelj poginulog zgrožena: "To je sramotno, prevršio je svaku mjeru"

Obitelj je zgrožena ovim istupom i izjavama, ali još uvijek nisu spremni istupiti javno i reći sve što misle o ovom slučaju i izjavama bivšeg ministra. Vidite da ni dosad obitelj nije željela javno istupati, poštujući pravo svakoga da se obrani na sudu, ali nakon ovakvog istupa ponovno ćemo razmotriti situaciju i odlučiti se za daljnje korake - rekao je Hrvoje Šutalo

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.