Komunal

INICIJATIVA LIGE PROTIV RAKA

Labin kreće u nabavu mamografa - Grad apelira da se podrži akcija

Budući da se radi o veoma bitnoj i životno važnoj stvari za cijelu zajednicu, sve informacije o akciji bit će objavljene uskoro, a do tada se pozivaju pojedinci, udruge, ustanove i poduzetnici da ovu akciju podrže


 
1 min
Istra24
Foto: Grad Labin

Budući da se radi o veoma bitnoj i životno važnoj stvari za cijelu zajednicu, sve informacije o akciji bit će objavljene uskoro, a do tada se pozivaju pojedinci, udruge, ustanove i poduzetnici da ovu akciju podrže

Na danas održanom sastanku gradonačelnika Labina Valtera Glavičića sa članicama labinske udruge Lige protiv raka dogovoreno je da će Grad Labin podržati inicijativu za nabavu mamografa za cijelu Labinštinu, a koji će biti stacioniran u labinskom Domu zdravlja.

Prisutne su gradonačelnika upoznale sa svim poteškoćama i problemima žena koje gravitiraju Labinu na zdravstvene preglede, pogotovo nakon što je mamograf u labinskoj ispostavi Doma zdravlja stavljen van funkcije, a Labinjanke se na te važne preglede preusmjeravaju u Pulu ili Pazin. Kako je danas rečeno, ne odazivaju se u dovoljnom broju zbog udaljenosti mjesta pregleda.

Tema mamografa u Labinu je veoma aktualna i teška, a situacija se ne smiruje ni nakon objave da će se nabaviti jedan mobilni mamograf koji bi pokrivao cijelu Istru.

„U posljednje me vrijeme iznimno puno ljudi nazvalo zbog nedostatka mamografa u Labinu i uopće na Labinštini. Kontaktirali su me naši iseljenici, udruge s cijele Labinštine, a najviše od svih zabrinute žene apelirajući na važnost nabave mamografa. Mogu pohvaliti i niz muškaraca koji susosjećaju sa svim ženama; svojim suprugama, majkama… Moramo pokazati empatiju i napraviti nešto što je iznad svih naših financijskih mogućnosti, ali moramo dati sve od sebe“, rekao je Glavičić zauzevši čvrsti stav da će poduprijeti inicijativu, nakon čega je sazvana i izvanredna koordinacija gradonačelnika s načelnicima Labinštine, gdje je potvrđeno zajedništvo te će Grad Labin i sve općine Labinštine podržati inicijativu za nabavu mamografa.


Nastavite čitati

Istra
 

JESU LI CRNI BALONI DOVOLJNI? Je li dovoljno jednom godišnje čuti crne statistike o broju premlaćenih i ubijenih žena i iz prvog reda pratiti naslikavanje političara?

Sutra čitajte o planovima za nogometno igralište Valkane oko čega su se ne tako davno lomila politička koplja i rušili stranački savezi. Iako gradnja debelo kasni, i dalje nema informacija kako će u konačnici izgledati zgotovljeno igralište i što to podrazumijeva termin -  "obuhvat radova" - ali i kada će, tko će, koliko će, i hoće li se rušiti stabla?

Istra
 

U Labin stigle prve kante za biootpad

Nešto manje od 100 kućanstava ulica Marcilnica, Viktora Cara Emina i Istarskih narodnjaka tako će moći odvajati kuhinjski otpad, vrtni/zeleni otpad, ostatke termički obrađene hrane i manje količine ostalog biootpada

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.