Crna kronika

ISTRAGA BEZ REZULTATA

Još uvijek nepoznati autori sramotnih grafita u Stankovićevoj i Štiglićevoj ulici

"Izvide provode djelatnici kriminalističke policije Policijske postaje Pula. Pregledavanje snimaka nadzornih kamera s područja događaja još uvijek nije dalo rezultate i ne zna se tko su počinitelji", potvrđuju u Policijskoj upravi istarskoj


 
2 min
Martina Pereša ⒸFOTO: Manuel Angelini

"Izvide provode djelatnici kriminalističke policije Policijske postaje Pula. Pregledavanje snimaka nadzornih kamera s područja događaja još uvijek nije dalo rezultate i ne zna se tko su počinitelji", potvrđuju u Policijskoj upravi istarskoj

Krajem prošle godine, stanari Stankovićeve i Štiglićeve ulice u Puli, rano ujutro, po izlasku iz svojih domova, ostali su prilično neugodno iznenađeni svastikama, ustaškim znakovljem i parolama koje su tijekom noći ispisane na zidovima zgrada duž obje ulice.

Naš fotoreporter, Manuel Angelini, na mjesto događaja stigao je prije policijskih službenika te snimio ovu izjavu jednog od stanara išarane zgrade:

Dakle, policija je pozvala policiju, a zanimljiva je i činjenica da su počinitelji na jednoj od parola, imenom i prezimenom naveli i vrijeđali pulskog prometnog policajca, Tomislava Soldu.

Sramotni grafiti u Puli
Ni nakon dvadeset dana, počinitelji policiji nisu poznati pa samim time ni motivi ovih vandala, potvrđeno nam je danas iz Policijske uprave istarske.

-Izvidi još uvijek traju, a provode ih djelatnici kriminalističke policije Policijske postaje Pula. Pregledavanje snimaka nadzornih kamera s užeg područja događaja još uvijek nije dalo rezultate i ne zna se tko su počinitelji. Znamo kako je na jednom od grafita spomenut kolega prometni policajac, no ne možemo ga dovoditi u vezu s događajem, kazala je glasnogovornica Policijske uprave istarske, Suzana Sokač.

30. prosinca 2021.

Podsjetimo, događaj je odmah osudio i pulski gradonačelnik, Filip Zoričić. Grad Pula promptno je tada pokrenuo uklanjanje neprimjerenih grafita, a građani se i dalje nadaju kako počiniteljima zaista neće samo tako proći.

U međuvremenu, i dalje traje pregledavanje snimaka nadzornih kamera postavljenih u dijelu grada koji je prošlu godinu završio išaran sramotnim grafitima.

Sve se još, kažu, provjerava i utvrđuje.


Nastavite čitati

Pula
 

U VALTURI UPOLA MANJE PUTNIKA NEGO PRIJE KRIZE Dok Zadar obara rekorde a Split prestiže Zagreb, Zračna luka Pula posluje s pola snage

Pula je u ljeto 2018. ponosno dočekala svog sedamstotisućitog putnika, no tada se sve okrenulo. Do prvog listopada ove godine, pulska zračna luka je imala 45.5 putnika manje nego do tog datuma predpandemijske 2019. U isto vrijeme Zadar se 'popravio' za čak 63 posto, dočekavši drugu godinu zaredom svog milijuntog putnika. Što će u četvrtak na sve ovo reći vijećnici županijske Skupštine? Umjesto poslovnog izvješća, iz Zračne luke im je poslana Power Point prezentacija bez ijednog financijskog podatka

Pula
 

ZAPUŠTENA LJEPOTICA: Zgrada bivšeg Admiraliteta na pulskoj rivi čeka neka bolja vremena za sanaciju, a za dobivanje EU fondova postoji jedan uvjet

Iz Istarske županije poručuju da se nakon otpadanja dijela kamenih ornamenata vijenca s pročelja zgrade, kao i dijelova vijenca na dvorišnoj strani zgrade, Istarska županija je početkom 2020. godine pismeno obavijestila tadašnje Ministarstvo državne imovine Republike Hrvatske te predložila zajedničko sufinanciranje hitne sanacije nužnih dijelova zgrade, tako da se dio sredstava u iznosu od 50 posto osigura iz državnog proračuna, što od strane Ministarstva nije prihvaćeno

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.