Komunal

Radovi će se izdvoditi u jednoj fazi

Labin: Sanacija kolnika u Istarskoj ulici počinje u utorak

Zbog dinamike izvođenja radova izvođač će radove izvoditi u jednoj fazi. Predviđeno je dio Istarske ulice u dužini od cca 400m, od raskrižja s ul. Sv. Mikule kod Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“ do ulaza na parking ispred marketa „Jedinstvo“na Katurama, pretvoriti u jednosmjernu ulicu


 
1 min
Istra24

Zbog dinamike izvođenja radova izvođač će radove izvoditi u jednoj fazi. Predviđeno je dio Istarske ulice u dužini od cca 400m, od raskrižja s ul. Sv. Mikule kod Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“ do ulaza na parking ispred marketa „Jedinstvo“na Katurama, pretvoriti u jednosmjernu ulicu

U utorak 15. veljače započet će radovi na trećoj fazi sanacije Istarske ulice, koja se odnosi na sanaciju kolničke konstrukcije Istarske ulice na dionici od marketa Kature do Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“ na Katurama, u dužini od 350 metara.

Radovi se planiraju izvoditi na način da će se ukloniti kompletan sloj asfalta i nosivi tucanički sloj ispod asfalta u dubini od 30 cm, zatim će se u dužini od otprilike 300 m' izvesti iskop rova za zamjenu glavne vodovodne cijevi, te se će se završno položiti novi nosivi tucanički sloj i nova asfaltna podloga.

Zbog dinamike izvođenja radova izvođač će radove izvoditi u jednoj fazi. Predviđeno je dio Istarske ulice u dužini od cca 400m, od raskrižja s ul. Sv. Mikule kod Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“ do ulaza na parking ispred marketa „Jedinstvo“na Katurama, pretvoriti u jednosmjernu ulicu.

Smjer prometovanja je od Osnovne škole prema centru grada. Obilazni pravac je preko ulice Sv. Mikule. Dio radova će se izvesti pod ručnom regulacijom prometa. Znakovi privremene regulacije prometa postavit će se sa svih strana nailaska na predmetnu dionicu.

Sudionike u prometu koji dolaze iz centra grada, a prometuju prema jaslicama i/ili vrtiću posebno molimo da koriste obilazni pravac preko ul. Sv. Mikule ili pravac od kružnoga toka kod Konzuma prema jaslicama i vrtiću.
Promet će se regulirati prema prometnoj skici br. elaborata 05/22/210030 izrađenog od tvrtke Cesta d.o.o. Pula, a privremena regulacija prometa biti će na snazi od 15. veljače 2022. do 1. travnja 2022.
Radove na sanaciji nerazvrstane ceste NC.09 ul. Istarska – od marketa Kature do Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“ Labin izvodi tvrtka Cesta d.o.o. Pula, a ukupna vrijednost radova iznosi 546.722,50 kn s PDV – om.


FOTO: Grad Labin

Nastavite čitati

Istra
 

"LA PROJEKCIJA": Sutra se u Vodnjanu prikazuju kratkometražni filmovi lokalnih autora

- Za obilježavanje 30. godišnjice osnivanja Istarske županije, u  kontekstu filmske produkcije, odabran je Vodnjan. Tim povodom, prikazat ćemo filmove autora i tema vezanih za grad domaćin. Vodnjan je, naime, posljednjih godina obilježila produkcija kvalitetnih, uglavnom kratkometražnih dokumentarnih, igranih i eksperimentalnih filmova, svojevrsni „filmski val“, nazvan i Novi vodnjanski filmski val, navode iz Istarske kulturne agencije

Istra
 

PGS o direktorima Uljanika i pravomoćnoj presudi 3. maju: Riječ je o klasičnom stečajnom kriminalu, a DORH ŠUTI!

Riječ je o tvrtki „Uljanik Učilište“, a koja je bila dio stečajne mase „Uljanik PIS-a“. Dočepali su je se gospoda Boris Dvoršak i Goran Pikot, a „3. maj“ u novonastaloj je situaciji štošta osporavao u tim transakcijama. Riječki je škver pokrenuo i sudski postupak, ali ga je na kraju balade i izgubio, a, rekao bih, prvenstveno zahvaljujući postojećem hrvatskom pravosudnom sustavu, rekao je počasni predsjednik PGS-a Nikola Ivaniš na konferenciji za novinare

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.