IT & Tech

Rade autonomno električno vozilo

DOMAĆI STARTUP Project 3 Mobility povećava broj zaposlenih na 230

Domaća startup tvrtka Project 3 (P3) Mobility, koja razvija novi sustav mobilnosti za nove načine prijevoza na širim urbanim područjima do kraja ove godine planira broj radnih mjesta povećati sa trenutnih sto na više od 230, a za dvije godine na njih oko tisuću, izvijestili su u utorak iz te tvrtke


 
2 min
HINA
Predsjednik uprave P3 Marko Pejković/Foto:Pixell

Domaća startup tvrtka Project 3 (P3) Mobility, koja razvija novi sustav mobilnosti za nove načine prijevoza na širim urbanim područjima do kraja ove godine planira broj radnih mjesta povećati sa trenutnih sto na više od 230, a za dvije godine na njih oko tisuću, izvijestili su u utorak iz te tvrtke

Domaća startup tvrtka Project 3 (P3) Mobility, koja razvija novi sustav mobilnosti za nove načine prijevoza na širim urbanim područjima do kraja ove godine planira broj radnih mjesta povećati sa trenutnih sto na više od 230, a za dvije godine na njih oko tisuću, izvijestili su u utorak iz te tvrtke.

Napominjući kako su ovih dana zaposlili stotog zaposlenika, iz P3 Mobility ističu da razne stručnjake za dizajn i razvoj vozila, proizvodnju, razvoj softverske platforme i druge zapošljavaju na lokacijama u Hrvatskoj i Velikoj Britaniji, te da su se zbog njihovog projekta u Hrvatsku doselili i stručnjaci iz Njemačke, Kine, Danske, Indije i Italije.  

"Naš projekt je u mnogim dijelovima još u razvoju pa ga ne izlažemo javnosti dok nismo spremni pokazati finalni proizvod i uslugu. Unatoč tome, bilježimo veliko zanimanje kandidata za posao jer radimo na zahtjevnim rješenjima potpuno novog načina funkcioniranja prijevoza u gradovima", poručuje predsjednik uprave P3 Marko Pejković.

Za dijelove sustava koji grade otkriva samo da su autonomno električno vozilo i platforma, specijalizirana infrastruktura i softver za upravljanje kompletnom uslugom.

Kaže da trenutno razgovaraju s 19 gradova koji su zainteresirani da postanu partneri gdje će inicijalno pružiti uslugu, pri čemu navode Zagreb, gdje uslugu planiraju predstaviti do kraja 2024., kao i planiraju pružati usluge u više od 100 svjetskih metropola.

Tvrtku Project 3 Mobility osnovali su Mate Rimac, Marko Pejković i Adriano Mudri, a razvija novi ekosustav urbane mobilnosti koji će u potpunosti transformirati način funkcioniranja i korištenja prijevoza na širim urbanim područjima ili tzv. robotaxije.

Sastavnice tog ekosustava su potpuno autonomno električno vozilo, specijalizirana infrastruktura integrirana s javnim gradskim prijevozom i softverska platforma za upravljanje kompletnim sustavom, a taj je projekt podržan i iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti kroz koji mu je planirana dodjela 1,485 milijardi kuna.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.