Biznis

pored istarskog ipsilona

USRED MASLINIKA Buzetska tvrtka gradi poslovni centar između Vodnjana i Galižane

Građevina je intrigantna jer se gradi među maslinama, na području koje u važećem prostornom planu nije građevinsko


 
2 min
Dražen Majić ⒸFOTO: Manuel Angelini

Građevina je intrigantna jer se gradi među maslinama, na području koje u važećem prostornom planu nije građevinsko

Već godinama pažnju vozača koji iz Vodnjana izlaze na Ipsilon preko izlaza Vodnjan Jug privlači nedovršena građevina koja se uzdiže usred bujnih maslinika. Nakon višegodišnje stanke, tijekom zadnjih nekoliko mjeseci, radovi su obnovljeni. Građevina je intrigantna jer se gradi među maslinama, na području koje u važećem prostornom planu nije građevinsko.

S obzirom da zvuči nevjerojatno da bi netko ušao u toliku investiciju bez odgovarajućih dozvola, obratili smo se investitorima, buzetskoj tvrtki Trio 1 d.o.o. koja je godinama jedan od vodećih istarskih gospodarskih subjekata na području vodovodnih i kanalizacijskih instalacija, opreme i radova. Osim u Buzetu poslovnice imaju i u Rovinju, Umagu, Poreču, Puli te Labinu. 

Na naš upit najprije je telefonski, a onda i mejlom odgovorila Nataša Barić iz tvrtke Trio1 d.o.o. Njen odgovor zbog zanimljivosti prenosimo u cijelosti.

- Malo sam razmišljala i zaključila da obzirom da ništa nije sporno vezano uz našu zgradu, ne vidim razloga da se nešto o tome piše. Ako je potrebno možemo vam poslati našu građevinsku dozvolu ili kopiju projekta gdje je vidljivo da sve radimo u skladu sa projektom. Pregovori sa potencijalnim kupcima još traju i dok se prodaja, naravno ukoliko do nje dođe, ne realizira, mi smo do daljnjeg vlasnici i jedini kompetentni za odgovoriti na pitanja vezana uz naše poslovanje. U svakom slučaju ukoliko odlučite nešto pisati, mi vam to nikako ne možemo zabraniti, ali bih vas molila da prije toga sa nama raspravite sve nejasnoće. Ne bih voljela da steknete dojam da ne želimo dati izjavu, nego mislim da  gradnja naše hale nije nešto što bi zanimalo javnost, napisala nam je Barić.

Iz njenog odgovora očito je da Trio 1 ovih dana dogovara prodaju objekta. Na kasniji upit da nam, radi boljeg razumijevanja problema, pošalje projekt i dozvolu, odgovorila je negativno. Telefonski nam je potvrdila da su u zadnjih godinu dana pokušali prenamijeniti objekt u salu za vjenčanje s pratećim restoranom i smještajem. Obzirom na idlični okoliš, to bi svakako bila bolja namjena od građevinskog centra.

Međutim, vlast Klaudia Vitasovića izbacila je cijelu građevinsku zonu iz prostornog plana.

Iz zemljišnih knjiga vidljivo je da je investiciju započela vrtka Felix 2002 d.o.o. u vlasništvu Igora Prhata, brata Damira Prhata. Godine 2008. Prhat prodaje projekt Buzećanima. Oni 2014. ishoduju potvrdu glavnog projekta i 2016. započinju gradnju. Danas, nakon sedam godina, objekt još uvijek nije dovršen.

Na građevinskoj tabli vidljivo je da je objekt projektirao Franko Kaić, a da nadzor obavlja Filip Banovac.


Nastavite čitati

Istra
 

Otpada nikad više, brige nikad manje, a turistička sezona pred vratima. Režemo li granu na kojoj sjedimo?

Masovno bacanje otpada u prirodu dobilo je svoju dionicu i na Caminu Istrianu. Azbestne ploče u zelenoj travi naše su duhovno ogledalo * Imamo i priču o otpadu koji nastaje čerečenjem propalih pulskih tvrtki Istra i Puljanka koje predvodi pogrebnik Predrag Đorđević * Teško se prisjetiti svih pročelnika u mandatu gradonačelnika Pule Filipa Zoričića. Štoviše, sastav pročelničke ekipe s početka 2022. godine uglavnom je promijenjen. Detaljnije čitajte sutra

Istra
 

Izložba stotinjak predmeta iz svih muzejskih zbirki na kojima je prikazano ljudsko lice od antičkog do suvremenog razdoblja

Najvećim dijelom riječ je o predmetima koje javnost dosad nije imala prilike vidjeti, kao i o novim akvizicijama i recentnijim arheološkim nalazima iznimne vrijednosti. "Ova će nas izložba suočiti s licima naše prošlosti i na taj nam način možda najbolje pokazati budućnost i koliko je važno da njegujemo ostavštinu koju smo dobili u nasljeđe", rekao je na otvorenju porečki gradonačelnik Loris Peršurić

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.