Komunal

PREDSTAVLJENI AKTUALNI PROJEKTI

Dan općine Ližnjan - Brojni mještani sudjelovali u svečanom programu obilježavanja

15. travnja dan je osnutka Općine Ližnjan te je svojih 29 godina postojanja obilježila prigodnim programom koji je, osim svog svečanog karaktera, bio obogaćen glazbenim točkama koje su pripremili mještani i kulturno-umjetnička društva s područja općine


 
1 min
Istra24
Foto: Općina Ližnjan

15. travnja dan je osnutka Općine Ližnjan te je svojih 29 godina postojanja obilježila prigodnim programom koji je, osim svog svečanog karaktera, bio obogaćen glazbenim točkama koje su pripremili mještani i kulturno-umjetnička društva s područja općine

Jučer je Općina Ližnjan obilježila svoj dan u dvorani Zajednice Talijana u Šišanu.

Naime, 15. travnja dan je osnutka Općine Ližnjan te je svojih 29 godina postojanja obilježila prigodnim programom koji je, osim svog svečanog karaktera, bio obogaćen glazbenim točkama koje su pripremili mještani i kulturno-umjetnička društva s područja općine pa su tako uzvanici osim u izvedbama ženske vokalne skupine Theremine, mogli uživati u izvedbama polaznika dječjeg vrtića Bubamara koji su razveselili sve prisutne.

Mješovitom zboru KUD Kuje ovo je bio jedan od prvih nastupa nakon pandemijske stanke, a mali svirci Daniel Milošević i Ljubomir Grgorinić Rađen u pratnji učitelja Zdenka Glavaša zasvirali su na mihu i roženicama, dok je Mira Balde kazivala stihove.

Predsjednik Općinskog vijeća Općine Ližnjan Saša Škrinjar, obratio se prisutnima te istaknuo da “vijeće danas ima svoju izvornu ulogu. U zadnjih godinu dana održali smo 11 općinskih sjednica i donijeli niz odluka kako bismo našu općinu podigli na još jednu veću razinu. Vodimo se načelom otvorenosti i političke odgovornosti što je najbolja europska praksa. Želio bih izraziti optimizam. Naša općina se nalazi na dobrom putu, i želim da nam svima u narednim godinama bude bolje, da poboljšamo svoj životni standard i stvorimo preduvjete za ubrzaniji razvoj naše zajednice".

Načelnik Općine Ližnjan Marko Ravnić, čestitao je svojim mještanima Dan Općine. U svom govoru prezentirao je realizirane projekte po svim naseljima u prethodne dvije godine kao i planove za narednu godinu.

Povodom obilježavanja Dana Općine pozvani su građani i pravne osobe s područja općine da podnesu pismeni prijedlog s kratkim obrazloženjem nominiranja fizičke ili pravne osobe koju predlažu za dodjelu prigodnog priznanja Općine Ližnjan.

Dodijeljene su: pohvalnica Davidu Vretenaru za postignut zapažen uspjeh u školskim i izvanškolskim aktivnostima, Godišnja nagrada Milenku Vojniću za izniman doprinos sportskom životu Općine Ližnjan i Zlatni grb Suzani Petrović za dugogodišnji trud i angažman, brigu o nemoćnima i socijalno potrebitima.

U sklopu programa sa željom da se zahvali svima koji su pridonijeli prošlogodišnjim turističkim rezultatima, u godini koja je bila prije svega vrlo izazovna, Turistička zajednica Općine Ližnjan nagradila je privatne iznajmljivače koji su u protekloj sezoni ostvarili najbolju popunjenost.

To su iznajmljivači koji svojom posebnim načinom ophođenja prema gostima i gostoljubivošću privlače goste koji im se svake godine vraćaju.


FOTO: Općina Ližnjan

Nastavite čitati

Istra
 

Kako je labinski gradonačelnik potkupio Papu?

Palača Scampicchio trenutno je u vlasništvu Grada Labina i u njoj se nalazi nekoliko gradskih stanova i dječji vrtić, tako da privilegiju "bliskosti" s Bogom mogu koristiti jedino djeca. Ako se jednog dana nađe u prodaji, zasigurno će mnogi nekretninolovci i bogataši željni statusnih simbola pohrliti u kupnju.

Istra
 

PODRŠKA UKRAJINI Udruga ‘Istra Pomaže’ primila donaciju Infobipa od 200 tisuća kuna

Volonteri Udruge Istra Pomaže već više od pola godine naporno rade na pružanju podrške Ukrajini. Iz Udruge ističu kako im je donacija dala veliki vjetar u leđa i ohrabrila ih na nastavak pružanja pomoći ljudima pogođenima ratnim sukobom * Ovom donacijom nastavljamo plan pružanja pomoći onima koji su u ovim trenucima u najtežoj situaciji. Gledajući ratne užase koji se događaju u Ukrajini, osjetili smo odgovornost uključiti se i dati svoj doprinos u pružanju pomoći Ukrajini, istaknula je Martina Rizman Matić, direktorica globalnih internih komunikacija u Infobipu

Istra
 

TZ Vodnjan i Arheološki muzej Istre organiziraju razgled lokaliteta Dragonera

Za područje Dragonere, rimski je senator i perfekt, Cassiodoro, napisao 537. - 538. godine da vile, zbog svoje raskoši i ljepote, izgledaju kao dva bisera. Više o Dragoneri saznajte na besplatnoj vođenoj turi koja će se održati u subotu, 08.10. s početkom u 10 sati. Sastanak zainteresiranih je kod rampe za ulaz prema Dragoneri. Za posjetitelje je organizirano parkiranje

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.