republika - dugi
IT & Tech

BARCELONA

Infobip na najvećem sajmu mobilne tehnologije predstavio RCS Business Messaging i GenAI rješenja

„Već dugi niz godina Infobip je prisutan na globalno najvećem sajmu telekom i mobile industrije u Barceloni na kojem sudjeluje 90.000 posjetitelja. Izvrsno je biti dio ove uzbudljive atmosfere i što našim klijentima možemo uživo predstaviti naše nove usluge, ideje i planove za budućnost. Sajam u Barceloni je najatraktivnija svjetska pozornica na kojoj možemo pokazati naše novitete i inovacije poput RCS Business Messaging ili najnovijih GenAI rješenja na kojima trenutno radimo", rekao je Silvio Kutić, glavni izvršni direktor i suosnivač Infobipa


 
3 min
Istra24

„Već dugi niz godina Infobip je prisutan na globalno najvećem sajmu telekom i mobile industrije u Barceloni na kojem sudjeluje 90.000 posjetitelja. Izvrsno je biti dio ove uzbudljive atmosfere i što našim klijentima možemo uživo predstaviti naše nove usluge, ideje i planove za budućnost. Sajam u Barceloni je najatraktivnija svjetska pozornica na kojoj možemo pokazati naše novitete i inovacije poput RCS Business Messaging ili najnovijih GenAI rješenja na kojima trenutno radimo", rekao je Silvio Kutić, glavni izvršni direktor i suosnivač Infobipa

Infobip, globalno najpovezanija cloud komunikacijska platforma, ponovno je prisutan na najvećem svjetskom sajmu mobilne tehnologije MWC u Barceloni, gdje će predstaviti niz noviteta i tehnologija povezanih s telekomunikacijskom industrijom.

Na svom istaknutom i prepoznatljivom štandu u Barceloni, Infobip će pokazati kako funkcionira Rich Communication Services (RCS) Business Mesaging, kao i najnovija GenAI rješenja na kojima radi.

Nova usluga RCS Business Messaging

Nova usluga globalne platforme za komunikaciju, RCS Business Messaging, omogućuje mobilnim operaterima i tvrtkama da stupaju u interakciju s krajnjim korisnicima i stvaraju nezaboravna iskustva putem poruka. Neke od prednosti RCS Business Messaginga su provjereni pošiljatelji, izvrstan prvi dojam, klikovi za jednostavan odgovor te detaljnija metrika. Uvođenjem ovog inovativnog rješenja, Infobip potiče rast cijelog ekosustava poruka i povećava doseg RBM-a (Rich Business Messaging). Prema analitičkoj kući Juniper, korištenje RBM-a porast će s nešto manje od jedne milijarde korisnika u 2023. na više od dvije milijarde do 2028. Štoviše, Juniper očekuje povećanje RBM prometa za 350% u sljedećih pet godina.

RCS tehnologija, takozvani nasljednik SMS-a, omogućuje korisnicima da unutar poruke šalju sve od teksta, linkova, fotografija preko glazbe do video klipova. RCS bi uskoro trebao biti integriran u sve pametne mobitele na svijetu.

Najnovija GenAI rješenja

U svijetu koji sve više definira transformacija umjetne inteligencije, tvrtke mogu ubrzati svoj rast kroz prilagođena rješenja, a Infobip omogućava korisnicima da oslobode taj potencijal kroz strategiju usvajanja i inoviranja GenAI-ja.

Na MWC-u Infobip je predstavio najnovije projekte potpomognute generativnom umjetnom inteligencijom na kojima je radio. Jedno je od takvih rješenja i SuperfoodChef-AI by Coolinarika, prvi digitalni proizvod u prehrambenoj industriji u regiji, koji potiče zdrave navike, a nastao je u suradnji s Podravkom. Ovaj napredni digitalni asistent integriran je u Coolinariku, mobilnu i web aplikaciju u vlasništvu Podravke, koja ima preko 700.000 mjesečnih korisnika i najveća je kulinarska platforma u Hrvatskoj.

 

Infobip je predstavio i integraciju GenAI rješenja kroz Microsoftovu Azure OpenAI tehnologiju čime omogućuje poduzećima da koriste najnovije mogućnosti GenAI-a kako bi poboljšali vlastito korisničko iskustvo kao nikada prije.

Silvio Kutić, glavni izvršni direktor i suosnivač Infobipa, izjavio je sljedeće: „Već dugi niz godina Infobip je prisutan na globalno najvećem sajmu telekom i mobile industrije u Barceloni na kojem sudjeluje čak 90.000 posjetitelja. Izvrsno je biti dio ove uzbudljive atmosfere i što našim klijentima možemo uživo predstaviti naše nove usluge, ideje i planove za budućnost. Sajam u Barceloni je najatraktivnija svjetska pozornica na kojoj možemo pokazati naše novitete i inovacije poput RCS Business Messaging ili najnovijih GenAI rješenja na kojima trenutno radimo.“

 

Na MWC konferenciji Infobip je nominiran i jednim od finalista 29. dodjele Global Mobile Awardsa (GLOMO), široko cijenjenih nagrada u telekomunikacijskoj industriji. U sklopu nagrada, GSMA je pokrenuo Open Gateway Challenge koji imaju za cilj nagraditi kompanije koje koriste Camara API-jeve za stvaranje komercijalnih usluga temeljenih na oblaku.

Infobipova nominacija slijedi nakon partnerstva tvrtke s tri mobilna operatera Claro, TIM Brasil i Vivo (Telefonica Brazil) kako bi se lansirali prvi mrežni API-jevi u Brazilu usklađeni s Camara standardom u sklopu inicijative GSMA Open Gateway.


Nastavite čitati

Istra
 

NE BJEŽE SVI NA MORE Ugostitelj Matija Peršić u Žminju stvorio više od 20 radnih mjesta. "Nudimo samo najbolje od Istre"

Centar svita, Žminjska, Terra Magica, Motovunska šuma...sve su to autorske pizze ugostiteljskog objekta "To je To", na kojima se nalaze samo birani proizvodi lokalnih proizvođača. Je li iz Svetvinčenta bolje doći u središte Istre nego na obalu, mladi ugostitelj nije dvojio - središte Istre, veli, tek se budi i raste pa je Žminj idealan za posao. U ovom trenutku već zapošljava troje stranaca i očekuje četvrtog pizzaiola

Istra
 

UMAG: Istria Gran Fondo i Umag RUN okupili više od 2000 biciklista i trkača - evo imena pobjednika

U jakoj međunarodnoj konkurenciji na 112 km dugoj stazi Gran Fondo prvi su do cilja stigli Laura Šimenc iz Slovenije i Francesco Zandri iz Italije, dok su na 87 km dugoj stazi 'Medio Fondo' najbrži bili Belgijanka Marijke De Smedt i Slovenac Patrik Mikac *  Najbrži u današnjem polumaratonu Umag Run bili su u ženskoj konkurenciji Ana Štefulj, a u muškoj Jan Križ. Utrku na 10,5 km u ženskoj je konkurenciji osvojila Nina Malina, dok je u muškoj pobjedu odnio Matej Šturm. Najbolji u utrci na 5 km bili su Maruša Cijan Brkič i Fran Galovic

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.