Crna kronika

preventivno-represivna akcija policije

Nemarni pulski vozači: ne propuštaju pješake, koriste mobitel u vožnji

Tijekom akcije policijski službenici sveukupno su zabilježili 35 prekršaja, od čega 13 prekršaja vozača koji nisu propustili pješake te dva prekršaja pješaka koji su na nepropisan način prelazili cestu.


 
1 min
Borka Petrović

Tijekom akcije policijski službenici sveukupno su zabilježili 35 prekršaja, od čega 13 prekršaja vozača koji nisu propustili pješake te dva prekršaja pješaka koji su na nepropisan način prelazili cestu.

Jučer je od 9 do 14 sati na području Postaje prometne policije Pula održana preventivno-represivna akcija usmjerena na zaštitu pješaka u prometu.
Tijekom akcije policijski službenici sveukupno su zabilježili 35 prekršaja, od čega 13 prekršaja vozača koji nisu propustili pješake te dva prekršaja pješaka koji su na nepropisan način prelazili cestu.

Osim toga, policijski službenici utvrdili su i 11 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, tri prekršaja nevezivanja sigurnosnog pojasa, jedan prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, jedan prekršaj upravljanja vozilom u vrijeme zabrane upravljanja te četiri ostala prometnih prekršaja.

Djelatnici Policijske uprave istarske nastavit će provoditi aktivnosti u cilju povećanja sigurnosti pješaka, kao jedne od najugroženijih skupina sudionika u prometu te ponovno apeliramo na vozače da poštuju propise i uvažavaju pješake, dok pješake podsjećamo da su se radi svoje sigurnosti i sami dužni pridržavati prometnih pravila.


Nastavite čitati

Pula
 

Pulu posjetilo pedesetak djece iz Ukrajine

Djeca iz Ukrajine u pratnji odgojitelja stigla su iz Lavova, Kijeva, Harkova, Zakarpatje i Luganske oblasti te ostalih područja, a pripremljen im je sadržajan edukativni i zabavni program boravka prilagođen njihovom uzrastu

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.