Crna kronika

lopovi nikad ne spavaju

Svaka tri dana na području Istre dogodi se jedna provala - najčešće mete su kuće i stanovi

Tijekom prva dva mjeseca ove godine evidentirano je sedam teških krađa provaljivanjem u trgovine i 11 teških krađa provaljivanjem u kuće i stanove, navode nam iz PU istarske


 
1 min
Borka Petrović ⒸFOTO: Manuel Angelini

Tijekom prva dva mjeseca ove godine evidentirano je sedam teških krađa provaljivanjem u trgovine i 11 teških krađa provaljivanjem u kuće i stanove, navode nam iz PU istarske

Bizarna provala u Fažani, u kojoj je netko tijekom vikenda otuđio hranu, ali i informacije da su se u mjestima u okolici Pule zaredale pljačke trgovina, ponukali su nas da PU istarsku upitamo koliko se provala u dućane dogodilo u posljednje vrijeme, a koliko su česte provale u stanove  i kuće.

Provale u stanove i kuće

- Tijekom ožujka imamo evidentiranu samo jednu provalu u trgovinu u okolici Pule. Naime, nepoznati počinitelj je u noći s 13. na 14. ožujka u Muntiću provalio u trgovinu, no s obzirom da se oglasio alarm, udaljio se bez da je išta otuđio. Policijski službenici utvrđuju okolnosti događaja i tragaju za počiniteljem, navode nam iz Ureda načelnika.

Tijekom protekle godine na području Policijske uprave istarske evidentirane su 43 teške krađe provaljivanjem u trgovine i 97 teških krađa provaljivanjem u kuće i stanove.

Tijekom prva dva mjeseca ove godine evidentirano je sedam teških krađa provaljivanjem u trgovine i 11 teških krađa provaljivanjem u kuće i stanove, navode nam iz PU istarske.

Teške krađe

Dodaju da se najveći dio kriminaliteta na našem području odnosi upravo na teške krađe i krađe te policijski službenici poduzimaju pojačane aktivnosti u cilju njihovog preveniranja i brzog otkrivanja počinitelja.  

Podsjetimo tako na recentenu pljačku dućana u Palisinoj ulici kada su dvojica maskiranih počinitelja kasno navečer, uz prijetnju vatrenim oružjem od 28-godišnje djelatnice otuđili novac, zatim pokušaja provale u Voltićevoj ulici koju su policajci osujetili, ali i nedavnog provaljivanja u prostorije komunalnog poduzeća Monte Giro u kojoj je otuđen - sef.


Nastavite čitati

Istra
 

HEP TRENIRA STROGOĆU Umirovljeni bračni par ozbiljno narušenog zdravlja na izmaku snaga

Cindy Tousch: Situacija je strašna. Isprva smo koristili agregat, no na duge staze bilo nam je preskupo. Susjed nam je potom posudio struju, jedan produžni kabel. Sada stalno biramo koju ćemo prostoriju grijati, kada ćemo paliti bojler ili veš mašinu. Uredno smo plaćali dok izvođač radova nije prestao dolaziti, a vlasnik nam ne da struju dok mu ne platimo. Damir Tadić: Nisu platili ni trećinu kuće, ako dam suglasnost svoj novac nikada neću vidjeti

Istra
 

EKSKLUZIVNO: NAKON PISANJA ISTRE24 ZAUSTAVLJENO UBIJANJE DIVLJAČI NA BRIJUNIMA Sav komercijalni lov se ukida! Novi v.d. ravnatelj Eduard Kolić najavljuje premještanje divljači na neku novu lokaciju 

Novopostavljeni v.d. ravnatelj Eduard Kolić nam je potvrdio da u Nacionalnom parku više neće biti organiziranog lova. Priznaje da je prije imenovanja na novu funkciju upravo on bio zadužen za organiziranje lovaca no to je, dodaje, radio "jer mu je to bio posao". Cijeli lovački biznis na Brijunima provodio se potpuno netransparentno

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.