Biznis

brodogradilište na rasprodaji

VRIJEDNA NEKRETNINA Stečajni upravitelj Loris Rak zatražio novu procjenu Uljanikove kasarne

Navedeno se predlaže iz dva razloga: zbog proteka vremena koje za posljedicu ima promjenu na tržištu nekretnine koja bitno utječe na njenu procjenu, ali i radi metodološke dopune nalaza i mišljenja sudskog vještaka


 
2 min
Dražen Majić ⒸFOTO: Manuel Angelini

Navedeno se predlaže iz dva razloga: zbog proteka vremena koje za posljedicu ima promjenu na tržištu nekretnine koja bitno utječe na njenu procjenu, ali i radi metodološke dopune nalaza i mišljenja sudskog vještaka

Uljanikova kasarna ide na novu procjenu vrijednosti. To je od Trgovačkog suda u Pazinu zatražio stečajni upravitelj tvrtke Uljanik brodogradilište Loris Rak.

- Uzimajući u obzir da je od dana utvrđivanja vrijednosti nekretnine do nastavka njene prodaje proteklo više od tri godine, kao i uzimajući u obzir okolnost sadržaj podneska razlučnog vjerovnika LNS International Limited s Malte od 23. studenoga 2023. godine, kojim se izražava njegova namjera da kao prvi razlučni vjerovnik u prednosnom redu izjavi da kupuje nekretninu i da stavlja u prijeboj svoju tražbinu s protutražbinom stečajnoga dužnika po osnovi cijene u visini utvrđene vrijednosti nekretnine, stečajni upravitelj smatra svrsishodnim ponovo pristupiti utvrđivanju vrijednosti nekretnine, predložio je Loris Rak.

Spomenuta tvrtka Danka Končara posudila je pulskom brodogradilištu oko 13.000.000 eura u doba najveće krize, a kao kolateral uknjižila se na kasarnu.

- Navedeno se predlaže iz dva razloga: zbog proteka vremena koje za posljedicu ima promjenu na tržištu nekretnine koja bitno utječe na njenu procjenu, ali i radi metodološke dopune nalaza i mišljenja sudskog vještaka u cilju utvrđivanja vrijednosti ne samo cjelokupne nekretnine, već i njenih idealnih dijelova ako se iste nađu samostalno na tržištu, zatražio je od suda Rak i izvijestio da je već zatražio reviziju procjene vrijednosti Uljanikove imovine.

Zgrada je prije 3 godine procijenjena na 9.000.000 eura.

Inače, zgrada kasarne je izgrađena 1860. godine, a onda i obnovljena osamdesetih godina prošlog stoljeća. Nalazi se na parceli veličine 20.000 četvornih metara, a sastoji se od podruma, prizemlja, četiri etaže i potkrovlja, ukupnog volumena od oko 85.000 kubnih metara. Samo zemljište procijenjeno je na 3.500.000 eura.


Nastavite čitati

Pula
 

KONCERT ZA 1 EURO: U utorak Večer francuske glazbe, u subotu 9. ožujka monodrama Final act

U izvedbi trija Samante Stell na flauti, Davida Kumparea na klarinetu i Sandra Vešligaja na klaviru, Večer francuske glazbe je naziv koncerta povodom obilježavanja 125. obljetnice rođenja Francisa Poulenca i Georgesa Aurica te 50. godišnjice smrti Dariusa Milhauda, članova francuske grupe Les Six koji su značajno utjecali na brojne skladatelje i utkali novi glazbeni smjer u dvadesetim godinama prošloga stoljeća

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.