IT & Tech

Rade autonomno električno vozilo

DOMAĆI STARTUP Project 3 Mobility povećava broj zaposlenih na 230

Domaća startup tvrtka Project 3 (P3) Mobility, koja razvija novi sustav mobilnosti za nove načine prijevoza na širim urbanim područjima do kraja ove godine planira broj radnih mjesta povećati sa trenutnih sto na više od 230, a za dvije godine na njih oko tisuću, izvijestili su u utorak iz te tvrtke


 
1 min
HINA
Predsjednik uprave P3 Marko Pejković/Foto:Pixell

Domaća startup tvrtka Project 3 (P3) Mobility, koja razvija novi sustav mobilnosti za nove načine prijevoza na širim urbanim područjima do kraja ove godine planira broj radnih mjesta povećati sa trenutnih sto na više od 230, a za dvije godine na njih oko tisuću, izvijestili su u utorak iz te tvrtke

Domaća startup tvrtka Project 3 (P3) Mobility, koja razvija novi sustav mobilnosti za nove načine prijevoza na širim urbanim područjima do kraja ove godine planira broj radnih mjesta povećati sa trenutnih sto na više od 230, a za dvije godine na njih oko tisuću, izvijestili su u utorak iz te tvrtke.

Napominjući kako su ovih dana zaposlili stotog zaposlenika, iz P3 Mobility ističu da razne stručnjake za dizajn i razvoj vozila, proizvodnju, razvoj softverske platforme i druge zapošljavaju na lokacijama u Hrvatskoj i Velikoj Britaniji, te da su se zbog njihovog projekta u Hrvatsku doselili i stručnjaci iz Njemačke, Kine, Danske, Indije i Italije.  

"Naš projekt je u mnogim dijelovima još u razvoju pa ga ne izlažemo javnosti dok nismo spremni pokazati finalni proizvod i uslugu. Unatoč tome, bilježimo veliko zanimanje kandidata za posao jer radimo na zahtjevnim rješenjima potpuno novog načina funkcioniranja prijevoza u gradovima", poručuje predsjednik uprave P3 Marko Pejković.

Za dijelove sustava koji grade otkriva samo da su autonomno električno vozilo i platforma, specijalizirana infrastruktura i softver za upravljanje kompletnom uslugom.

Kaže da trenutno razgovaraju s 19 gradova koji su zainteresirani da postanu partneri gdje će inicijalno pružiti uslugu, pri čemu navode Zagreb, gdje uslugu planiraju predstaviti do kraja 2024., kao i planiraju pružati usluge u više od 100 svjetskih metropola.

Tvrtku Project 3 Mobility osnovali su Mate Rimac, Marko Pejković i Adriano Mudri, a razvija novi ekosustav urbane mobilnosti koji će u potpunosti transformirati način funkcioniranja i korištenja prijevoza na širim urbanim područjima ili tzv. robotaxije.

Sastavnice tog ekosustava su potpuno autonomno električno vozilo, specijalizirana infrastruktura integrirana s javnim gradskim prijevozom i softverska platforma za upravljanje kompletnim sustavom, a taj je projekt podržan i iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti kroz koji mu je planirana dodjela 1,485 milijardi kuna.


Nastavite čitati

Beroš: Na drugim je institucijama da završe istragu o Matijanićevoj smrti

Određene nepravilnosti su nađene i upućene su na daljnje postupanje, kako Hrvatskoj liječničkoj komori, tako i Županijskom državnom odvjetništvu. Ministarstvo zdravstva nije istražno tijelo koje bi moglo izvan svojih ingerencija istraživati bilo što, a kakva je situacija, to morate pitati nadležne institucije. Mi smo u okviru naših nadležnosti napravili svoje, rekao je Beroš novinarima

Oporba: Uskočki optuženici Plenkoviću drže Vladu, donose zakone i proračune

Grmoja je ustvrdio i da su najveći MOL-ovi igrači, odnosno "Orbanovi dečki", Plenković, Ćorić i ekipa koja je sjedila u Upravi i NO, a pogotovo direktori na nižim razinama poput Škugora i ostalih. "Najluđe od svega je da hrvatski porezni obveznici plate link kojim se hrvatska nafta jeftino izvozi u Mađarsku i ne znam kako se to može drugačije nazvati nego "teškom veleizdajom", izjavio je Grmoja

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.