Komunal

SKLONIŠTE NA PARTIZANSKOM PUTU

GRADSKI AZIL ZA ŽIVOTINJE Uskoro će dobiti web stranicu, a dežuran je 0-24, sedam dana tjedno

Redovno radno vrijeme azila je sedam dana u tjednu za potrebe skrbi o životinjama. Telefonska pripravnost je sedam dana u tjednu kroz 24 sata. Izvan radnog vremena svi posjetitelji su dobrodošli ukoliko su djelatnici u skloništu tj. ako nisu na terenu, navode u gradskom odgovoru, dodajući da je azil u pripravnosti 24 sata na dan i kod bilo kakve prijave izgubljenih, nezbrinutih životinja ili ozlijeđenih slobodnoživućih mačaka izlazi se na teren te zbrinjava životinju


 
2 min
Borka Petrović

Redovno radno vrijeme azila je sedam dana u tjednu za potrebe skrbi o životinjama. Telefonska pripravnost je sedam dana u tjednu kroz 24 sata. Izvan radnog vremena svi posjetitelji su dobrodošli ukoliko su djelatnici u skloništu tj. ako nisu na terenu, navode u gradskom odgovoru, dodajući da je azil u pripravnosti 24 sata na dan i kod bilo kakve prijave izgubljenih, nezbrinutih životinja ili ozlijeđenih slobodnoživućih mačaka izlazi se na teren te zbrinjava životinju

Gradski azil na Partizanskom putu nedavno je započeo s radom, a već su se pojavile prve nedoumice.

Nekoliko čitatelja upozorilo nas je na to da je do službenih brojeva, na koje ga je moguće dobiti djelatnike, gotovo nemoguće doći, upitavši se koje je radno vrijeme azila, imaju li dežurstvo i kada će imati svoju web ili Facebook stranicu da se ljudi mogu upoznati sa psima i mačkama koje treba udomiti ili se na njoj oglasiti izgubljeni i pronađeni ljubimci.

- Redovno radno vrijeme azila je sedam dana u tjednu za potrebe skrbi o životinjama. Telefonska pripravnost je sedam dana u tjednu kroz 24 sata. Izvan radnog vremena svi posjetitelji su dobrodošli ukoliko su djelatnici u skloništu tj. ako nisu na terenu, navode u gradskom odgovoru, dodajući da je azil u pripravnosti 24 sata na dan i kod bilo kakve prijave izgubljenih, nezbrinutih životinja ili ozlijeđenih slobodnoživućih mačaka izlazi se na teren te zbrinjava životinju.

Kako nam odgovaraju iz Grada Pule azil je otvoren za javnost ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8 do 12 te utorkom i četvrtkom od 16 do 20 sati.

Trenutno je, napominju, u izradi web stranica azila te će se sve životinje za udomljavanje naći na njoj. Pronađene i izgubljene životinje se već zavode u službenoj evidenciji Ministarstva.

Što se broja tiče, napominju da se on nalazi na službenim stranicama Grada "pod rubrikom vodiči, za građanstvo, kućni ljubimci, postupanje sa napuštenim i izgubljenim životinjama". Za one kojima je to prekomplirano, brojeve ponavljamo i mi - dakle službeni brojevi azila su 099 7116017 i 099 7116066.

- U tijeku je priključak za fiksnu telefonsku liniju. Azil posjeduje čitač čipova. Izgubljenim vlasničkim životinjama se očitavaju čipovi i odmah vraćaju vlasnicima. Veterinarsku skrb te sterilizacije i kastracije za azil obavlja Veterinarska ambulanta Pula do ishodovanja rješenja veterinarske prakse u sklopu azila, navodi se u odgovorima iz Grada Pule.

Odgovor nismo dobili na pitanje hoće li u azilu biti dodatnih zapošljavanja i kada, budući da je gotovo nemoguće da skrb o životinjama i 24-satno dežurstvo odrađuju tek dvije zaposlene osobe.

Nakon sto su uspješno udomili dva štenca, te pomogli oporavku dva galeba, u prvom pulskom gradskom prihvatilištu za nezbrinute životinje trenutno je mirno. Svoje bolje dane čekao je nedavno tek jedan zec i žuta mačka.


Nastavite čitati

Pula
 

Za koji trenutak počinje koncert Avril Lavigne u Areni - u Pulu stigla s ekipom od 150 članova!

Ovo će biti njen prvi nastup u Hrvatskoj. Nakon obilaska Sjeverne Amerike, Avril je u Europi, a Pula ima veliku čast ugostiti je na jednom od rijetkih samostalnih koncerata, jer na ostatku europskog dijela turneje, nastupa skoro pa isključivo, na festivalima * Ulaznice za koncert prodavale su  za 65 eura za travu, 77 eura za tribine, 88 eura za parter, te najskuplje, za plato, za 150 eura *  Kao predgrupu za svoj nastup odabrala je riječki pop-punk-rock bend Kraj programa

Pula
 

(FOTO/VIDEO) NK ULJANIK UŠAO U 2. LIGU! Trener Saša Kolić: "Igrao je Uljanik već taj rang, igrao je i viši, ali ovo je definitivno povijesni trenutak"

"Mislim da Istra zaslužuje još klubova u višem rangu. S obzirom na to da imamo prvoligaša, važno je da i mi izborimo veći rang jer onda cijela nogometna priča dobiva više smisla. Za mlade igrače je to onda dobar temelj za razvijanje jer ne mogu svi odmah ući u prvoligašku momčad. Sada bi to trebalo održavati i ispratiti i nadam se da će biti podrške i suradnje iz ostalih klubova Istre. Bez podrške Grada i Županije neće biti moguće opstati u ovoj ligi", kaže trener Kolić

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.