Komunal

parking je u puli ogroman problem

Napokon se uređuje parkiralište s 12 parkirnih mjesta u ulici Joakima Rakovca

Izgradnja parkirališta s dvanaest pakrirnih mjesta predviđena je na zemljištu koje se nalazi na raskrižju ulice Joakima Rakovca, Pazinske ulice i ulice Bokokotorskog ustanka, a planirano je uređenje suvremenog parkirališta sa sustavom odvodnje oborinskih voda i javnom rasvjetom, kao i izvedba platoa s potrebnom infrastrukturom za postavljanje kioska


 
2 min
Matea Čelebija

Izgradnja parkirališta s dvanaest pakrirnih mjesta predviđena je na zemljištu koje se nalazi na raskrižju ulice Joakima Rakovca, Pazinske ulice i ulice Bokokotorskog ustanka, a planirano je uređenje suvremenog parkirališta sa sustavom odvodnje oborinskih voda i javnom rasvjetom, kao i izvedba platoa s potrebnom infrastrukturom za postavljanje kioska

Koga kog da u Puli pitate, što je najveći problem u gradu - reći će da je to nedostatak parkirnih mjesta.

Trenutno je u planu izgradnja tri velika parkirališta - kod Eurospina, na Marsovom polju i na Mandraču, a manji postojeći parkirni punktovi, širit će se pa makar za nekoliko mjesta, ovisno koliko im prostor dozvoli.

Izgradnja parkirališta s dvanaest pakrirnih mjesta predviđena je na zemljištu koje se nalazi na raskrižju ulice Joakima Rakovca, Pazinske ulice i ulice Bokokotorskog ustanka, nasuprot kafića Cinderella na Kaštanjeru.

Na toj je lokaciji planirano uređenje makadamske površine, odnosno izgradnja suvremenog parkirališta sa sustavom odvodnje oborinskih voda i javnom rasvjetom, kao i izvedba platoa s potrebnom infrastrukturom za postavljanje kioska.

Parkiralište će imati 12 parkirnih mjesta od čega će jedno biti rezervirano za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti, a ulaz i izlaz s parkirališta predviđen je s Ulice Bokokotorskog ustanka.

- Parkirna mjesta planiraju se izvesti u eko drenažnom opločniku, a na raspoloživim zelenim površinama zasadit će se 35 sadnica niskog grmlja te četiri stabla od kojih jedan hrasta crnike te tri američka likvidambara s ciljem obogaćenja zelene infrastrukture u urbanom području. Parkiralište će biti dostupno za sve građane te se neće naplaćivati, poručuju iz Grada.

Radovima je predviđena i rekonstrukcija dvaju radijusnih krivina priključka na ulicu Joakima Rakovca.

Izgradnja predmetnog parkiralištaa planirana je Programom građenja komunalne infrastrukture za 2022. godinu, a u tijeku je nabava za izvođenje radova na izgradnji parkirališta. Početak izvođenja radova planiran je po završetku postupka nabave te po zaključenju ugovora o izvođenju radova s odabranim ponuditeljem.


FOTO: Privatni album

Nastavite čitati

Pula
 

Za koji trenutak počinje koncert Avril Lavigne u Areni - u Pulu stigla s ekipom od 150 članova!

Ovo će biti njen prvi nastup u Hrvatskoj. Nakon obilaska Sjeverne Amerike, Avril je u Europi, a Pula ima veliku čast ugostiti je na jednom od rijetkih samostalnih koncerata, jer na ostatku europskog dijela turneje, nastupa skoro pa isključivo, na festivalima * Ulaznice za koncert prodavale su  za 65 eura za travu, 77 eura za tribine, 88 eura za parter, te najskuplje, za plato, za 150 eura *  Kao predgrupu za svoj nastup odabrala je riječki pop-punk-rock bend Kraj programa

Pula
 

(FOTO/VIDEO) NK ULJANIK UŠAO U 2. LIGU! Trener Saša Kolić: "Igrao je Uljanik već taj rang, igrao je i viši, ali ovo je definitivno povijesni trenutak"

"Mislim da Istra zaslužuje još klubova u višem rangu. S obzirom na to da imamo prvoligaša, važno je da i mi izborimo veći rang jer onda cijela nogometna priča dobiva više smisla. Za mlade igrače je to onda dobar temelj za razvijanje jer ne mogu svi odmah ući u prvoligašku momčad. Sada bi to trebalo održavati i ispratiti i nadam se da će biti podrške i suradnje iz ostalih klubova Istre. Bez podrške Grada i Županije neće biti moguće opstati u ovoj ligi", kaže trener Kolić

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.