Komunal

UHVAĆENE NA (NE)DJELU

IN FLAGRANTI Čitatelj Istre24 usred bijela dana 'uhvatio' šporkulje. Snimio ih kako bacaju smeće na Galižanskoj cesti u Vodnjanu

Čitatelj je ispričao kako je u nevjerici zastao sa svojim automobilom i upozorio gospođu da to ne čini te da je isto učinio i vozač još jednog automobila


 
1 min
Chiara Bilić

Čitatelj je ispričao kako je u nevjerici zastao sa svojim automobilom i upozorio gospođu da to ne čini te da je isto učinio i vozač još jednog automobila

Minulog tjedna na „dobrom starom“ punktu na kojem se redovno ilegalno odlaže otpad, na županijskoj cesti Fažana-Galižana u Vodnjanu, čitatelj Istre24 uhvatio je in flagranti dvije gospođe koje su tamo, na već postojeću hrpu škovaca, bacile nekoliko vreća smeća. Usred bijela dana.

Čitatelj nam je poslao i fotografiju na kojoj je vidljiva pulska registracijska tablica automobila. Za Istru24 je ispričao kako je u nevjerici zastao sa svojim automobilom i upozorio gospođu da to ne čini te da je isto učinio i vozač još jednog automobila.

No, gospođa je, prepričava, samo odmahnula rukom, ušla automobil i s „partnericom“ napustila mjesto zločina.

Riječ o kritičnoj točci koja je godinama zatrpana smećem, a koju su iz Grada Vodnjana nedavno počistili.

Punkt koji je uvijek zatrpan smećem

Istra24 je već pisala o raznim lokacijama na području Vodnjanštine, a pogotovo na takozvanom Likvidotu, gdje se svakodnevno gomilaju hrpe otpada. Grad Vodnjan je, podsjetimo, najavio čišćenje takvih mjesta, pa je u ožujku raspisana javna nabava za posao vrijedan 104.550 eura bez PDV-a. Posao čišćenja i sanacije, odvoza i predaje otpada ovlaštenim preuzimateljima dobila je vodnjanska Marana Transporti.

Najavljeno je i postavljanje video kamera.

Iz Grada Vodnjana pozvali su autora fotografije da se javi službama kako bi napravili zapisnik koji im je, kažu, bitan za pokretanje postupka, a s obzirom da na fotografiji nije vidljivo ni vrijeme, ni datum prekršaja.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.