Komunal

prijavite se za sezonski posao

Grad Pula traži 15 spasioca i 3 voditelja spasilačkih postaja

Osobama koje uspješno prođu testiranje i završe tečaj, Grad Pula će financirati troškove obuke kako bi se kandidati osposobili za rad, u tom slučaju kandidat preuzima obavezu rada sezonskog posla spasioca na otvorenim vodama za potrebe Grada Pule cijelu ljetnu sezonu. Satnica za spasioce iznosit će neto 40 kuna na sat, a za voditelje postaja od neto 50 kuna po satu


 
1 min
Borka Petrović

Osobama koje uspješno prođu testiranje i završe tečaj, Grad Pula će financirati troškove obuke kako bi se kandidati osposobili za rad, u tom slučaju kandidat preuzima obavezu rada sezonskog posla spasioca na otvorenim vodama za potrebe Grada Pule cijelu ljetnu sezonu. Satnica za spasioce iznosit će neto 40 kuna na sat, a za voditelje postaja od neto 50 kuna po satu

Grad Pula za potrebe Službe spašavanja na vodi na području grada poziva sve zainteresirane učenike završnih razreda srednjih škola i studente da se prijave na testiranje i tečaj za osposobljavanja spasilaca na otvorenim vodama.

Grad Pula će za svoje potrebe angažirati 15 spasioca i 3 voditelja spasilačkih postaja na kupalištima Hidrobaza, Stoja, Valkane i Mornar u vremenu od 15. lipnja do 15. rujna 2022. godine.

Zainteresiranim kandidatima omogućena je prethodna provjera potrebnih sposobnosti za pristupanje testiranju kandidata u plivanju i ronjenju koja će se održati na Gradskom bazenu Pula 4. travnja od 14 do 15 sati. Prijave za prethodnu provjeru se zaprimaju na spasioci@pula.hr ili pozivom na broj mobitela 099 546 3714.

Naime, svi zainteresirani kandidati za posao spasioca, ženske i muške osobe, moraju imati važeću licencu/uvjerenje i završen tečaj spasioca na otvorenim vodama pri Hrvatskom Crvenom križu. Osobe koje nemaju završen tečaj mogu pristupiti tečaju za osposobljavanje ako ispunjavaju sljedeće uvjete:

  • minimalno 18 godina
  • minimalno srednja stručna sprema ili upisan završni razred srednje škole
  • uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti od liječnika opće prakse
  • isplivati 400 metara za manje od 8 minuta – testiranje
  • roniti 25 metara u daljinu – testiranje

Prije tečaja provesti će se testiranje kandidata u plivanju i ronjenju. Testiranje će se održati 5., 7., 12. i 14. travnja 2022. na Gradskom bazenu Pula.

Osobama koje uspješno prođu testiranje i završe tečaj, Grad Pula će financirati troškove obuke kako bi se kandidati osposobili za rad, u tom slučaju kandidat preuzima obavezu rada sezonskog posla spasioca na otvorenim vodama za potrebe Grada Pule cijelu ljetnu sezonu. Satnica za spasioce iznosit će neto 40 kuna na sat, a za voditelje postaja od neto 50 kuna po satu.

Za tečaj se možete prijaviti putem OVE poveznice Crvenog križa.

Osobe koje žele obnoviti licencu ili završiti tečaj za voditelja spasilačke postaje isto tako imaju mogućnost financiranja troškova uz iste uvjete kao i za spasioce. Prijavu za obnovu licence/uvjerenja možete ispuniti OVDJE.

Prijavu za tečaj za osposobljavanje voditelja spasilačke postaje možete ispuniti OVDJE.

Spasioci, učenici i studenti, koji imaju važeću licence/uvjerenje mogu se prijaviti i informirati o poslu na mail spasioci@pula.hr ili pozivom na broj mobitela 099 546 3714.


Nastavite čitati

Pula
 

Predavanje Gorana Blaževića: Ekspedicija na devi kroz pustinju Rub al Khali

Druga knjiga Gorana Blaževića „Karavana“ donosi priču o nesvakidašnjem iskustvu prelaska jedne od najvećih svjetskih pustinja, Rub al Khali u Saudijskoj Arabiji. Nakon „Svilima“, knjige o njegovom 3300 km dugom pješačenju od Jordana do Hrvatske, Blažević je ovoga puta 650 km pijeska prešao – na leđima jedne deve.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.