Komunal

OBNOVLJEN VOZNI PARK

Labinština dobila sedam novih vatrogasnih vozila vrijednih gotovo 6 i pol milijuna kuna

„Zadnji put smo 2006. godine obnovili vozni park, tako da nama i dobrovoljnim vatrogasnim društvima ovo jako puno znači. Bit ćemo sigurniji i spremniji za svaku intervenciju“, kazao je Staša Stepančić, novi zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Labin


 
2 min
Istra24

„Zadnji put smo 2006. godine obnovili vozni park, tako da nama i dobrovoljnim vatrogasnim društvima ovo jako puno znači. Bit ćemo sigurniji i spremniji za svaku intervenciju“, kazao je Staša Stepančić, novi zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Labin

Danas se u prostorima Javne vatrogasne postrojbe Labin održala svečana primopredaja novih vatrogasnih vozila, a čast primopredaje pripala je predsjedniku Područne vatrogasne zajednice Labin Donaldu Blaškoviću.

Na nivou cijele države nabavilo se 94 novih vatrogasnih vozila, a osam vozila došlo je upravo na područje Labinštine, čija je ukupna vrijednost uključujući PDV 6.343.750,00 kuna.

Osim toga, od strane države u 100 postotnom iznosu sufinancirana je nabava nove cisterne zapremnine sedam kubika vode. Današnjom predajom ključeva novih vozila svoj su vozni park tako obnovili Javna vatrogasna postrojba Labin te dobrovoljna vatrogasna društva Labin-Rabac, Pićan, Kršan, Sveta Nedelja i Raša.

 

Novi zapovjednik JVP Labin Saša Stepančić, koji je na ovoj funkciji nešto više od mjesec dana, nije krio oduševljenje današnjim susretom: „Zadnji put smo 2006. godine obnovili vozni park, tako da nama i dobrovoljnim vatrogasnim društvima ovo jako puno znači. Bit ćemo sigurniji i spremniji za svaku intervenciju“.

Valter Glavičić, gradonačelnik Labina, skupu se obratio u ime svih načelnica i načelnika općina Labinštine te posebno naglasio važnost istarskog vatrogasnog sustava: „Snaga svih nas je ako se stavimo svi skupa, a u ovome je sudjelovao cijeli niz ljudi i tih skoro 6 i pol milijuna kuna koliko je došlo na područje cijele Labinštine je velika pomoć prvenstveno vatrogascima u smislu izvođenja njihovih aktivnosti, ali značaj je i za naše sugrađane, jer će biti sigurniji. Istra je specifičan kraj koji ima jako puno raspršenih i udaljenih lokacija, zato će ova nova vozila pomoći i Javnoj vatrogasnoj postrojbi u Labinu, ali i našim dobrovoljnim vatrogasnim društvima“, zaključio je Glavičić.


Uz svečanu primopredaju novih vozila danas su uručena i priznanja labinskim vatrogascima za njihovu svesrdnu pomoć u potresu stradaloj Petrinji.


Foto: Grad Labin

Nastavite čitati

Istra
 

(NE)PRAVDA PO SUDU U POREČU Umirovljeniku oduzeta nekretnina iako je dug bio preplaćen

Prema pisanju Nacionala, porečka sutkinja Vlatka Markuš, već ranije prijavljivana zbog sumnje na korupciju i organizirani kriminal, donijela je rješenje o ovrsi bez ikakve provjere ne bi li skupocjena nekretnina za tek djelić stvarne vrijednosti završila u rukama Aktiva Kapitala, koji je u vlasništvu Ronalda Šurana, poznatog ulagača u nekretnine koje se prodaju na sudu

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.