Komunal

Mijenjaju se Pulaprometove trase

Autobusima se bolje povezuju grad sa Škatarima, Šikićima i Monte Turcom, Vidikovac sa Stojom, a Veli Vrh dobiva više stajališta

Linija broj 9 obuhvaća područje Mjesnog odbora Busoler, a izmjena podrazumijeva (osim dosadašnjeg obuhvaćanja naselja Monte Šerpo) dodatno obuhvaćanje naselja Busoler, Škatari, Šikići, Monte Turco i Kaiserwald. Nova bi autobusna trasa spojila bi gotovo sva naselja MO Busoler, na čijem području obitava 2.376 stanovnika


 
2 min
Borka Petrović ⒸFOTO: Manuel Angelini

Linija broj 9 obuhvaća područje Mjesnog odbora Busoler, a izmjena podrazumijeva (osim dosadašnjeg obuhvaćanja naselja Monte Šerpo) dodatno obuhvaćanje naselja Busoler, Škatari, Šikići, Monte Turco i Kaiserwald. Nova bi autobusna trasa spojila bi gotovo sva naselja MO Busoler, na čijem području obitava 2.376 stanovnika

Pulaprometove autobusne linije 9 (Monte Šerpo-Busni kolodvor), 4 (Valkane-Veli Vrh), 4a i 6 (Valkane-Centar-Jadreški) trebale bi uskoro promijeniti svoje trase. Naravno, ukoliko Pulaprometov prijedlog prođe na sjednici Gradskog vijeća koja je zakazana za 21. travanj.

U obrazloženju zahtjeva ovog komunalnog poduzeća navodi se potreba za izmjenom navedenih linija, kako bi se stanovnicima tih područja omogućila bolja povezanost s drugim dijelovima grada.

Sedam novih stajališta na Busoleru

Naime, linija broj 9 obuhvaća područje Mjesnog odbora Busoler, a izmjena podrazumijeva (osim dosadašnjeg obuhvaćanja naselja Monte Šerpo) dodatno obuhvaćanje naselja Busoler, Škatari, Šikići, Monte Turco i Kaiserwald. Nova bi autobusna trasa spojila gotovo sva naselja MO Busoler, na čijem području obitava 2.376 stanovnika.

Broj stajališta u odnosu na postojeću liniju bio bi veći za sedam od dosadašnje trase, a izgubilo bi se samo jedno stajalište.

U suradnji s Mjesnim odborom Busoler definirana je cijela trasa linije te bi po novoj trasi postojeća linija 9 započela prometovati po okončanju radova na dionici ceste Busoler – Škatari.

Povezat će se Vidikovac i Stoja

Nadalje, na području Mjesnog odbora Vidikovac ukazala se potreba za povezivanjem autobusnom linijom područja Vidikovca i Stoje obzirom da je, izgradnjom Gradskog bazena i trgovačkog centra Max Stoja povećan interes građana za tim dijelom grada.

Osim navedenog, stanovnici Mjesnog odbora Veli Vrh iskazali su potrebu za izmjenom trasa na području Velog Vrha kako bi veći broj građana mogao koristiti navedene linije pa se predlaže izmjena linija 4, 4a i 6 u cilju obuhvata šireg područja grada odnosno bolje povezanosti područja javnim prijevozom.

Za to je potrebno izraditi prometni projekt pa bi preregulacija postojećih linija 4, 4a i 6 započela prometovati po izradi projekta za potrebna nova autobusna stajališta, navodi se u Pulaprometovu zahtjevu.

Do ovih prijedloga došlo se u suradnji s mjesnim odborima i nakon tribina s građanima, na kojima su iskazivali svoje ideje i prijedloge.


Nastavite čitati

Pula
 

(VIDEO) Pulska magistra farmacije Martina Meštrović napustila je ljekarnu i okrenula se izradi unikatnih botaničkih terarija: "Umjesto jednog stalnog posla, sada radim šest, ali u svakom uživam"

"Mama je 36 godina bila cvjećarka na Brijunima, radila je aranžmane još za Tita. Naša je kuća uvijek bila ispunjena biljem, cvijećem i ta je ljubav prema prirodi uvijek bila u meni, sada je napokon izašla na površinu. Želja mi je ljudima omogućiti da u svoj životni prostor unesu energiju biljaka putem prirode koju uspijevam ugurati u bocu", veli nam Martina Meštrović

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.