Komunal

ISTARSKI APSURDI: Elektroistra nema rješenja

Glavni strujni vod prolazi mu kroz terasu i po fasadi kuće - da ga izmjeste čeka više od dvije godine!

Prije dvije godine Roberto Cukerić podignuo je kat na obiteljskoj kući. Kako su otišli u visinu, kuća je došla do visine strujnog voda. U Elektroistri su mu rekli neka samo napiše zahtjev da se on izmjesti i stvar će biti riješena. Zahtjev je, kako su ga uputili, poslao u siječnju 2020., ali riješilo se nije ništa!


 
2 min
Borka Petrović

Prije dvije godine Roberto Cukerić podignuo je kat na obiteljskoj kući. Kako su otišli u visinu, kuća je došla do visine strujnog voda. U Elektroistri su mu rekli neka samo napiše zahtjev da se on izmjesti i stvar će biti riješena. Zahtjev je, kako su ga uputili, poslao u siječnju 2020., ali riješilo se nije ništa!

Prošlo je više od dvije godine od podnesenog zahtjeva za premještanjem glavnog strujnog voda s fasade u mjestu Cukrići u Općini Svetvinčenat.

Vlasnik kuće Roberto Cukerić problem je pokušavao riješiti na sve moguće načine, ali - bezuspješno.

Nitko od nadležnih ne reagira niti na zahtjev, ni na mejlove, niti na brojne telefonske pozive.

- Zahtjev sam uredno predao u siječnju 2020. godine. Nekoliko su puta radnici bili tu, gledali. Pa su rekli da će biti za 15 dana, pa za mjesec. Prošle su dvije godine i riješilo se nije ništa. Najprije su spominjali da će montirati bužire, pa onda da treba stup..., priča nam naš sugovornik dodajući da on nije stručan, ali mu nije jasno zašto se to toliko čeka.

Od zadnjeg je upita, veli nam, prošlo pet mjeseci. Tada su, dodaje, ponovo poslali mail s jednostavnim upitom - kada će se napokon pristupiti uklanjanju strujnog voda?! Ali, pisani odgovor nisu dobili, niti se išta pomaknulo s mrtve točke, veli nam Cukerić.

Na pitanje kako je uopće došlo do toga da im se glavni strujni vod nalazi na fasadi te prolazi po njihovoj terasi, priča nam da je prije dvije godine podignuo kat na obiteljskoj kući. Kako su otišli u visinu, kuća je došla do visine strujnog voda. U Elektroistri su mu rekli neka samo napiše zahtjev da se on izmjesti i stvar će biti riješena. Zahtjev je, kako su ga uputili, poslao, ali riješilo se nije ništa!

Problem je tim veći što je, kako ukazuju slike koje nam je poslao, kabel na više mjesta već fizički oštećen i predstavlja opasnost za daljnje izvođenje radova, ali i ukućane koji ne mogu izaći na vlastitu terasu.

- Trenutno imamo u planu napraviti fasadu, ali izvođač radova odbija krenuti s radovima sve dok se strujni vod ne premjesti, navodi naš sugovornik, tvrdeći da je za stambeni objekt ishodovana kompletna građevinska dokumentacija i pripadajuća dozvola pa ne razumije u čemu je problem.

Stoga se, u očaju, obratio nama, a mi smo poslali upit HEP-ovoj službi za medije. Odgovor čekamo i mi. Za nadati se da će ovaj stići brže nego nezadovoljnoj stranci.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.