IT & Tech

POMOĆ UKRAJINSKIM KOLEGAMA

Varaždinski Fakultet informatike uključio se u inicijativu #ScienceForUkraine

Zbog katastrofalnih posljedica koje su zadesile ratom pogođenu akademsku zajednicu u Ukrajini, varaždinski Fakultet organizacije i informatike (FOI) uključio se u inicijativu #ScienceForUkraine, objavljeno je na službenoj internetskoj stranici fakulteta


 
1 min
HINA
FOTO: Hina

Zbog katastrofalnih posljedica koje su zadesile ratom pogođenu akademsku zajednicu u Ukrajini, varaždinski Fakultet organizacije i informatike (FOI) uključio se u inicijativu #ScienceForUkraine, objavljeno je na službenoj internetskoj stranici fakulteta

Zbog katastrofalnih posljedica koje su zadesile ratom pogođenu akademsku zajednicu u Ukrajini, varaždinski Fakultet organizacije i informatike (FOI) uključio se u inicijativu #ScienceForUkraine, objavljeno je u četvrtak na službenoj internetskoj stranici fakulteta.

Varaždinski FOI, kao sastavnica najvećeg hrvatskog sveučilišta, Sveučilišta u Zagrebu, uključio se tako u inicijativu međunarodne znanstvene zajednice, koja na društvenim mrežama prikuplja informacije o sveučilištima, znanstvenim institucijama i ostalim organizacijama koje mogu pružiti pomoć ukrajinskim studentima i istraživačima.

Fakultet organizacije i informatike, koji je prisutan u četiri grada sjeverozapadne Hrvatske, Varaždinu, Sisku, Križevcima i Zaboku, nudi pomoć svim ukrajinskim studentima, nastavnicima i istraživačima s kojima Sveučilište u Zagrebu ostvaruje bilateralnu suradnju.

Tako ukrajinskim studentima ovih sveučilišta FOI nudi besplatan nastavak školovanja na hrvatskom ili engleskom jeziku, mogućnost završetka dijela studija u sklopu programa studentske razmjene, obavljanje stručne prakse, uključenje u nastavne i znanstveno-istraživačke projekte te psihološko savjetovanje. Također ukrajinskim profesorima nudi suradnju unutar svoje nastavne i istraživačke djelatnosti.

„Pozivamo sve ukrajinske studente i nastavnike koji žele nastaviti studij/rad na Fakultetu organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, da nas kontaktiraju na international@foi.unizg.hr, a oni koji se već nalaze u Varaždinu mogu nam se obratiti i direktno u Uredu za međunarodnu suradnju (Pavlinska 2)“, poručili su iz varaždinskog fakulteta.


Nastavite čitati

Šušković: Trenutno štrajka oko 5.000 pravosudnih djelatnika

''Danas je još i bolje raspoloženje među štajkašima nego prvog dana štrajka. Obavljaju se samo hitni poslovi, dok ostatak djelatnika ne radi'', kazala je Šušković za Hinu, istaknuvši da od početka štrajka u ponedjeljak u 7 sati do danas u podne nije stigla konkretna ponuda iz Vlade

Noćas hakirane internetske stranice HAK-a

HAK je izvijestio kako će tijekom dana podnijeti prijavu policiji zbog hakerskog napada te da će informirati javnost o ponovnom uspostavljanju svih HAK-ovih sadržaja i usluga na internetskim stranicama

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.