republika - dugi
Komunal

TRINAEST PONUDA NIJE PRIHVAĆENO

Grad Pula dodijelio 28 dozvola za djelatnosti na pomorskom dobru

Lokacije se nalaze na Hidrobazi, Autokampu Stoja, Uvali Valovine, Valsaline i Gortanovoj uvali, Kupalištu Stoja, kod Hotela Brioni, Ambreli, Saccorgiani, Punta Verudeli, te kod Hotela Histria


 
4 min
Dean Mladenović ⒸFOTO: Manuel Angelini
Hidrobaza

Lokacije se nalaze na Hidrobazi, Autokampu Stoja, Uvali Valovine, Valsaline i Gortanovoj uvali, Kupalištu Stoja, kod Hotela Brioni, Ambreli, Saccorgiani, Punta Verudeli, te kod Hotela Histria

Grad Pula je 15. veljače 2024. godine objavio natječaj za dodjelu dozvola za obavljanje djelatnosti na pomorskom dobru na području Grada Pule.

Nakon natječaja donesena je Odluka o odabiru najpovoljnijih ponuditelja za 28 mikrolokacija, na Hidrobazi, Autokampu Stoja, Uvali Valovine, Valsaline i Gortanovoj uvali, Kupalištu Stoja, kod Hotela Brioni, Ambreli, Saccorgiani, Punta Verudeli, te kod Hotela Histria.

Dozvole za obavljanje gospodarske djelatnosti na pomorskom dobru, sukladno Planu upravljanja pomorskim dobrom na području Grada Pule za razdoblje od 2024. – 2028. godine, kao i objavljenom javnom natječaju, izdaju se na određeno vrijeme u trajanju od tri godine.

Od osam lokacija na pulskoj Hidrobazi za šest je najpovoljnije ponude dala tvrtka Vinum Media d.o.o. iz Valbandona i to za prvu lokaciju po godišnjoj naknadi od 1.920 eura za iznajmljivanje šest pedalina, potom za drugu lokaciju iznajmljivanje 100 komada ležaljki i suncobrana uz naknadu od 4.500 eura, za treću 22.150 eura za obavljanje ugostiteljske djelatnosti pripreme i usluživanja pića i hrane iz objekta – kioska i pripadajuća terasa ukupne površine 50 metara četvornih.

Četvrta lokacija na Hidrobazi za koju je najpovoljniju ponudu dala firma Vinum Media d.o.o. je namijenjena za obavljanje ugostiteljske djelatnosti pripreme i usluživanja pića i hrane iz objekta – kioska i pripadajuća terasa ukupne površine 100 metara četvornih za 17.050 eura. Peta lokacija za koju su dali najpovoljniju ponudu je također za obavljanje ugostiteljske djelatnosti pripreme i usluživanja pića i hrane iz objekta – kioska s pripadajućom terasom ukupne površine 100 metara kvadratnih u iznosu od 27.300 eura, te posljednja za obavljanje zabavne i rekreacijske djelatnosti aqua parka površine do 700 metara četvornih u iznosu od 7.500 eura.

Za sedmu lokaciju na Hidrobazi najpovoljniju ponudu dao je obrt POP21 Branka Popovića za iznajmljivanje sedam kajaka i SUP-ova, s godišnjem naknadom od 1.500 eura.

Osmu lokaciju na Hidrobazi dobila je tvrtka Palačinka j.d.o.o.po godišnjoj naknadi u iznosu od 8.560 eura, za obavljanje trgovinske djelatnosti na malo izvan prodavaonica putem objekta uz postavljanje rashladne vitrine i zamrzivača.

Dvije lokacije u Autokampu Stoja dobili su Skoković Anđela iz obrta Betina u iznosu od 750 eura, za obavljanje djelatnosti za njegu i održavanje tijela u šatoru za masažu do 12 metara kvadratnih i trgovačko društvo Metta Experience d.o.o. za 4.200 eura, za iznajmljivanje po pet SUP-ova i kajaka.

Za Uvalu Valovine stigla je najpovoljnija ponuda tvrtke Magični Život j.d.o.o. za iznajmljivanje deset kajaka, uz naknadu od 7.788 eura.
Od četiri lokacije na kupalištu Valkane najpovoljnije ponude dale su tvrtka Sport Plus po godišnjoj naknadi u iznosu od 7.100 eura, za obavljanje zabavne i rekreacijske djelatnosti aqua parka površine do 700 metara četvornih, te za iznajmljivanje 40 komada ležaljki i suncobrana, uz naknadu od 1.650 eura.

Kupalište Valkane

Obrt Gaia Adventure Marka Lukšića dao je najpovoljnije ponude za obavljanje djelatnosti na dvije lokacije na Valkanama za iznajmljivanje četiri kajaka po cijeni od 2.110 eura, te za iznajmljivanje četiri SUP-a, po naknadi od 1.110 eura.

Za sve tri lokacije na Saccorgiani najpovoljnije ponude dala je tvrtka Sapi d.o.o. za iznajmljivanje četiri skutera na vodomlazni pogon po naknadi od 4.100 eura, te na dvije lokacije za obavljanje ugostiteljske djelatnosti pripreme i usluživanja pića i hrane iz kioska i pripadajuće terasa ukupne površine 50 metara četvornih + 2 kemijska toaleta za svaku od lokacija i naknadu u iznosu od 8.050 eura za svaku od njih, što je ukupno 16.100 eura.

Najpovoljniju ponudu za lokaciju u Gortanovoj uvali dala je Iris Sever-Močnik iz obrta Arenasol za iznajmljivanje 40 ležaljki i suncobrana s naknadom u iznosu od 3.200 eura.

Za obavljanje ugostiteljske djelatnosti pripreme i usluživanja pića i hrane s kioskom i pripadajućom terasom ukupne površine 50 metara kvadratnih u Uvali Valsaline, najpovoljniju ponudu dao je obrt Sugar Rush, Žgomba Antonije, po godišnjoj naknadi u iznosu od 8.000 eura.

Dvije lokacije kod Hotela Brioni kao najpovoljniji ponuđač dobio je Kvastek Andree iz obrta Gurges za iznajmljivanje četiri skutera na vodomlazni pogon uz godišnju naknadu od 8.004 eura, te za obavljanje zabavne i rekreacijske djelatnosti, sredstvo za vuču i ponton do 15 metara kvadratnih po godišnjoj naknadi od 6.500 eura.

Za iznajmljivanje deset kajaka i pet SUP-ova na Ambreli po godišnjoj naknadi u iznosu od 2.600 eura dobio je obrt POP21, Popović Branka.

Anđela Skoković iz obrta Betina za obavljanje djelatnosti za njegu i održavanje tijela u šatoru do 12 metara četvornih na Punta Verudeli dala je najpovoljniju ponudu u iznosu od 1.500 eura.

Druge dvije lokacije na Punta Verudeli dobili su tvrtka Metta Float d.o.o. po godišnjoj naknadi u iznosu od 10.100 eura za obavljanje djelatnosti – iznajmljivanje 24 kajaka i SUP yogu, te obrt Sepe, Peruško Serđa za iznajmljivanje deset kajaka po naknadi od 2.875 eura.

Kod Hotela Histria dvije lokacije dodijeljene su tvrtki Tridens Marinus d.o.o. uz naknadu od 900 eura za iznajmljivanje šest kajaka, te obrtu Arenasol u vlasništvu Iris Sever-Močnik za iznajmljivanje pet SUP-ova po godišnjoj naknadi od 1.000 eura.

Od ukupno pristiglih ponuda po okončanju postupka javnog natječaja 13 ih je ocijenjeno kao nepovoljne.


Nastavite čitati

Pula
 

(VIDEO) Pulska umirovljenica: "Rekla sam dosta! Nema pravo pucati na mene, sve sam snimila. Pod cijenu života branit ću pravo da sjednem na zidić i pomazim Vegu"

Najprije je vikao na mene, da mu skupljam štakore, da nemam što tu sjediti. Onda je po cijeloj dužini zida pobacao zemlju kako ne bih mogla sjediti, zatim me počeo tjerati prskajući me vodom. To sam prijavila policiji, no nakon toga napadi su bili sve žešći, ispričala nam je Puljanka * Policijski službenici u 2023. i 2024. godini u tri su navrata postupali po dojavama u Nazorovoj ulici poradi nesuglasica između građana koje su nastale u svezi hranjenja mačaka

Pula
 

Rozalija Javoran, dobitnica Grba Grada Pule: "Bilo je otpora pojedinaca, no gotovo svi zahtjevi roditelja djece s teškoćama su usvojeni"

Nije bilo lako, održala sam brojne prezentacije rada, sastanke na kojima su bili predstavnici Grada Pule, Istarske županije, Istarskih domova zdravlja, Centra za socijalnu skrb, Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda, Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju Martin Horvat iz Rovinja. Iako je bilo otpora nitko nije mogao ostati imun na činjenice, na brojne probleme koje s kojima se susreću roditelji djece s teškoćama, na njihove vapaje i u roku od godinu dana većina je zahtjeva, koje smo u radu zajednički postavili kao ciljeve, doista i riješena, veli Javoran

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.