Crna kronika

uhićena zločinačka šestorka

Zagreb: Pronađen laboratorij na više katova za proizvodnju amfetamina, 15 kilograma kokaina, 12 kilograma hašiša...

Pronađeno je i oduzeto 510 kilograma BMK glicadida, preprekursora iz kojeg se može proizvesti 400 litara amfetaminskog ulja, 12 kilograma hašiša, 8,4 kilograma marihuane, 2,7 kilograma amfetamina, dvije automatske puške, prepravljeni pištolj...


 
2 min
Istra24

Pronađeno je i oduzeto 510 kilograma BMK glicadida, preprekursora iz kojeg se može proizvesti 400 litara amfetaminskog ulja, 12 kilograma hašiša, 8,4 kilograma marihuane, 2,7 kilograma amfetamina, dvije automatske puške, prepravljeni pištolj...

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, SSKOK-a Zagreb, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta proveli kriminalističko istraživanje nad šestoricom hrvatskih državljana (rođenih 1982., 1982., 1982., 1974., 1986. i 1957) zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja, odnosno da su u sastavu takvog udruženja proizveli, nabavili i posjedovali tvari koje su propisom proglašene drogom, a namijenjene su neovlaštenoj prodaji ili stavljanju na drugi način u promet.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da su se šestorica osumnjičenih barem od studenog 2021. godine na području grada Zagreba i Zagrebačke županije međusobno povezali i udružili radi uspostave cjelokupnog nabavnog i distributivnog lanca trgovine kokainom i heroinom te sveobuhvatnog proizvodnog procesa izrade amfetamina te s tim u vezi nabavke, prijevoza, prijenosa i skladištenja prekursora iz kojih se može dobiti droga te kemijskih tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga.

Šestorica osumnjičenih su, u okviru dogovorenog plana i s istim ciljem, ispunjavali  zadaće koje su se odnosile na samu proizvodnju droge, njeno skrivanje, pakiranje i skladištenje, daljnji prijevoz i krijumčarenje te preprodaju, ali i uništavanje nusproizvoda proizašlih iz kemijskog procesa proizvodnje amfetamina.

Temeljem naloga nadležnog suda obavljeno je više pretraga osoba, domova i drugih prostorija, kao i vozila na području Zagreba te Zagrebačke županije. Tom prilikom prilikom je pronađen laboratorij za proizvodnju sintetičke droge amfetamin koji se nalazi na više katova objekta u kojemu je instalirana oprema za najmanje šest faza procesa proizvodnje amfetamina.

Između ostalog, kako kaže policija, pronađeno je i oduzeto:

bačve s 1069,5 brutto kilograma kiselina i 213,5 brutto kilograma otapala,

bačva zapremine 200 litara sa sumnjivom biljnom materijom zelene boje, mirisa i izgleda karakterističnog za drogu konoplju ukupne bruto težine 13,817 kg,

510 kilograma BMK glicadida, preprekursora iz kojeg se može proizvesti 400 litara amfetaminskog ulja,

15 kilograma kokaina,

12 kilograma hašiša,

8,4 kilograma marihuane,

2,7 kilograma amfetamina

dvije automatske puške i prepravljeni pištolj,

sedam mikrovalnih pećnica,

digitalna vaga,

četiri plinske maske,

jedna metalna hidraulična preša, dijelovi preše,

rendgen uređaj i dr.

Tijekom do sada provedenih pretraga također je pronađeno i oduzeto oko 40 tisuća eura, više desetaka tisuća kuna, nekoliko skupocjenih satova, veći broj mobilnih uređaja, određeni broj prijenosnih računala i druge tehničke opreme-


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.