Crna kronika

nalaz stručne policijske službe

INTERNA KONTROLA: Policajci upucali dilera kod Žminja u - nužnoj obrani

Uzimajući u obzir okolnosti, mrak, predmet koji osoba drži u ruci i kreće se prema njemu te nemogućnost vlastitog uzmicanja prema natrag, policijski je službenik izdao naredbu i upozorenje „Stoj, pucat ću!“ te potom u nužnoj obrani, zbog sprečavanja izravnog predstojećeg protupravnog napada na sebe, ispalio upozoravajući hitac usmjeravajući cijev oružja prema nogama 34-godišnjaka s namjerom da ga onesposobi za daljnji napad


 
2 min
Zoran Angeleski

Uzimajući u obzir okolnosti, mrak, predmet koji osoba drži u ruci i kreće se prema njemu te nemogućnost vlastitog uzmicanja prema natrag, policijski je službenik izdao naredbu i upozorenje „Stoj, pucat ću!“ te potom u nužnoj obrani, zbog sprečavanja izravnog predstojećeg protupravnog napada na sebe, ispalio upozoravajući hitac usmjeravajući cijev oružja prema nogama 34-godišnjaka s namjerom da ga onesposobi za daljnji napad

Nije baš uobičajena vijest da su policajci upotrijebili vatreno oružje ne bi li zaustavili muškarca koji je nasrnuo na njih predmetom koji zbog slabe osvijetljenosti nije bilo moguće identificirati.

To se u petak navečer dogodilo na području Žminja, jer 34-godišnji muškarac nije postupao po više puta izdanim naredbama policijskih službenika, već je s nepoznatim predmetom krenuo na policijske službenike.

Muškarac je prilikom korištenja vatrenog oružja zadobio ozljedu noge, nakon čega je prevezen u bolnicu, te nije životno ugrožen.

Kako bi se utvrdile sve okolnosti zbog kojih je došlo do uporabe sredstava prisile - vatrenog oružja, Glavni ravnatelj policije u Policijski upravu istarsku uputio je stručni tim.

Malo prije je policija objavila taj nalaz stručnog tima, u kojem se ističe da su "policijski službenici primijenili su policijske ovlasti u skladu sa zakonskim odredbama i sukladno pravilima"

Prenosimo policijsko priopćenje u cijelosti:- Prilikom postupanja policijskih službenika, 34-godišnjak se oglušio na njihove izdane naredbe te potom krenuo prema jednom policijskom službeniku neartikulirano urlajući, prilikom čega je podignuo desnu ruku iznad glave držeći nepoznati predmet koji je po svom izgledu podsjećao na nož crne boje.

- Uzimajući u obzir okolnosti, mrak, predmet koji osoba drži u ruci i kreće se prema njemu te nemogućnost vlastitog uzmicanja prema natrag, policijski je službenik izdao naredbu i upozorenje „Stoj, pucat ću!“ te potom u nužnoj obrani, zbog sprečavanja izravnog predstojećeg protupravnog napada na sebe, ispalio upozoravajući hitac usmjeravajući cijev oružja prema nogama 34-godišnjaka s namjerom da ga onesposobi za daljnji napad.

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijski su službenici Policijske uprave istarske utvrdili sumnju da je navedeni 34-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Temeljem naloga nadležnog suda, 12. ožujka su obavili pretragu garaže na području Žminja te pronašli 19 paketa s ukupno 757 grama marihuane, dok su pretragom kuće osumnjičenika na području Pazina pronašli još 117 grama marihuane, 21.25 grama mješavine kreme s marihuanom, 1.85 grama hašiša, drobilicu i digitalnu vagu, kažu u policiji. 

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja u počinjenje kaznenog djela prisile prema službenoj osobi.  Policijski službenici su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku, a kaznenu prijavu su dostavili nadležnom državnom odvjetništvu.

- Nakon opaljenja hica nije bilo nikakve reakcije osumnjičenika koja bi ukazivala da je pogođen. Naknadno se 34-godišnjak žalio na bolove te mu je pružena pomoć u bolnici gdje je zadržan na liječenju te se prema izjavi liječnika radi o lakim tjelesnim ozljedama.


Nastavite čitati

Istra
 

REZULTATI POPISA Talijana ima 30 posto manje; ako je matematika društveno relevantna, hoće li se jednakim postotkom smanjiti manjinska prava?

Društveni problemi su daleko dublji, plitkost politike njima se ne bavi. Brojke su daleko bitnije, recimo, Plenkoviću i njegovoj vladi koja egzistira zahvaljujući manjinama, odnosno glasu manjinskih zastupnika kojima su brojke jednako značajne. S obzirom na dugovječnost zastupničkog staža Furio Radin je u nekoliko navrata postao bitan faktor hrvatske politike. Smiješno, ali istinito: većina preživljava na grbači manjina, to je vlada Hrvata, Talijana, Srba, Roma, Bošnjaka itd. itd…

Istra
 

VRATILI SE BJELOGLAVI SUPOVI Na Učki tri gnijezda nakon više od sto godina. Tri ptića uskoro će poletjeti

Sada se supovima koji slijeću na padine Učke ostavlja oko 500 kilograma hrane na tjedan, a od 2017. su na hranilište, svojevrsni "restoran" za supove, dopremljene oko 34 tone hrane * Mladi supovi krenut će na petogodišnje putovanje, tijekom kojega nadlijeću Balkan, Sjevernu Afriku, Španjolsku i druge krajeve te se nakon pet godina vraćaju kući, na mjesto na kojemu su se izlegli

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.