Crna kronika

od 9 do 14 sati

Sutra u Puli i okolici policijska kontrola pojasa i mobitela

Uz brzinu i alkohol, nepropisna uporaba mobitela i nekorištenje sigurnosnog pojasa glavni su uzročnici prometnih nesreća s najtežim posljedicama


 
1 min
Zoran Angeleski

Uz brzinu i alkohol, nepropisna uporaba mobitela i nekorištenje sigurnosnog pojasa glavni su uzročnici prometnih nesreća s najtežim posljedicama

Kako bi se povećala sigurnost i smanjilo stradavanje svih sudionika u prometu, pulska prometna policija će sutra  od  9 do 14 sati u Puli i okolici provesti prometnu akciju ''Kontrola korištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe-mobitela''.

Uz brzinu i alkohol, nepropisna uporaba mobitela i nekorištenje sigurnosnog pojasa glavni su uzročnici prometnih nesreća s najtežim posljedicama.

U siječnju ove godine djelatnici Postaje prometne policije Pula-utvrdili su ukupno 840 prekršaja, od kojih:

  • 109 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, što je 23 posto više u odnosu na isto razdoblje 2021. godine
  • 172 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, što je 16 posto manje nego u istom razdoblju 2021. godine

Osim nekorištenja pojasa, posljednjih nekoliko godina kao jedan od glavnih uzročnika stradavanja u cestovnom prometu, javlja se i distrakcija,  najčešće zbog korištenja mobitela i drugih uređaja tijekom vožnje. Naime, mobitel ometa vozače i odvraća im pozornost s ceste, a upotreba mobitela kod većine vozača može dovesti do usporavanja reakcija. Vozači koji koriste telefone tijekom vožnje imaju suženo vidno polje, što dovodi do neuočavanja nekih informacija u prometu poput znakova i drugih vozila.

Policija poziva vozače da se prije svake vožnje pa i one najkraće, obavezno vežu sigurnosnim pojasom te da ne koriste mobitel za vrijeme vožnje, a ukoliko ga već moraju koristiti, da upotrebljavaju napravu koja omogućava njegovo korištenje bez upotrebe ruku.


Nastavite čitati

Pula
 

PULSKI AUTORI NA 70. PULI "Hotel Pula" otvara, a "Brod" zatvara Pula Film Festival

Prikazat će se i "Pelikan" pulskog autora Filipa Herakovića. "Odabrani filmovi u tematskom i žanrovskom smislu vrlo su različiti. U programu ćete naći komedije, drame i trilere, osobne i društveno angažirane priče, realistične i nadrealne zaplete, filmove za sve uzraste, ali i one za zrelu publiku", kazao je izbornik filmskih programa Mario Kozina

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.