Komunal

gomila se novi 'divlji' otpad

Beneci/Nedešćina: "Postavite kamere i počnite kažnjavati ljude koji tu bacaju smeće!"

Mateja Klapčić: "Prošlo je godinu dana otkad su građani organizirali akciju čišćenja i otkad je općina zaposlila komunalnog redara. Međutim, situacija na cesti se, nažalost, vraća na staro. Moji roditelji i ostali stanovnici sela svakodnevno viđaju aute koji se zaustavljaju i bacaju smeće u šumu. Nekoliko novih znakova ‘Zabranjeno bacanje smeća’ neće ih zaustaviti"


 
1 min
Zoran Angeleski

Mateja Klapčić: "Prošlo je godinu dana otkad su građani organizirali akciju čišćenja i otkad je općina zaposlila komunalnog redara. Međutim, situacija na cesti se, nažalost, vraća na staro. Moji roditelji i ostali stanovnici sela svakodnevno viđaju aute koji se zaustavljaju i bacaju smeće u šumu. Nekoliko novih znakova ‘Zabranjeno bacanje smeća’ neće ih zaustaviti"

Mateja Klapčić u ime svih mještana sela Beneci u općini Nedešćina, u širem labinskom području, upravo je poslala e-mail redakciji portala Istra24, s priloženim fotografijama ponovno odloženog 'divljeg' otpada u njihovom kraju.

- Prošlo je godinu dana otkad su građani organizirali akciju čišćenja i otkad je općina zaposlila komunalnog redara. Međutim, situacija na cesti se, nažalost, vraća na staro kao što smo i predvidjeli, piše ona i nastavlja:

“Molim i apeliram da se zamoli komunalnog redara da napokon postavi nekakve kamere i počne kažnjavati ljude koji tu bacaju smeće. To je jedini način na koji će se ovaj začarani krug prekinuti. Moji roditelji i ostali stanovnici sela svakodnevno viđaju aute koji se zaustavljaju i bacaju smeće u šumu. Nekoliko novih znakova ‘Zabranjeno bacanje smeća’ neće ih zaustaviti!”

- Umjesto da se troši vrijeme na prijavljivanje i skupljanje smeća, porazgovarajte sa zaposlenim osobama kako taj problem riješiti u korijenu. Mogu se postaviti kamere i u suradnji s policijom početi kažnjavati ovaj ilegalan posao. Zakoni su propisani, piše ona.

Ukazuje nam da su prošle godine na ovaj datum građani samostalno organizirali akciju čišćenja i napunili više od cijelog kontejnera smeća, u suradnji s komunalnim poduzećem.

Mateja Klapčić je i tada, 26. veljače 2021.  službeno reagirala na ovaj problem: “Molimo općinu Nedešćinu da provede svoje riječi u djelo. Počelo se gomilati novo smeće. Kancerogeni azbest još uvijek je u šumi, a od komunalnog redara ni glasa. Ljudi bacaju smeće na istim mjestima koje smo počistili i koje treba zaštititi.  Želimo znati: KADA možemo očekivati promjene, KADA će se nabaviti komunalni redar, KADA će se doći skupiti kancerogeni materijal, KADA će se pokupiti novonastalo smeće?”.


Nastavite čitati

Istra
 

DRAŽEN STILINOVIĆ: 'Financijska situacija nije dobra i uskoro ćemo sve objaviti, no ja sam optimist. Ukidamo bale, a rasuti SRF odmah će se plasirati na daljnje zbrinjavanje. To će pomoći centru da krene naprijed'

Ne znam koliko poznajete druge centre u Hrvatskoj, ali moje osobno mišljenje je da je Kaštijun jedan od najboljih, ako ne i najbolji centar za zbrinjavanje otpada u Hrvatskoj. Kaštijun s čitavom Istrom je po pitanju zbrinjavanja otpada daleko ispred svih drugih, ali to je moje subjektivno mišljenje. Imao sam priliku upoznati i druge centre u Hrvatskoj i stojim iza toga da je Kaštijun najbolji

Istra
 

BILO JEDNOM NA DIVLJEM ZAPADU ISTOČNE ISTRE (2) U Viškovićima se i poljoprivredno zemljište prodaje pod građevinsko

Legalni kriminal. U jeziku oksimoron, u prostorno-planskoj praksi - stvarnost. Uzmimo za primjer Viškoviće. To malo naselje na obronku zapadne obale Istre podno Skitače u općini Raša upravo proživljava nepovratnu urbanističku i strukturalnu metamorfozu. Naseobina koju sami investitori koji grade mnogobrojne vile oglašavaju kao mirno i okruženo zelenilom, upravo se pretvara u još jedno mjesto u Istri koje će svoj neprocijenjiv resur - prostor – prepustiti jednoličnim zdanjima koji će jedan drugome nalikovati kao jaje jajetu, koje će kupiti stranci s većom platežnom moći od domicilnog stanovništva, a koje je svoje parcele prodavalo za nekoliko desetaka eura po metru kvadratnom, većinu godine bit će prazne, dok ćemo one koji će u Viškovićima doista živjeti moći pobrojati na prste jedne ruke. Zasigurno će ih, kada se sve vile dovrše, biti manje nego bazena

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.