Komunal

dio ceste Vinež - Marciljani dobiva nogostup

Gradu Labinu bespovratno gotovo 600 tisuća kuna za radove na Vinežu

Od tri investicije, IVS-a, Vodovoda Labin i Grada Labina, sufinanciranje kroz danas potpisani sporazum odnosi se na investiciju koju financira Grad Labin odnosno gradnju nogostupa


 
2 min
Istra24 ⒸFOTO: Manuel Angelini

Od tri investicije, IVS-a, Vodovoda Labin i Grada Labina, sufinanciranje kroz danas potpisani sporazum odnosi se na investiciju koju financira Grad Labin odnosno gradnju nogostupa

Gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić danas je potpisao sporazum s Ministarstvom unutarnjih poslova o sufinanciranju radova na izgradnji nogostupa u naselju Vinež, točnije na dijelu lokalne ceste Vinež – Marciljani u dužini oko 850 metara.

Radi se o radovima koji su pri samom kraju, a dio je to investicije teške 7,5 milijuna kuna koja se realizira na potezu od Osnovne škole na Vinežu preko Kolcić brega i naselja Marciljani, i odnosi se na tri međusobno povezana zahvata: gradnju sustava sanitarne kanalizacije koje izvodi IVS, gradnja novog vodovodnog ogranka i ogranka javne odvodnje u izvedbi labinskog Vodovoda te uređenje novog jednostranog nogostupa na cesti Vinež – Marciljani dužine 850 metara i širine 1,5 metar, a koje izvodi Grad Labin.

Od tri investicije, IVS-a, Vodovoda Labin i Grada Labina, sufinanciranje kroz danas potpisani sporazum odnosi se na investiciju koju financira Grad Labin odnosno gradnju nogostupa.

- Investicija u gradnju nogostupa „teška“ je oko 900 tisuća kuna, a ovo sufinanciranje od 574 tisuće MUP-a ostvareno je temeljem Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske za 2022. godinu što će značajno utjecati na daljnja ulaganja na ovom području. Bespovratna sredstva daju nam manevarski prostor za planiranje daljnjih investicija kako bi dodatno poboljšali kvalitetu i uvjete te sigurnost naših sugrađana,  istaknuo je Glavičić.

Podsjetimo, ovom investicijom sveukupno teškom oko 7,5 milijuna kuna razvijen je sustav kanalizacije za naselje Marciljani te je spojen na postojeći sustav u neposrednoj blizini osnovne škole na Vinežu, razvijen je novi vodovodni ogranak te napravljen nogostup dužine oko 850 metara. Radovi su pri samom kraju, odnosno u tijeku su završni, sitni građevinski radovi, javljaju iz Grada Labina.


FOTO: Grad Labin

Nastavite čitati

Istra
 

Istarski ribari i dalje na kruhu sa sedam kora

Prošlo je gotovo godinu dana od otvaranja nove županijske ustanove pod nazivom Centar za razvoj ribarstva i akvakulture koja bi trebala biti logistička potpora ribarima te "komunikacijski kanal" između institucija i ribara. No, zapelo je * Imamo priču stanara iz Mohorovičićeve ulice u Puli koji se "guše" u parkiranim automobilima * Objavljujemo detalje revidiranog pulskog Programa građenja komunalne infrastrukture 

Istra
 

ISPRIKA NASTAVNIKU SKERTU I ČITATELJIMA Maturanti su mu oblijepili auto želeći ga simpatično iznenaditi

Nastavnik i razrednik kuhara maturanata Matej Skert: "Ispalo je simpatično. Dva moja učenika rekla su da idu po svoj završni rad iz kuharstva do printaone. To je bila krinka meni za iznenađenje. Nakon 15-ak minuta izašao sam van, pogledam, auto sav oblijepljen. Nasmijali smo se, našalili i fotografirali. Oblijepljen automobil bio je dva-tri sata atrakcija za  sve prolaznike"

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.