Crna kronika

vatrogasci na terenu

Požari niskog raslinja u Barbanu i na Monte Kope kod Banjola

Vatrogasne postrojbe JVP Pula i DVD Medulin angažirane su trenutno na gašenju dva požara niskog raslinja


 
1 min
Istra24
Foto: Saša MIljević/PIXSELL

Vatrogasne postrojbe JVP Pula i DVD Medulin angažirane su trenutno na gašenju dva požara niskog raslinja

U Barbanu bukti požar niskog raslinja na čijem je gašenju angažirana JVP Pula. Na terenu su četiri vatrogasna vozila i ukupno 11 vatrogasaca. Požar je još u tijeku i za sad nije poznata kvadratura zahvaćenog terena, a vatrogasci do daljnjeg ostaju na terenu.

Na gašenju požara na Monte Kope kod Banjola angažirano je četiri vozila i osam vatrogasaca JVP Pula te 2 vozila i petorica vatrogasaca DVD-a Medulin. Požar je lokaliziran i u fazi dogašivanja. Zahvaćeno je oko 200 m2 trave i borovih iglica.

Uzroci požara zasad nisu utvrđeni.


Nastavite čitati

Istra
 

TEMPLARI U ISTRI: Realizirana 3D rekonstrukcija njihovog sjedišta na Božjem polju kod Vižinade

Glavno sjedište templara u Istri nalazilo u blizini crkve sv. Marije u Vižinadi * Templari su na Božjem polju djelovali od 12. do 14. stoljeća, a 1536. samostan i crkvu naslijedili su franjevci trećo-redci, glagoljaši, koji su ondje ostali sve do 1806 * Za vrijeme boravka templara na Božjem polju, bio je organiziran prijem hodočasnika za Svetu Zemlju * Autor 3D rekonstrukcije je 3D modelator je Stipan Ujdur iz Opuzena

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.