Komunal

PRIJAVA NIJE POTREBNA

Ideja za kreativno subotnje jutro: dođite na Znanstveni doručak u Pulu!

Bogat program koji će ove subote tematski biti vezan uz obilježavanje Dana planete Zemlje uključivat će prije svega vođenje po Znanstvenom vrtu od strane educirane, stručne osobe, kako bi se svi imali priliku, na najbolji mogući način, upoznati s eksponatima koji su u njemu postavljeni


 
2 min
Istra24

Bogat program koji će ove subote tematski biti vezan uz obilježavanje Dana planete Zemlje uključivat će prije svega vođenje po Znanstvenom vrtu od strane educirane, stručne osobe, kako bi se svi imali priliku, na najbolji mogući način, upoznati s eksponatima koji su u njemu postavljeni

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnoga društva i Istarska razvojna agencija – IDA d.o.o. u suradnji s partnerima na projektu „STEM udruga za popularni STEM“ pozivaju sve zainteresirane građane, djecu i odrasle, da ove subote,  22. travnja 2023. godine od 9 do 12.00 sati posjete Centar za popularizaciju znanosti i inovacija Istarske županije (CPZI), te vezani novoopremljeni Znanstveni vrt na adresi Uspon Franje Glavinića 3 u Puli, kako bi se uz stručno vodstvo te prigodno osvježenje upoznali iz prve ruke sa svime što centar i vrt smješteni u samom središtu grada Pule te opremljeni uz pomoć EU fondova nude i djeci i odraslima.

Ovaj znanstveni doručak prvi je nizu od pet tematskih znanstvenih doručaka koji će se u Znanstvenom vrtu CPZI-a održavati tijekom travnja i svibnja ove godine, mahom subotama, o čemu će javnost biti detaljno informirana.

Bogat program koji će ove subote tematski biti vezan uz obilježavanje Dana planete Zemlje uključivat će prije svega vođenje po Znanstvenom vrtu od strane educirane, stručne osobe, kako bi se svi imali priliku, na najbolji mogući način, upoznati s eksponatima koji su u njemu postavljeni. Isto tako predviđena je znanstvena animacija na nekoliko punktova s raznim sadržajima poput Ludog laboratorija u kojem će se izvoditi pokusi te Mozgaonice s raznim sadržajima iz STEM područja. Posjetitelji će imati priliku vidjeti zanimljivu meteo prezentaciju te ostale tematski vezane aktivnosti, a sve s ciljem približavanja znanosti i STEM područja svekolikoj javnosti.

Sudjelovanje na Znanstvenom doručku besplatno je za sve zainteresirane sudionike te nije potrebna posebna prijava i/ili prethodna najava. Dovoljno je doći i ponijeti sa sobom mrvu dječje znatiželje.

Aktivnost Znanstvenih doručaka realizira se u okviru ESF projekta  „Snagom Tehnologije, Edukacijom i Motivacijom udruga za popularni stem – STEM udruga za popularni STEM“ (UP.04.2.1.10.0065), čiji je ključni cilj unaprjeđenje kapaciteta organizacija civilnog društva za provedbu programa u području popularizacije STEM-a.

Nositelj projekta je Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnoga društva, a partneri na projektu su Zajednica tehničke kulture Pula (Centar za popularizaciju znanosti i inovacija Istarske županije), Grad Pula – Pola, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Udruga matematičara Istre, Udruga robotičara Istre, Udruga Morski obrazovni centar Pula i Istarska razvojna agencija – IDA d.o.o.

Ukupna vrijednost Projekta „Snagom Tehnologije, Edukacijom i Motivacijom udruga za popularni STEM – STEM udruga za popularni STEM“ je 326.766,42 EUR, od čega je 277.751,46 EUR sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda te ostatak Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.


Nastavite čitati

Pula
 

U Puli je podstanarima teško naći krov nad glavom. "Nas sedmero živi u 40 kvadrata. Niti za 800 eura nisam uspjela pronaći dom sebi i djeci"

Od Igora Loparića, predsjednika pulske udruge Naš san njihov osmijeh, doznajemo da se njima svakodnevno javljaju obitelji s djecom i samohrani roditelji koji nemaju gdje, najčešće jer moraju izaći iz stana radi turista. Onda se snalaze kod prijatelja, obitelji, no dugoročno takav smještaj nije održiv. Zbog toga su pokrenuli inicijativu "Stan za lakši stan" kojom žele pomoći obiteljima koji traže smještaj na duži period na način da im financiraju dio plaćanja najma

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.