Crna kronika

ISTRAGA BEZ REZULTATA

Još uvijek nepoznati autori sramotnih grafita u Stankovićevoj i Štiglićevoj ulici

"Izvide provode djelatnici kriminalističke policije Policijske postaje Pula. Pregledavanje snimaka nadzornih kamera s područja događaja još uvijek nije dalo rezultate i ne zna se tko su počinitelji", potvrđuju u Policijskoj upravi istarskoj


 
2 min
Martina Pereša ⒸFOTO: Manuel Angelini

"Izvide provode djelatnici kriminalističke policije Policijske postaje Pula. Pregledavanje snimaka nadzornih kamera s područja događaja još uvijek nije dalo rezultate i ne zna se tko su počinitelji", potvrđuju u Policijskoj upravi istarskoj

Krajem prošle godine, stanari Stankovićeve i Štiglićeve ulice u Puli, rano ujutro, po izlasku iz svojih domova, ostali su prilično neugodno iznenađeni svastikama, ustaškim znakovljem i parolama koje su tijekom noći ispisane na zidovima zgrada duž obje ulice.

Naš fotoreporter, Manuel Angelini, na mjesto događaja stigao je prije policijskih službenika te snimio ovu izjavu jednog od stanara išarane zgrade:

Dakle, policija je pozvala policiju, a zanimljiva je i činjenica da su počinitelji na jednoj od parola, imenom i prezimenom naveli i vrijeđali pulskog prometnog policajca, Tomislava Soldu.

Sramotni grafiti u Puli
Ni nakon dvadeset dana, počinitelji policiji nisu poznati pa samim time ni motivi ovih vandala, potvrđeno nam je danas iz Policijske uprave istarske.

-Izvidi još uvijek traju, a provode ih djelatnici kriminalističke policije Policijske postaje Pula. Pregledavanje snimaka nadzornih kamera s užeg područja događaja još uvijek nije dalo rezultate i ne zna se tko su počinitelji. Znamo kako je na jednom od grafita spomenut kolega prometni policajac, no ne možemo ga dovoditi u vezu s događajem, kazala je glasnogovornica Policijske uprave istarske, Suzana Sokač.

30. prosinca 2021.

Podsjetimo, događaj je odmah osudio i pulski gradonačelnik, Filip Zoričić. Grad Pula promptno je tada pokrenuo uklanjanje neprimjerenih grafita, a građani se i dalje nadaju kako počiniteljima zaista neće samo tako proći.

U međuvremenu, i dalje traje pregledavanje snimaka nadzornih kamera postavljenih u dijelu grada koji je prošlu godinu završio išaran sramotnim grafitima.

Sve se još, kažu, provjerava i utvrđuje.


Nastavite čitati

Pula
 

BRAVO EMA I DIEGO! Šestaši iz škole Kaštanjer pronašli snop novčanica, javili policajcu, a on ih pohvalio u školi. Policajac Šime Matak:' Ova su djeca moji junaci dana'

Danas smo nažalost većinom fokusirani na loše vijesti, pokude i primjere lošeg ponašanja, dok se primjerne i dobre stvari premalo ističu i uzimamo ih zdravo za gotovo. Mišljenja sam da upravo takve stvari treba isticati, ukazivati na njih i poticati ih. Ovo je  jedna pozitivna priča o Emi i Diegu, dvoje primjerne i poštene djece koji su svojim primjerom pokazali dobar kućni i školski odgoj, ispričao nam je policajac Šime Matak

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.