Biznis

ZAJEDNO SU OGLASILI PRODAJU

Uljanik Brodogradilište u stečaju i 3. Maj zajedno prodaju udjele u liberijskim tvrtkama.

U obje tvrtke Uljanik Brodogradilište u stečajnoj masi ima po 5 redovnih dionica Tranše A nominalno vrijednih po 1 USD, te 1.562.500 povlaštenih dionica Tranše B, dok 3. Maj posjeduje po 40 redovnih i 12.500.00 povlaštenih dionica


 
2 min
Istra24 ⒸFOTO: Manuel Angelini

U obje tvrtke Uljanik Brodogradilište u stečajnoj masi ima po 5 redovnih dionica Tranše A nominalno vrijednih po 1 USD, te 1.562.500 povlaštenih dionica Tranše B, dok 3. Maj posjeduje po 40 redovnih i 12.500.00 povlaštenih dionica

Uljanik Brodogradilište u stečaju i 3. Maj zajednički su oglasili prodaju udjela koje imaju u liberijskim tvrtkama United Shipping Services Twelve (USS 12) i United Shipping Services Thirteen (USS 13), piše Poslovni dnevnik.

U obje tvrtke Uljanik Brodogradilište u stečajnoj masi ima po 5 redovnih dionica Tranše A nominalno vrijednih po 1 USD, te 1.562.500 povlaštenih dionica Tranše B, dok 3. Maj posjeduje po 40 redovnih i 12.500.00 povlaštenih dionica.

Na prodaju su se odlučili ići zajednički, a po kojim uvjetima će se prodavati, ovisit će o iskazanom interesu na upravo objavljeni javni poziv, koji je otvoren dva tjedna. S onima koji Upravi 3. maja i stečajnom upravitelju Uljanik Brodogradilišta Lorisu Raku iskažu interes za kupoprodaju, ući će se u pregovore oko uvjeta i načina stjecanja dionica.

Riječ je, inače, o liberijskim tvrtkama bivše Uljanik plovidbe, današnjeg Alpha Adriatica, čija je tvrtka United Shipping Services One većinski vlasnik tvrtki, a u čijim su vlasništvu brodovi Stoja i Veruda, poznati iz sudskih procesa koji se vode nakon afere Uljanik.

Cijeli članak, u kojem se spominje i prodaja Uljanikove kasarne o kojoj smo pisali jučer, možete pročitati ovdje.

Od "potonuća" najvećeg hrvatskog brodogradilišta Uljanika d.d. prošlo je već punih pet godina, a 3. Maj, također oštećenim krahom svog pulskog vlasnika.


Nastavite čitati

HND: Tražimo oštru reakciju države na pokušaj ubojstva novinarke Melite Vrsaljko

Na vrata kuće kolegice Vrsaljko u Nadinu kod Benkovca banula je Iva Perić, kći Ivana Vrsaljka, čovjeka koji je našu kolegicu fizički napao dan ranije, te ju počela vući za kosu i gušiti ne bi li ju natjerala da obriše snimke na kojima se vidi kako njezin otac fizički nasrće na novinarku jer je sa snimateljem prolazila pokraj njegova terena na kojem se počeo gomilati otpad * HND smatra kako ovaj slučaj drastično upozorava na uvjete u kojima rade novinari i novinarke te svi medijski radnici, koji su svakodnevno izloženi brojnim verbalnim, pa i fizičkim napadima, posebno u malim sredinama gdje do izražaja dolazi sprega institucija i lokalnih moćnika

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.