IT & Tech

u Kastvu od 22. do 24. rujna

Nacionalna izložba mladih inovatora

Radove, spremne za patentiranje, predstaviti će mladi inovatori iz Osječko-baranjske, Sisačko-moslavačke, Zagrebačke, Istarske, Požeško-slavonske, Brodsko-posavske, Splitsko-dalmatinske i Primorsko-goranske županije


 
1 min
HINA
Foto Savez hrvatskih inovatora

Radove, spremne za patentiranje, predstaviti će mladi inovatori iz Osječko-baranjske, Sisačko-moslavačke, Zagrebačke, Istarske, Požeško-slavonske, Brodsko-posavske, Splitsko-dalmatinske i Primorsko-goranske županije

Četrnaesta nacionalna izložba mladih inovatora ''Mladi@inovacije 2022.'', na kojoj će 55 radova predstaviti mladi hrvatski inovatori bit će održana od 22. do 24. rujna u Školskoj sportskoj dvorani ''Matija Katalinić'' u Kastvu, najavljeno je u utorak na konferenciji za novinare.

Radove, spremne za patentiranje, predstaviti će mladi inovatori iz Osječko-baranjske, Sisačko-moslavačke, Zagrebačke, Istarske, Požeško-slavonske, Brodsko-posavske, Splitsko-dalmatinske i Primorsko-goranske županije.

Među ostalima, bit će predstavljen rad srednjoškolaca iz Virovitice - ulična masažna klupa, tj. klupa za javne površine s ugrađenim sustavom za masiranje, čiji je prototip spreman za komercijalizaciju.

Prvi put predstavit će se i 30 mladih inovatora koji su pohađali program u sklopu projekta ''Mreža klubova mladih inovatora poduzetnika na području Urbane aglomeracije Rijeka'', kojega provode Grad Kastav, županijski Savez inovatora i Klub inovatora KIN Kastav.

Najavljeno je više radionica, primjerice radionica upravljanja dronovima, a bit će organizirano i stručno vodstvo kroz izložbu.

Izložbu organizira Savez inovatora Primorsko-goranske županije, uz potporu Kluba inovatora KIN Kastav, Udruge inovatora Interinova Matulji, Saveza riječkih inovatora, IN kluba Rijeka, Zajednice tehničke kulture Rijeka, Saveza inovatora Zagreb, Udruge inovatora Šterike, Elektroindustrijske i obrtničke škole Rijeka, Srednje škole za elektrotehniku i računalstvo Rijeka i Tehničke škole Rijeka.

Izložbu podupiru Općina Matulji, Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija, HGK, HBOR te tvrtke Euromodul, Mramoterm i Frigo-VE.


Nastavite čitati

Tomašević: Kazne zbog otpada stanovnicima centra od 700 do tisuću kuna

Tomašević je pojasnio da novi, ali privremeni model u centru grada znači da će se s ulica u centru grada maknuti svi spremnici - za miješani komunalni otpad, biootpad, papir. Oni koji ih ne mogu spremiti u svoj haustor ili u dvorište, imaju mogućnost iznošenja miješanog komunalnog otpada u vrećicama, koje će odlagati na ulici, između 20 i 22 sata navečer

Uhićenima u aferi Ina produljen istražni zatvor

Ina je u konačnici, sumnja tužiteljstvo, oštećena za najmanje milijardu kuna, a okrivljenici i okrivljena tvrtka su ostvarili nepripadnu imovinsku korist od najmanje 848 milijuna kuna.Otkrivaju i da su osumnjičeni kupovali plin od Ine po 19,5 eura, a prodavali po čak 210 eura. Škugor je, kako se doznaje, na ispitivanju ustvrdio da nije kriv te da je plin prodavan prema poslovnoj politici Ine

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.