Komunal

INVESTICIJA TEŠKA 4 MILIJUNA EURA

LABIN DONJI: "Veliko rudarsko kupatilo" pretvara se u centar poduzetništva

Tijekom susreta predstavnika Gradske vlasti s članovima MO Labin Donji najavljeni su razni projekti, a među ostalim je istaknut skori završetak građevinskih radova na Spomen prostoru rudaru s dekorativnom rasvjetom Deana Skire


 
3 min
Istra24
foto: Facebook Inspiracija.eu

Tijekom susreta predstavnika Gradske vlasti s članovima MO Labin Donji najavljeni su razni projekti, a među ostalim je istaknut skori završetak građevinskih radova na Spomen prostoru rudaru s dekorativnom rasvjetom Deana Skire

Jučer su nastavljene konzultacije s članovima Mjesnih odbora oko prijedloga Proračuna za 2024. godinu, te je održan sastanak s članovima MO Labin Donji.

Uz gradonačelnika Valtera Glavičića, sastanku su prisustvovali pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i izdavanje akata za gradnju Anamarija Lukšić i pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i upravljanje imovinom Serđo Mandić te članovi Mjesnog odbora na čelu sa predsjednikom Alenom Vozila.

foto: Grad Labin

Predstavnici Mjesnog odbora Labin Donji upoznati su sa brojnim projektima koji su realizirani ili su u fazi realizacije na njihovom području, a razgovaralo se i o novim zahtjevima koje građani upućuju te prioritetima koje će Mjesni odbor dostaviti u Grad Labin prije izrade novog Proračuna.

Gradonačelnik Valter Glavičić istaknuo je nekoliko kapitalnih projekata koji su odrađeni ili su pred samom realizacijom na području ovog mjesnog odbora.

Prije svega istaknuo je skori završetak građevinskih radova na Spomen prostoru rudaru. Završetak je planiran za otprilike petnaest dana te će time biti gotova cijela investicija osim dekorativne rasvjete u podnožju samog spomenika čiji je autor poznati umjetnik rasvjete Dean Skira. Vrijednost rasvjete je 150 tisuća eura te je prijavljena za financiranje kroz INTERREG Hrvatska-Slovenija, a uskoro se očekuju rezultati.

Naglasio je i kako je ove godine završeno ulaganje u Pulsku ulicu, „teško“ oko milijun eura. Ulaganje je to Hrvatskih cesta dok je Grad sudjelovao u jednom manjem dijelu oko nogostupa te Vodovoda Labin koji je investirao u zamjenu svoje infrastrukture.

Najavio je i kako će projekt Aglomeracije imati veliki obuhvat radova upravo na području ovog Mjesnog odbora te će predstavnici Vodovoda uskoro predstaviti projekt zainteresiranim građanima, a prvo predstavljanje je danas za žitelje Kapelice.

Do kraja godine očekuje nas još i izgradnja traženih drvarnica „iza sive zgrade“, te uređenje bijelog parkirališta između škole Ivo Lola Ribar i crkve. Ove godine izgrađen je i parking kod bivšeg fast fooda „Sonja“, završeni su radovi na odvodnji kraj škole Matije Vlačića te su postavljeni ležeći policajci u blizini Rock caffe-a.

Članovi MO izvješteni su i kako se završava postupak nabave za izvođenje projekta obnove zgrade RIŠ-a, nakon čega će se sukladno dogovoru, projekt prijaviti na natječaje za sufinanciranje obnove javnih zgrada čiji će nositelj biti MUP.

Jednako tako, gotova je dokumentacija za statičku sanaciju Velikog rudarskog kupatila i uskoro će se objaviti poziv za financiranje ovog projekta vrijednog oko četiri milijuna eura kojim će nekadašnje veliko kupatilo postati centar poduzetništva.

foto: Manuel Angelini

U tijeku su i radovi na izgradnji Retail centra koji će Labinu donijeti mnoge nove dosad nedostupne trgovine i time olakšati nabavku određenih potrepština za koje smo dosad morali u druge gradove.

Valja naglasiti kako će veliki dio područja ovog Mjesnog odbora uskoro dobiti i smeđe kante za skupljanje biootpada te će uz Marcilnicu biti među prvima koji će imati ovu besplatnu pogodnost u našem gradu.

Članovi Mjesnog odbora iznijeli su neke od zahtjeva sugrađana te će prioritete dostaviti u Grad Labin prije izrade novog proračuna, a najviše je bilo riječi o određenim uređenjima i sanacijama poput sportskog igrališta kraj škole Ivo Lola Ribar, autobusnom kolodvoru, dodatnim košnjama i novim parkirnim mjestima.

Za kraj, valja istaknuti kako je Grad Labin nedavno uredio prostor Mjesnog odbora te će isti u jutarnjim satima koristiti članovi Udruge Krilo Labina dok se ne zgotove radovi u njihovom novom prostoru koji je dodijelio Grad u naselju Vinež.


Nastavite čitati

Istra
 

AFERU 'BONAMENAT' OTKRILA JE ISTRA24 Rovinjski gradonačelnik, IDS-ov Marko Paliaga bio je u sukobu interesa kada je vršio pritisak da se njegovog prijatelja vrati na posao u Centru za povijesna istraživanja

Šef IDS-a Dalibor Paus branio je Paliagu kada je Istra24 lani u lipnju otkrila da je vršio pritisak na ravnatelja rovinjskog Centra za povijesna istraživanja, i to službenim dopisom, tražeći da na posao vrati njegovog prijatelja, ex dogradonačelnika Rovinja Silvana Zillija, pozivajući se pritom na - stranačku iskaznicu

Istra
 

Supružnici Omanović iz Vodnjana: "Hvala vam svima, dobri ljudi, dali ste nam sve pa i više nego što smo si mogli zamisliti"

Uplaćene su i brojne donacije, a svima se supružnici Omanović od srca zahvaljuju i poručuju da treba uzeti, ali da treba i ispružiti ruku drugima kada je netko u potrebi. Upravo zato, apeliraju na sve ljude dobra srca koji su i njima pomogli i drugima koji još žele pomoći da to u ovim svečarskim danima učine za nekog iz svoje blizine, jer oni su, kažu, i više nego namireni i ne bi htjeli uzimati drugima kojima u ovom trenutku više treba

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.