Komunal

POS stanovi u Rovinju

Cijena stana iznosit će 1.350 eura po kvadratu - Grad dao zemljište i sufinancirao izgradnju s 3,8 milijuna kuna

U naselju Štanga niču dvije višestambene zgrade u koje bi već slijedeće godine trebalo useliti 28 stanara i obitelji koje su na listi prvenstva za kupnju stanova


 
1 min
Istra24

U naselju Štanga niču dvije višestambene zgrade u koje bi već slijedeće godine trebalo useliti 28 stanara i obitelji koje su na listi prvenstva za kupnju stanova

Na gradilištu rovinjskih POS stanova, gdje su se još koncem prošle godine mogli vidjeti tek temelji danas niču dvije višestambene zgrade u koje bi već slijedeće godine trebalo useliti 28 stanara i obitelji koje su na listi prvenstva za kupnju stanova.

Kako bi se bolje upoznao s tijekom radova gradilište je nedavno posjetio rovinjski gradonačelnik Marko Paliaga u pratnji pročelnice Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i izgradnju Tanje Mišete.

Gradilište dviju višestambenih građevina nalazi se u naselju Štanga.

Unatoč porastu cijena u građevinskom sektorurealizacija investicije koju provodi Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama bila je moguća zahvaljujući Gradu Rovinj koji se, osim što je osigurao građevinski teren i potrebnu infrastrukturu, obvezao sufinancirati navedenu izgradnju dodatnim iznosom od 3.874.968 kuna te se odreći prava na naknadu za ustupljeno zemljište i njegovo opremanje komunalnom infrastrukturom i priključcima i potraživanja za komunalni doprinos.

Cijena stambenih jedinica će po dovršetku realizacije iznositi 1.350 eura po kvadratu, što je daleko povoljnije od tržišnih cijena stambenog kvadrata na području grada. Svaka zgrada broji po 14 stanova površine od oko 2000 m2 zajedno sa parkirnim mjestima i spremištima. Ukupna vrijednost investicije iznosi 24 milijuna kuna, od čega je 5 i pol milijuna kuna pokriveno poticajnim sredstvima Republike Hrvatske. 

Riječ je o važnom projektu kako za grad, tako i za buduće stanare, mahom mlade obitelji koje nisu još riješile stambeno pitanje.

Važno je i naglasiti kako je Izmjenama i dopunama Zakona o Društveno poticanoj stanogradnji  uvedena desetogodišnja zabrana otuđenja i davanja u najam stanova kako bi se spriječile zloporabe pri preprodaji i davanju u najam stanova koji nisu korišteni za rješavanje stambenog pitanja već za ostvarivanje financijske koristi kupca.


FOTO: Grad Rovinj

Nastavite čitati

Istra
 

NAJBOLJI ISTARSKI SPORTAŠI SU GIOVANNI CERNOGORAZ I RIA VOJKOVIĆ Nagrade za životno djelo otišle treneru Borisu Breščiću i veslačici Ivetti Volčić

Na prijedlog strukovnih sportskih saveza u Istri Izvršni odbor Sportske zajednice Istarske županije utvrdio je konačne nominacije u svim kategorijama, a glasanje se provodilo tako da je svaki član glasačkog žirija birao tri, prema njegovom mišljenju najbolja, nominirana u svakoj kategoriji te ih potom svrstao na prvo, drugo, odnosno treće mjesto

Istra
 

Povjerenstvo kaznilo Tomislava Tomaševića s tri tisuće kuna

Preporuku o imenovanju novih članova upravnog vijeća Dječje bolnice, gradonačelnik je dao pročelniku gradskog ureda za zdravstvo koji je potom podnio takav prijedlog temeljem kojeg su preporučeni članovi imenovani, a između ostalih radilo se o donatoru u Tomaševićevoj kampanji

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.