republika - dugi
Crna kronika

pomahnitali kuhar

BURNI PREKID Puljanka ga ostavila, Austrijanac joj zapalio stan

Nije mu žao što je to učinio jer je sav inventar i namještaj ionako on financirao, piše u optužnici pulskog tužiteljstva. Policija je utvrdila da je u stanu nastala totalna šteta


 
3 min
Dražen Majić
arhiva

Nije mu žao što je to učinio jer je sav inventar i namještaj ionako on financirao, piše u optužnici pulskog tužiteljstva. Policija je utvrdila da je u stanu nastala totalna šteta

Austrijski državljanin Oscar Dellai zapalio je prije dvije godine stan svoje bivše djevojke u Marianijevoj ulici u Puli. To je utvrđeno nakon policijske istrage koja je završila podizanjem optužnice pulskog općinskog državnog odvjetništva.

Danas 54-godišnjak, inače chef po tirolskim restoranima, tijekom jutra 24. svibnja 2022. prolijevanjem nafte iz kanistera u kojem je bilo 20 litara tekućine, u stanu je izazvao dva požara koji su opasno ugrozili zgradu u kojoj inače ima devet stanova.

Dellai je iskoristio trenutak u kojem je njegova bivša partnerica izašla prošetati psa te je jednu vatru zapalio u „dnevnom boravku pored blagovaonskog stola gdje je vatra zahvatila cjelokupnu prostoriju, a termičke destrukcije su se proširile i na kuhinju. Drugu vatru zapalio je u spavaćoj sobi na krevetu ali su širenje požara na ostale stanove svojom intervencijom spriječili vatrogasci”.

arhiva

- Dakle, požarom je izazvao opasnost za život i tijelo ljudi, piše u optužnici objavljenoj na internetskim stranicama pulskog suda. Tužitelji za Dellaia traže kaznu od godinu dana zatvora a uz to su mu odredili zabranu približavanja ulici Marianijevoj ulici.

Dellai je u istrazi priznao paljevinu ali je izjavio da nije želio ugroziti druge stanare. Kada je shvatio da se vatra proširila tvrdi da ju je pokušao ugasiti, ali nije uspio jer su ga „rolete od balkonskih vrata zarobile na balkonu" odakle je tražio pomoć. Tvrdi da je dozvao ženu u autu na ulici koja je na koncu pozvala vatrogasce.

- Nije mu žao što je to učinio jer je sav inventar i namještaj ionako on financirao, piše u optužnici pulskog tužiteljstva. Policija je utvrdila da je u stanu nastala totalna šteta.

Njegova bivša djevojka u istrazi je izjavila da je Dellai po stanu prolio 20 litara nafte koju je uvijek spremljenu držao u autu. Prilikom ranijih svađa Dellai je prijetio da će zapaliti cijelu zgradu. Kada se toga jutra vratila iz šetnje s psom ispred kuće vidjela je vatrogasce i žensku osobu koja joj je rekla da je pozvala vatrogasce nakon što je vidjela dim i muškarca koji je mirno stajao na balkonu kao da se ništa ne događa.

Kada je vlasnica stana nakon intervencije vatrogasaca ušla u stan vidjela je da su požar izazvale dvije zapaljene deke ispod stola te zapaljeni nadmadrac na krevetu koji se samo čudom nije zapalio. U istrazi je utvrđeno da je nafta prolivena na još nekoliko lokacija u stanu te da nema dokaza da je okrivljenik bio „zarobljen” na balkonu.

Iz dokumenta na internetu vidljivo je da je čitava optužnica prevedena na njemački i poslana u Austriju gdje Oscar Dellai danas živi.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.