Crna kronika

požar kod karojbe

Spaljivao otpad pa zaradio kaznenu prijavu

Policija je provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 63-godišni hrvatski državljanin počinio kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.


 
1 min
Istra24

Policija je provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 63-godišni hrvatski državljanin počinio kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Pazinska policija provela je kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 63-godišni hrvatski državljanin počinio kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.
Naime, 63-godišnjak je 12. ožujka oko podneva spaljivao biljni otpad na zemljištu kod Karojbe te se od žara koji je ostao na mjestu spaljivanja otpada vatra proširila na okolnu travnatu površinu, pri čemu je zahvatila i drvenu baraku 66-godišnjaka. Baraka je u potpunosti izgorjela sa svim predmetima koji su se nalazili u njoj, a vlasniku je nastala materijalna šteta od više desetaka tisuća kuna.
Protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.


Nastavite čitati

Istra
 

CALO DEI DICHIARATI DI MADRELINGUA ITALIANA Furio Radin: "I professori dovrebbero riposare un pò di meno durante i riposi"

Negli ultimi vent'anni, infatti, i cittadini di madrelingua italiana in Istria hanno subito una diminuzione del 38 percento. Se nel 2001 il 7,69 percento (15.867 cittadini) dichiarava l'italiano come madrelingua, nel 2021 questo numero si è ridotto al 5,04 percento (9.836 cittadini) * Marin Corva: "Questo è un dato abbastanza allarmante, da non prendere alla leggera in quanto il calo dei dichiarati di madrelingua italiana supera quello dei dichiarati di nazionalità italiana" * Furio Radin: "I professori dovrebbero imparare a usare la propria autorità, insistere un pò di più, anche a parlare l’italiano tra di loro. Si sforzino a farlo"

Istra
 

Holcim dobio HRIO nagradu za ljudska prava

Naučili smo koliko je važno razumjeti da se ona ne krše tamo negdje u manje razvijenim državama, nego da postoji proces kojim svaka tvrtka treba razumjeti čime može doći u poziciju kršiti ljudska prava, čak i u svojem možda razvijenijem okruženju, rekla je Julija Škoro, direktorica održivosti u Holcimu Hrvatska

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.