Biznis

Dobili zaostatke i prekid radnog odnosa

Vlasnik Ribarske kolibe Nikolaj Viktorov radnicima dao otkaze!

Od 23 djelatnika, samo dvoje ima ugovor na neodređeno vrijeme, tako da su ugovori otkazani većini koja je radila na određeno, odnosno ugovori im nisu produženi


 
3 min
Chiara Bilić
Nikolaj Viktorov i Ribarska koliba/ Foto: Jutarnji list/Goran Šebelić I Srećko Niketić/Cropix

Od 23 djelatnika, samo dvoje ima ugovor na neodređeno vrijeme, tako da su ugovori otkazani većini koja je radila na određeno, odnosno ugovori im nisu produženi

Radnici poznatog pulskog restorana Ribarska koliba, ruskog vlasnika i počasnog građanina Pule Nikolaja Viktorova, koji je i veliki donator pulske bolnice, konačno su dobili svoje zaostale plaće, a s njime i prekid radnog odnosa, piše Jutarnji list. Naime, od 23 djelatnika, samo dvoje ima ugovor na neodređeno vrijeme, tako da su ugovori otkazani većini koja je radila na određeno, odnosno ugovori im nisu produženi.

Nastavak rada upitan za 95 posto zaposlenika?

- Prema informacijama koje sam dobio, plaće zaposlenima su isplaćene. Međutim, kako su djelatnici zaposleni na određeno vrijeme, poslodavac im prekida ugovor o radu. Tako da u siječnju 2022. godine, najveći dio radnika će ostati bez posla. U veljači 2022., određen je kolektivni godišnji odmor, tko bude imao ugovor, i nastavak rada je upitan za 95 posto zaposlenika. Imamo još jedan primjer samovolje poslodavca, koji ima hotel i restoran sa samo dva stalno zaposlena djelatnika.

Ovo je hrvatska stvarnost, informirao nas je jedan pulski odvjetnik koji je upoznat sa situacijom u tom objektu. Koliko je poznato, resort će biti zatvoren u veljači, a hoće li poslodavac radnike zvati natrag, nitko ne zna, piše Jutarnji list.

Da podsjetimo, prije mjesec dana požalili su nam se putem tog odvjetnika radnici luksuznog resorta i restorana Ribarska koliba u Puli da dva mjeseca nisu primili plaću, niti da su im plaćeni prekovremeni sati koje vuku od sezone. Sami nisu htjeli ispričati svoje priče zbog straha od poslodavca. No sve su to prijavili inspekciji rada koja im je odgovorila da će se time baviti kada dođu na red. Iz Državnog inspektorata potvrdili su nam da je prijava podnesena, ali nisu rekli kada će u nadzor, već da je Ribarska koliba uvrštena u Operativni plan nadzora.

Prije godinu dana Viktorov najavio veliku investiciju - gradnju hotela s pet zvijezdica

Prema podacima iz Poslovne Hrvatske, tvrtka Arenaturist Ribarska koliba je 2020. ostvarila ukupni godišnji prihod u iznosu od 4,1 milijun kuna, što je za 4,4 milijuna kuna manje nego 2019. godine. Prema njihovim podacima, tvrtka je u zadnje dvije godine poslovala s gubitkom te je čak 2020. smanjila broj zaposlenika na njih 19. No, zbog odlične sezone ove godine, očito je broj opet povećan.

Da podsjetimo, prije godinu dana najavili su svoju veliku investiciju proširenja hotela preko puta restorana. Novi dio hotela, a cilja se na pet zvjezdica, trebao bi imati podrum i dva kata s ravnim krovom na kojem će biti sadržaji. Također, planiraju izgradnju kongresne dvorane za najmanje 50 ljudi. Ako nemaju za platiti radnike, pitanje je kako će investirati. No, iz Ribarske kolibe kada smo ih prvi put pitali u čemu je problem, nisu se oglasili. Doduše, obećali su odgovor, ali on nikada nije stigao. Zanimljivo je u čitavoj priču da je Viktorov još 2014. godine proglašen počasnim građaninom Pule, a prije godinu dana donirao je pulsku bolnicu skupim ultrazvučnim uređajem za trudnice, a još 2016. gradu je poklonio dječje igralište do resorta.


Nastavite čitati

Pula
 

PULSKA ŠKOLA ŠIJANA DOBIVA DODATNO KRILO Šest novih učionica konačno će omogućiti rad u jednoj smjeni. Ravnateljica Tomljanović: "Ovome se svi radujemo! "

Moram pohvaliti projektante jer su prekrasno sve uklopili u cjelokupni ambijent i prostor. Lijepo smo surađivali; zanimale su ih naše potrebe, a mi smo tražili njihova stručna rješenja. Jer, na kraju je važno da taj prostor bude održiv, rekla nam je ravnateljica, dodavši i da je posebno sretna što oba vanjska igrališta ostaju u funkciji, a novi će ulaz, namijenjen najmlađima, rasteretiti onaj opasni, bočni iz Vodovodne ulice

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.