Komunal

PREDSTAVLJENI AKTUALNI PROJEKTI

Dan općine Ližnjan - Brojni mještani sudjelovali u svečanom programu obilježavanja

15. travnja dan je osnutka Općine Ližnjan te je svojih 29 godina postojanja obilježila prigodnim programom koji je, osim svog svečanog karaktera, bio obogaćen glazbenim točkama koje su pripremili mještani i kulturno-umjetnička društva s područja općine


 
2 min
Istra24
Foto: Općina Ližnjan

15. travnja dan je osnutka Općine Ližnjan te je svojih 29 godina postojanja obilježila prigodnim programom koji je, osim svog svečanog karaktera, bio obogaćen glazbenim točkama koje su pripremili mještani i kulturno-umjetnička društva s područja općine

Jučer je Općina Ližnjan obilježila svoj dan u dvorani Zajednice Talijana u Šišanu.

Naime, 15. travnja dan je osnutka Općine Ližnjan te je svojih 29 godina postojanja obilježila prigodnim programom koji je, osim svog svečanog karaktera, bio obogaćen glazbenim točkama koje su pripremili mještani i kulturno-umjetnička društva s područja općine pa su tako uzvanici osim u izvedbama ženske vokalne skupine Theremine, mogli uživati u izvedbama polaznika dječjeg vrtića Bubamara koji su razveselili sve prisutne.

Mješovitom zboru KUD Kuje ovo je bio jedan od prvih nastupa nakon pandemijske stanke, a mali svirci Daniel Milošević i Ljubomir Grgorinić Rađen u pratnji učitelja Zdenka Glavaša zasvirali su na mihu i roženicama, dok je Mira Balde kazivala stihove.

Predsjednik Općinskog vijeća Općine Ližnjan Saša Škrinjar, obratio se prisutnima te istaknuo da “vijeće danas ima svoju izvornu ulogu. U zadnjih godinu dana održali smo 11 općinskih sjednica i donijeli niz odluka kako bismo našu općinu podigli na još jednu veću razinu. Vodimo se načelom otvorenosti i političke odgovornosti što je najbolja europska praksa. Želio bih izraziti optimizam. Naša općina se nalazi na dobrom putu, i želim da nam svima u narednim godinama bude bolje, da poboljšamo svoj životni standard i stvorimo preduvjete za ubrzaniji razvoj naše zajednice".

Načelnik Općine Ližnjan Marko Ravnić, čestitao je svojim mještanima Dan Općine. U svom govoru prezentirao je realizirane projekte po svim naseljima u prethodne dvije godine kao i planove za narednu godinu.

Povodom obilježavanja Dana Općine pozvani su građani i pravne osobe s područja općine da podnesu pismeni prijedlog s kratkim obrazloženjem nominiranja fizičke ili pravne osobe koju predlažu za dodjelu prigodnog priznanja Općine Ližnjan.

Dodijeljene su: pohvalnica Davidu Vretenaru za postignut zapažen uspjeh u školskim i izvanškolskim aktivnostima, Godišnja nagrada Milenku Vojniću za izniman doprinos sportskom životu Općine Ližnjan i Zlatni grb Suzani Petrović za dugogodišnji trud i angažman, brigu o nemoćnima i socijalno potrebitima.

U sklopu programa sa željom da se zahvali svima koji su pridonijeli prošlogodišnjim turističkim rezultatima, u godini koja je bila prije svega vrlo izazovna, Turistička zajednica Općine Ližnjan nagradila je privatne iznajmljivače koji su u protekloj sezoni ostvarili najbolju popunjenost.

To su iznajmljivači koji svojom posebnim načinom ophođenja prema gostima i gostoljubivošću privlače goste koji im se svake godine vraćaju.


FOTO: Općina Ližnjan

Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.