Biznis

stiže ok tri tisuće terenaca

Vijetnamski proizvođač električnih automobila najavljuje isporuke u Europu

Širenje VinFasta u Europu dio je globalnog plana koji uključuje gradnju novih tvornica u SAD-u i Indoneziji, a cilja i na Indiju, Bliski istok, Afriku i Latinsku Ameriku


 
2 min
HINA
VF 6

Širenje VinFasta u Europu dio je globalnog plana koji uključuje gradnju novih tvornica u SAD-u i Indoneziji, a cilja i na Indiju, Bliski istok, Afriku i Latinsku Ameriku

Vijetnamski VinFast planira u Europu do kraja godine isporučiti prva električna vozila, nakon pribavljanja dozvola regulatora, rekao je u četvrtak izvršni direktor Reutersu.

"U četvrtom kvartalu ove godine očekujemo isporuku prvih modela VF8 francuskim, njemačkim i nizozemskim kupcima", rekao je Le Thi Thu Thuy, izvršni direktor VinFasta, dodajući da će modeli VF6, VF7 i VF9 biti lansirani u Europi iduće godine.

Thuy nije precizirao koliko bi sportskih terenaca VF8 mogli isporučiti, ali dobro upućen izvor kaže da bi isporuka trebala obuhvatiti oko 3.000 vozila, uključujući dio namijenjen Izraelu.

U četvrtom kvartalu VinFast planira Francuskoj, Njemačkoj i Nizozemskoj isporučiti oko 3.000 VF8 crossovera iz tvornice u sjevernom Vijetnamu, rekao je izvor za Reuters, zatraživši da ostane neimenovan jer objava pojedinosti još nije odobrena.

Plan vijetnamske tvrtke o širenju u Europu predstavljao bi četverostruko povećanje isporuka vozila u odnosu na dosadašnji neostvareni cilj prema kojem je do prošlogodišnjeg srpnja trebao isporučiti 700 vozila.

Bude li plan realiziran, Europa će ove godine postati VinFastovo najveće inozemno tržište i preteći SAD, s isporučenih oko 2.100 električnih vozila u ovoj godini.

Kompanija često mijenja ciljeve, primjećuje Reuters.

Terence VF8 odobrio je europski regulator, utvrdivši njihovu usklađenost sa standardima EU-a, što znači da se mogu prodavati u 27-članoj Unije, naglasio je Thuy.

Širenje VinFasta u Europu dio je globalnog plana koji uključuje gradnju novih tvornica u SAD-u i Indoneziji, a cilja i na Indiju, Bliski istok, Afriku i Latinsku Ameriku.

U drugom kvartalu povećali su isporuke, na ukupno 11.315 električnih vozila, koja su prodali uglavnom na domaćem tržištu zahvaljujući programu pretvaranja automobila u zelene taksije u velikim gradovima.

Prvo je tromjesečje vijetnamska tvrtka zaključila s upola nižim prihodom nego lani i neto gubitkom od 598 milijuna dolara. Tijekom dana trebala bi objaviti poslovne rezultate za drugo tromjesečje.


Nastavite čitati

Svijet
 

Izrael odbacio trenutni prekid vatre, SAD ne pristaje na rezoluciju

Izraelski veleposlanik pri UN-u Gilad Erdan odlučno je odbacio pozive na prekid vatre. Vijeću sigurnosti UN-u je rekao da "prekid vatre samo učvršćuje Hamasovu kontrolu nad Gazom" te šalje poruku da su "Hamasu oprošteni namjerno počinjeni zločini". Kazao je i da je "Hamasova opresija nad stanovništvom Gaze" dobila "zeleno svjetlo međunarodne zajednice"

Svijet
 

A NEARLY NORMAL FAMILY: Izvrsno postavljeni karakteri čije sudbine su uvjetovane njihovim ponašanjem i odnosima

Serija ima mnogo elemenata noir estetike, a nelinearna naracija u službi je krimi - trilera i do samog kraja drži u neizvjesnosti tko je ubio trideset dvogodišnjeg šarmantnog poduzetnika Chrisa * Naizgled svakodnevna obitelj, ipak ispada da nije takva obzirom na tragediju iz prošlosti, a neizliječene rane uzele su svoj danak * Osnovna premisa koja se provlači ovim dramskim zapletom jest borba prava i pravde te kako se ona očituje u stvarnom svijetu * Pristup dramskom pripovijedanju je izvrstan

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.