Biznis

U SKLOPU STEČAJA ULJANIK BRODOGRADILIŠTA

Uljanikova kasarna prodana za 7,9 milijuna eura

Nekretnina na kojoj se nalazi zgrada bivše Uljanikove kasarne prostire se na površini od 20.057 četvornih metara na odličnoj lokaciju na padinama Monte Zara


 
1 min
Dražen Majić

Nekretnina na kojoj se nalazi zgrada bivše Uljanikove kasarne prostire se na površini od 20.057 četvornih metara na odličnoj lokaciju na padinama Monte Zara

U sklopu stečaja Uljanik brodogradilištu us tečaju bivša Uljanikova kasarna prodana je na digitalnoj javnoj dražbi za 7.900.000 eura. Kupci su Republika Hrvatska koja je za 5.100.000 eura kupila udio od 64,6 posto kasarne (6460/10000).

Drugi dio od 35,4 posto kasarne za 2.800.000 eura kupila je tvrtka LNS INTERNATIONAL LIMITED s Malte u vlasništvu obitelji Danka Končara. Oba kupca ovom su kupovinom prebili svoja potraživanja prema Uljanik brodogradilištu u stečaju.

Nekretnina na kojoj se nalazi zgrada bivše Uljanikove kasarne prostire se na površini od 20.057 četvornih metara na odličnoj lokaciju na padinama Monte Zara.

- Republika Hrvatska kao prvi razlučni vjerovnik na nekretnini koja se prodaje temeljem navedenih sudskih odluka, koristi mogućnost predviđenu odredbom članka 247. stavak 7. Stečajnog zakona i kao prvi razlučni vjerovnik u prednosnom redu daje izjavu da kupuje predmetnu nekretninu i da stavlja u prijeboj svoju tražbinu s prtotutražbinom stečajnog dužnika po osnovi cijene u visini utvrđene vrijednosti nekretnine, napisala je Nevenka Kovčalija u ime Županijskog državnog odvjetništva koje u ovom slučaju zastupa Ministarstvo financija.

U ime tvrtke LNS INTERNATIONAL isti dopis stečajnom upravitelju Uljanik brodogradilišta Lorisu Raku dostavio je odvjetnik Ante Dragičević.

Elektronička javna dražba provedena je kod FINA-e a Ministarstvo financija i Končareva obitelj bili su jedini zainteresirani natjecatelji.


Nastavite čitati

Pula
 

Objavljen Javni poziv za dodjelu novčanih sredstava Zaklade za sport

Svrha Zaklade je promicanje i poticanje sportskih klubova na području Grada Pule iz ekipnih sportova kao i sportaša pojedinaca s prvenstvenim ciljem postizanja vrhunskih sportskih rezultata u seniorskoj konkurenciji na domaćim i međunarodnim natjecanjima, pomaganje darovitih i perspektivnih sportaša, promicanje Pule kao grada sportske izvrsnosti te podupiranje sportskih manifestacija i sportskih projekata od interesa za Pulu

Pula
 

ZAVRŠEN, ALI PRAZAN: Ni četiri mjeseca nakon svečanog otvorenja Dom 'Ruža Petrović' još nije useljen

Podsjetimo, štićenici doma, njih ukupno 41, u zgradu nekadašnjeg odjela psihijatrije preselili su se u ožujku 2022. godine, kada je započelo renoviranje matične zgrade. Prvotno je plan podrazumijevao boravak u privremenom smještaju tek godinu dana, no pri kraju tog roka postalo je jasno da će on biti probijen. Prvi razlog bio je ritam radova, a drugi - neuspješna potraga za stručnim kadrom

Pula
 

U tijeku pripreme za dogradnju Osnovne škole Šijana

U sklopu pripremnih radnji uklonit će se dio postojećih stabala te će se izvršiti zamjenska sadnja u znatno većem obimu. Sada će ukloniti 23 bora, dva cedra i jedan čempres, a zasadit će se više od 300 stabala, grmolikih vrsta lovora, pitospore i lavande

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.