Crna kronika

policija utvrđuje uzrok

IZGORJELO VIŠE OD 20 PLOVILA Požar u Medulinu krenuo s novog broda?

Pulske vatrogasce je pozvala vlasnica jednog od turističkih brodova koji je također izgorio u požaru, ali nije potonuo. Stigli su u ekspresnom roku, ali nisu imali mogućnosti zaustaviti širenje. Vatrena stihija je bila prejaka


 
1 min
Danijela Bašić-Palković Dražen Majić

Pulske vatrogasce je pozvala vlasnica jednog od turističkih brodova koji je također izgorio u požaru, ali nije potonuo. Stigli su u ekspresnom roku, ali nisu imali mogućnosti zaustaviti širenje. Vatrena stihija je bila prejaka

U medulinskoj komunalnoj lučici započela je istraga o uzrocima požara u kojem je izgorjelo između 20 i 30 brodova.

Požar je krenuo jutros između tri i četiri sata. Navodno je počeo s jednog novog broda koji je tek nedavno privezan u medulinskoj lučici.

Vatrogasce je pozvala vlasnica jednog od turističkih brodova koji je također izgorio u požaru, ali nije potonuo.

Vatrogasci su stigli u ekspresnom roku, ali nisu imali mogućnosti zaustaviti širenje.

Oko 4:15 već su se na mjestu događaja okupili vlasnici privezanih brodova. Neki od njih rekli su nam da se požar nošen burinom jako brzo širio te da nije bilo moguće spasiti okolne brodice.

U 4:22 policija obavještava medije da gori 7 brodica.

U 4:27 policija izvještava da je plamen zahvatio 15 brodica.

Većina brodica u funkciji su turizma, nekoliko ih je u slovenskom vlasništvu. Među vlasnicima izgorjelih brodica su i dvojica poznatih pulskih odvjetnika. Jedan od brodova za prijevoz turista koji je izgorio vrijedan je više od 100.000 eura.

Na terenu policijski forenzički tim u surdnji s Lučkom upravom Pula pregledava snimke nadzornih kamera i ostatke izgorjelih brodova. Oko molova je postavljena upijajuća brana koja bi trebala spriječiti daljnje razlijevanje benzina i ulja iz potonulih brodica. Na putu za medulinski zaljev je i eko brod.


Nastavite čitati

Istra
 

U Puli venu makovi, u Vodnjanu jedna politička stranka

U nastavku serijala o Istarskom veleučilištu sutra objavljujemo tko je novi član Upravnog vijeća kojeg je, kao svoga člana, imenovala Istarska županija * Ministarstvo i županija donijelo odluke o legalitetu digitalnog panoa na ulazu u Vodnjan * Analiziramo vodnjansku političku scenu pred predstojeće izbore za Mjesne odbore

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.