republika - dugi
Crna kronika

učinite i vi svoj dom sigurnijim

Predali policiji streljivo i eksploziv - pronađen na tavanu!

Istarskoj su policiji u posljednjih nekoliko dana četiri građana dragovoljno predala streljivo, eksploziv i druga minsko-eksplozivna sredstva


 
2 min
Istra24
PU istarska

Istarskoj su policiji u posljednjih nekoliko dana četiri građana dragovoljno predala streljivo, eksploziv i druga minsko-eksplozivna sredstva

Pazinska je policija 11. ožujka zaprimila dojavu građanina da je prilikom čišćenja tavana pronašao 22 komada detonatorske kapisle, dva metra sporogorećeg štapina, 0.6 kilograma privrednog eksploziva, 0.2 kilograma barutnih listića i 150 komada inicijalnih kapisli za lovačko streljivo.
 
Istog dana porečkoj policiji jedan građanin predao je 20 komada različitog streljiva, dok je pulskoj policiji  građanin predao jednu vježbovnu elektrodetonatorsku kapislu koju je pronašao kod pulskog lukobrana.
 
Pazinska policija imala je još jednu dragovoljnu predaju streljiva, i to jučer, kada je im je građanin predao 18 komada puščanog streljiva.
 
Sva pronađena eksplozivna sredstva policijski službenici protueksplozijske zaštite pohranili su do njihovog uništenja.
 
Policijska uprava istarska i nadalje poziva građane da učine svoj život sigurnijim i da se riješe oružja bez sankcija.
Svi građani koji nedozvoljeno posjeduju oružje, streljivo ili minsko-eksplozivna sredstva, mogu potpuno anonimno nazvati najbližu policijsku postaju radi predaje ili onesposobljavanja takvih sredstava. Protiv osoba koje dragovoljno predaju takvo oružje ili druga sredstva, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupci, ukoliko oružje predaju sami, prije nego što policija počne poduzimati izvidne radnje.
 
Također je važno naglasiti da građani ne donose oružje osobno u policijsku postaju ili upravu, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome obavijeste policiju na broj 192 te će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na kućnu adresu prikupiti oružje ili druga sredstva.


Nastavite čitati

Istra
 

NE BJEŽE SVI NA MORE Ugostitelj Matija Peršić u Žminju stvorio više od 20 radnih mjesta. "Nudimo samo najbolje od Istre"

Centar svita, Žminjska, Terra Magica, Motovunska šuma...sve su to autorske pizze ugostiteljskog objekta "To je To", na kojima se nalaze samo birani proizvodi lokalnih proizvođača. Je li iz Svetvinčenta bolje doći u središte Istre nego na obalu, mladi ugostitelj nije dvojio - središte Istre, veli, tek se budi i raste pa je Žminj idealan za posao. U ovom trenutku već zapošljava troje stranaca i očekuje četvrtog pizzaiola

Istra
 

UMAG: Istria Gran Fondo i Umag RUN okupili više od 2000 biciklista i trkača - evo imena pobjednika

U jakoj međunarodnoj konkurenciji na 112 kn dugoj stazi Gran Fondo prvi su do cilja stigli Laura Šimenc iz Slovenije i Francesco Zandri iz Italije, dok su na kraćoj 87 km dugoj stazi 'Medio Fondo' najbrži bili Belgijanka Marijke De Smedt i Slovenac Patrik Mikac *  Najbrži u današnjem polumaratonu Umag Run bili su u ženskoj konkurenciji Ana Štefulj, a u muškoj Jan Križ. Utrku na 10,5 km u ženskoj je konkurenciji osvojila Nina Malina, dok je u muškoj pobjedu odnio Matej Šturm. Najbolji u utrci na 5 km bili su Maruša Cijan Brkič i Fran Galovic

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.