Biznis

brodogradilište na rasprodaji

VRIJEDNA NEKRETNINA Stečajni upravitelj Loris Rak zatražio novu procjenu Uljanikove kasarne

Navedeno se predlaže iz dva razloga: zbog proteka vremena koje za posljedicu ima promjenu na tržištu nekretnine koja bitno utječe na njenu procjenu, ali i radi metodološke dopune nalaza i mišljenja sudskog vještaka


 
2 min
Dražen Majić ⒸFOTO: Manuel Angelini

Navedeno se predlaže iz dva razloga: zbog proteka vremena koje za posljedicu ima promjenu na tržištu nekretnine koja bitno utječe na njenu procjenu, ali i radi metodološke dopune nalaza i mišljenja sudskog vještaka

Uljanikova kasarna ide na novu procjenu vrijednosti. To je od Trgovačkog suda u Pazinu zatražio stečajni upravitelj tvrtke Uljanik brodogradilište Loris Rak.

- Uzimajući u obzir da je od dana utvrđivanja vrijednosti nekretnine do nastavka njene prodaje proteklo više od tri godine, kao i uzimajući u obzir okolnost sadržaj podneska razlučnog vjerovnika LNS International Limited s Malte od 23. studenoga 2023. godine, kojim se izražava njegova namjera da kao prvi razlučni vjerovnik u prednosnom redu izjavi da kupuje nekretninu i da stavlja u prijeboj svoju tražbinu s protutražbinom stečajnoga dužnika po osnovi cijene u visini utvrđene vrijednosti nekretnine, stečajni upravitelj smatra svrsishodnim ponovo pristupiti utvrđivanju vrijednosti nekretnine, predložio je Loris Rak.

Spomenuta tvrtka Danka Končara posudila je pulskom brodogradilištu oko 13.000.000 eura u doba najveće krize, a kao kolateral uknjižila se na kasarnu.

- Navedeno se predlaže iz dva razloga: zbog proteka vremena koje za posljedicu ima promjenu na tržištu nekretnine koja bitno utječe na njenu procjenu, ali i radi metodološke dopune nalaza i mišljenja sudskog vještaka u cilju utvrđivanja vrijednosti ne samo cjelokupne nekretnine, već i njenih idealnih dijelova ako se iste nađu samostalno na tržištu, zatražio je od suda Rak i izvijestio da je već zatražio reviziju procjene vrijednosti Uljanikove imovine.

Zgrada je prije 3 godine procijenjena na 9.000.000 eura.

Inače, zgrada kasarne je izgrađena 1860. godine, a onda i obnovljena osamdesetih godina prošlog stoljeća. Nalazi se na parceli veličine 20.000 četvornih metara, a sastoji se od podruma, prizemlja, četiri etaže i potkrovlja, ukupnog volumena od oko 85.000 kubnih metara. Samo zemljište procijenjeno je na 3.500.000 eura.


Nastavite čitati

Pula
 

PULA Domaće jedriličarke Una Krivić, Nika Fornažar i Iva Rokvić najbolje u klasama

U najbrojnijoj klasi Optimist (144 takmičara), pobijedio je Cristian Casetllan iz Triestina sport del Mare. U klasi ILCA 4 nastupila su 22 jedriličara i jedriličarke, najbolji je bio Jeremias Patikryl iz Češke, a među djevojkama je najbolja bila Nika Fornažar iz porečkog Horizonta. U klasi ILCA 6 u kojoj je nastupilo je 12 takmičara, najbolje se snašla Iva Rokvić iz JK Uljanik, na drugom mjestu je završio Luka Pahljina (Uljanik), dok je 3. bila Manola Miletić iz Kvarnera

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.