Crna kronika

Prijavljen zbog napada na policajce

Muškarcu koji je pod utjecajem alkohola (2.17 promila) napao policijske službenike, slijedi kaznena prijava

U jednom trenutku, slovenski državljanin se okrenuo i nogom udario policijskog službenika, nakon čega je nogom zamahnuo i prema drugom policijskom službeniku, a zatim ga je udario. U događaju su lakše ozlijeđeni počinitelj i jedan policijski službenik. Policijski službenici savladali su muškarca nad kojim su uporabili sredstva prisile te su ga uhitili


 
1 min
Istra24
Foto Pu istarska

U jednom trenutku, slovenski državljanin se okrenuo i nogom udario policijskog službenika, nakon čega je nogom zamahnuo i prema drugom policijskom službeniku, a zatim ga je udario. U događaju su lakše ozlijeđeni počinitelj i jedan policijski službenik. Policijski službenici savladali su muškarca nad kojim su uporabili sredstva prisile te su ga uhitili

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjim slovenskim državljaninom kojeg se sumnjiči da je 22. rujna u večernjim satima počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi.

Naime, oko 19.15 sati policija je zaprimila dojavu kako u ugostiteljskom objektu na području jednog turističkog naselja na području Poreča, muška osoba vrijeđa i omalovažava djelatnike i goste.

Po dolasku policijskih službenika, muškarac je prestao narušavati javni red i mir te se uputio s policijskim službenicima do objekta u kojem je bio smješten, s obzirom da kod sebe nije imao dokument kojim bi potvrdio svoj identitet.

U jednom trenutku, slovenski državljanin se okrenuo i nogom udario policijskog službenika, nakon čega je nogom zamahnuo i prema drugom policijskom službeniku, a zatim ga je udario. U događaju su lakše ozlijeđeni počinitelj i jedan policijski službenik.

Policijski službenici savladali su muškarca nad kojim su uporabili sredstva prisile te su ga uhitili. Muškarac je alkotestiran te mu je izmjerena količina alkohola od 2.17 promila.

Protiv počinitelja je policija pokrenula prekršajni postupak poradi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok se kaznena prijava radi prisile prema službenoj osobi podnosi u redovnom postupku.

 


Nastavite čitati

Istra
 

SPOMEN DOM NA RUŠNJAKU Zašto je od gradnje 1978. godine do danas neriješen imovinsko-pravni status?

"Do mene su sredinom 70-ih došli ljudi iz grada i rekli da bi na ovoj lokaciji trebalo izgraditi spomen dom, a da će se to meni nadoknaditi novčano ili zamjenom za drugu zemlju" rekao je vlasnik čestice Vladimir Radić. Kasnije se ispostavilo da novaca za otkup zemlje u gradskom proračunu nema, a ni zamjena se nije realizirala. I tako je to išlo do kraja 80-ih godina kada je Jugoslavija prestala postojati. Danas, nakon skoro pola stoljeća, stanje je i dalje nepromijenjeno

Istra
 

Uspostavljena je i svečano otvorena poduzetnička zona Barban – Krvavci III

Ovaj je zahvat temelj je razvoja malog i srednjeg poduzetništva koji već sada donosi nova radna mjesta * Projekt je obuhvatio izgradnju odgovarajuće komunalne infrastrukture unutar zone, odnosno izvedbu prometnih površina i nogostupa, vodovodne mreže i oborinske odvodnje te javne rasvjete i DTK mreže * Ukupna mu je vrijednost je 8.211.779,86 kuna, dok je od toga bespovratnih EU sredstava 85% odnosno 6.980.012,88 kuna

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.