Komunal

Općina sudjeluje s pola milijuna kuna

Fažanci do ljeta dobivaju obnovljenu rivu, u tijeku rekonstrukcija vrijedna 1,2 milijuna kuna

"Rekonstrukcija je neminovna jer se ta riva 'podlokala' i to se hitno trebalo riješiti. Stavit će se novi kamen, a rive će ne samo dobiti novi izgled, nego će i biti sigurna", kaže općinski načelnik Radomir Korać


 
1 min
Dražen Majić ⒸFOTO: Manuel Angelini

"Rekonstrukcija je neminovna jer se ta riva 'podlokala' i to se hitno trebalo riješiti. Stavit će se novi kamen, a rive će ne samo dobiti novi izgled, nego će i biti sigurna", kaže općinski načelnik Radomir Korać

Lučka uprava Pula, Istarska županija i Općina Fažana počeli su s rekonstrukcijom fažanske rive na potezu između lukobrana i ugostiteljskog objekta „Stara konoba“, a kojom bi se do početka ljeta trebali obnoviti obalni zid i šetnica.

Sanacija obale je vrijedna 1,2 milijuna kuna (plus PDV), a Općina Fažana sudjeluje s 500 tisuća kuna.

- Rekonstrukcija je neminovna jer se ta riva 'podlokala' i to se hitno trebalo riješiti. Stavit će se novi kamen, a rive će ne samo dobiti novi izgled, nego će i biti sigurna, kaže općinski načelnik Radomir Korać.

S obzirom na to da se radi o području koje se nalazi unutar povijesne jezgre Fažane, koja je upisana u registar kulturnih dobara Republike Hrvatske, tijekom rekonstrukcije će se obaviti i arheološki nadzor.

„Prema ugovoru, radovi bi trebali biti okončani unutar 90 dana, no točan rok utvrdit će se nakon što se skine kamena poklopnica i utvrdi stvarno stanje obalnog zida. Naime, sam obalni zid je u nekim segmentima i 'podlokan' pa prijeti opasnost i od njegovog urušavanja, što će se izvođenjem ovih radova spriječiti“, kažu iz Općine.

Napomenimo i da se na području obnove uvela privremena regulacija prometa, čime se ogradilo područje zahvata te osigurao pješački prolaz.

Rekonstrukciju izvode tvrtke Murgons d.o.o. Pula i Kamen d.d. Pazin.


Nastavite čitati

Istra
 

Kako je labinski gradonačelnik potkupio Papu?

Palača Scampicchio trenutno je u vlasništvu Grada Labina i u njoj se nalazi nekoliko gradskih stanova i dječji vrtić, tako da privilegiju "bliskosti" s Bogom mogu koristiti jedino djeca. Ako se jednog dana nađe u prodaji, zasigurno će mnogi nekretninolovci i bogataši željni statusnih simbola pohrliti u kupnju.

Istra
 

PODRŠKA UKRAJINI Udruga ‘Istra Pomaže’ primila donaciju Infobipa od 200 tisuća kuna

Volonteri Udruge Istra Pomaže već više od pola godine naporno rade na pružanju podrške Ukrajini. Iz Udruge ističu kako im je donacija dala veliki vjetar u leđa i ohrabrila ih na nastavak pružanja pomoći ljudima pogođenima ratnim sukobom * Ovom donacijom nastavljamo plan pružanja pomoći onima koji su u ovim trenucima u najtežoj situaciji. Gledajući ratne užase koji se događaju u Ukrajini, osjetili smo odgovornost uključiti se i dati svoj doprinos u pružanju pomoći Ukrajini, istaknula je Martina Rizman Matić, direktorica globalnih internih komunikacija u Infobipu

Istra
 

TZ Vodnjan i Arheološki muzej Istre organiziraju razgled lokaliteta Dragonera

Za područje Dragonere, rimski je senator i perfekt, Cassiodoro, napisao 537. - 538. godine da vile, zbog svoje raskoši i ljepote, izgledaju kao dva bisera. Više o Dragoneri saznajte na besplatnoj vođenoj turi koja će se održati u subotu, 08.10. s početkom u 10 sati. Sastanak zainteresiranih je kod rampe za ulaz prema Dragoneri. Za posjetitelje je organizirano parkiranje

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.