Crna kronika

lopovi nikad ne spavaju

Svaka tri dana na području Istre dogodi se jedna provala - najčešće mete su kuće i stanovi

Tijekom prva dva mjeseca ove godine evidentirano je sedam teških krađa provaljivanjem u trgovine i 11 teških krađa provaljivanjem u kuće i stanove, navode nam iz PU istarske


 
2 min
Borka Petrović ⒸFOTO: Manuel Angelini

Tijekom prva dva mjeseca ove godine evidentirano je sedam teških krađa provaljivanjem u trgovine i 11 teških krađa provaljivanjem u kuće i stanove, navode nam iz PU istarske

Bizarna provala u Fažani, u kojoj je netko tijekom vikenda otuđio hranu, ali i informacije da su se u mjestima u okolici Pule zaredale pljačke trgovina, ponukali su nas da PU istarsku upitamo koliko se provala u dućane dogodilo u posljednje vrijeme, a koliko su česte provale u stanove  i kuće.

Provale u stanove i kuće

- Tijekom ožujka imamo evidentiranu samo jednu provalu u trgovinu u okolici Pule. Naime, nepoznati počinitelj je u noći s 13. na 14. ožujka u Muntiću provalio u trgovinu, no s obzirom da se oglasio alarm, udaljio se bez da je išta otuđio. Policijski službenici utvrđuju okolnosti događaja i tragaju za počiniteljem, navode nam iz Ureda načelnika.

Tijekom protekle godine na području Policijske uprave istarske evidentirane su 43 teške krađe provaljivanjem u trgovine i 97 teških krađa provaljivanjem u kuće i stanove.

Tijekom prva dva mjeseca ove godine evidentirano je sedam teških krađa provaljivanjem u trgovine i 11 teških krađa provaljivanjem u kuće i stanove, navode nam iz PU istarske.

Teške krađe

Dodaju da se najveći dio kriminaliteta na našem području odnosi upravo na teške krađe i krađe te policijski službenici poduzimaju pojačane aktivnosti u cilju njihovog preveniranja i brzog otkrivanja počinitelja.  

Podsjetimo tako na recentenu pljačku dućana u Palisinoj ulici kada su dvojica maskiranih počinitelja kasno navečer, uz prijetnju vatrenim oružjem od 28-godišnje djelatnice otuđili novac, zatim pokušaja provale u Voltićevoj ulici koju su policajci osujetili, ali i nedavnog provaljivanja u prostorije komunalnog poduzeća Monte Giro u kojoj je otuđen - sef.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.