Crna kronika

ISTRAGA BEZ REZULTATA

Još uvijek nepoznati autori sramotnih grafita u Stankovićevoj i Štiglićevoj ulici

"Izvide provode djelatnici kriminalističke policije Policijske postaje Pula. Pregledavanje snimaka nadzornih kamera s područja događaja još uvijek nije dalo rezultate i ne zna se tko su počinitelji", potvrđuju u Policijskoj upravi istarskoj


 
1 min
Martina Pereša ⒸFOTO: Manuel Angelini

"Izvide provode djelatnici kriminalističke policije Policijske postaje Pula. Pregledavanje snimaka nadzornih kamera s područja događaja još uvijek nije dalo rezultate i ne zna se tko su počinitelji", potvrđuju u Policijskoj upravi istarskoj

Krajem prošle godine, stanari Stankovićeve i Štiglićeve ulice u Puli, rano ujutro, po izlasku iz svojih domova, ostali su prilično neugodno iznenađeni svastikama, ustaškim znakovljem i parolama koje su tijekom noći ispisane na zidovima zgrada duž obje ulice.

Naš fotoreporter, Manuel Angelini, na mjesto događaja stigao je prije policijskih službenika te snimio ovu izjavu jednog od stanara išarane zgrade:

Dakle, policija je pozvala policiju, a zanimljiva je i činjenica da su počinitelji na jednoj od parola, imenom i prezimenom naveli i vrijeđali pulskog prometnog policajca, Tomislava Soldu.

Sramotni grafiti u Puli
Ni nakon dvadeset dana, počinitelji policiji nisu poznati pa samim time ni motivi ovih vandala, potvrđeno nam je danas iz Policijske uprave istarske.

-Izvidi još uvijek traju, a provode ih djelatnici kriminalističke policije Policijske postaje Pula. Pregledavanje snimaka nadzornih kamera s užeg područja događaja još uvijek nije dalo rezultate i ne zna se tko su počinitelji. Znamo kako je na jednom od grafita spomenut kolega prometni policajac, no ne možemo ga dovoditi u vezu s događajem, kazala je glasnogovornica Policijske uprave istarske, Suzana Sokač.

30. prosinca 2021.

Podsjetimo, događaj je odmah osudio i pulski gradonačelnik, Filip Zoričić. Grad Pula promptno je tada pokrenuo uklanjanje neprimjerenih grafita, a građani se i dalje nadaju kako počiniteljima zaista neće samo tako proći.

U međuvremenu, i dalje traje pregledavanje snimaka nadzornih kamera postavljenih u dijelu grada koji je prošlu godinu završio išaran sramotnim grafitima.

Sve se još, kažu, provjerava i utvrđuje.


Nastavite čitati

Pula
 

'NIKAD VIŠE UHLJEBLJIVANJA' Gradonačelnik Zoričić o pripajanju triju gradskih firmi Pula Sportu: "Neće biti otkaza, ni smanjenja plaća, no bit će manje troškova, a više efikasnosti"

"Dobili smo punu sliku stanja u svim društvima i možemo ići u spajanje kako bismo imali nov početak i čistu tvrtku koja nikad više neće biti poligon za uhljebljivanje. Ovim postupkom željeli smo se resetirati od svih devijacija na koje se više ne želim vraćati. Promijenili smo standarde i, bio ja na čelu Pule ili netko drugi, Puležanke i Puležani više nikad neće dozvoliti povratak na staro“, rekao je gradonačelnik Zoričić

Pula
 

Zoričić i Miletić projekt GOO-a provode samo formalno

Naš je prijedlog bio usvojen te je tijekom lipnja i rujna održana edukacija za 21 učiteljicu iz pulskih osnovnih škola. Nakon provedene edukacije, započela je realizacija programa za pulske petašice i petaše. Iznos od 250.000 kuna će na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća rebalansom biti smanjen za 65.000 kuna koji nisu potrošeni jer je odabrana edukacija za učitelje s manjim brojem sati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.