Komunal

parking je u puli ogroman problem

Napokon se uređuje parkiralište s 12 parkirnih mjesta u ulici Joakima Rakovca

Izgradnja parkirališta s dvanaest pakrirnih mjesta predviđena je na zemljištu koje se nalazi na raskrižju ulice Joakima Rakovca, Pazinske ulice i ulice Bokokotorskog ustanka, a planirano je uređenje suvremenog parkirališta sa sustavom odvodnje oborinskih voda i javnom rasvjetom, kao i izvedba platoa s potrebnom infrastrukturom za postavljanje kioska


 
1 min
Nina Orlović-Radić

Izgradnja parkirališta s dvanaest pakrirnih mjesta predviđena je na zemljištu koje se nalazi na raskrižju ulice Joakima Rakovca, Pazinske ulice i ulice Bokokotorskog ustanka, a planirano je uređenje suvremenog parkirališta sa sustavom odvodnje oborinskih voda i javnom rasvjetom, kao i izvedba platoa s potrebnom infrastrukturom za postavljanje kioska

Koga kog da u Puli pitate, što je najveći problem u gradu - reći će da je to nedostatak parkirnih mjesta.

Trenutno je u planu izgradnja tri velika parkirališta - kod Eurospina, na Marsovom polju i na Mandraču, a manji postojeći parkirni punktovi, širit će se pa makar za nekoliko mjesta, ovisno koliko im prostor dozvoli.

Izgradnja parkirališta s dvanaest pakrirnih mjesta predviđena je na zemljištu koje se nalazi na raskrižju ulice Joakima Rakovca, Pazinske ulice i ulice Bokokotorskog ustanka, nasuprot kafića Cinderella na Kaštanjeru.

Na toj je lokaciji planirano uređenje makadamske površine, odnosno izgradnja suvremenog parkirališta sa sustavom odvodnje oborinskih voda i javnom rasvjetom, kao i izvedba platoa s potrebnom infrastrukturom za postavljanje kioska.

Parkiralište će imati 12 parkirnih mjesta od čega će jedno biti rezervirano za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti, a ulaz i izlaz s parkirališta predviđen je s Ulice Bokokotorskog ustanka.

- Parkirna mjesta planiraju se izvesti u eko drenažnom opločniku, a na raspoloživim zelenim površinama zasadit će se 35 sadnica niskog grmlja te četiri stabla od kojih jedan hrasta crnike te tri američka likvidambara s ciljem obogaćenja zelene infrastrukture u urbanom području. Parkiralište će biti dostupno za sve građane te se neće naplaćivati, poručuju iz Grada.

Radovima je predviđena i rekonstrukcija dvaju radijusnih krivina priključka na ulicu Joakima Rakovca.

Izgradnja predmetnog parkiralištaa planirana je Programom građenja komunalne infrastrukture za 2022. godinu, a u tijeku je nabava za izvođenje radova na izgradnji parkirališta. Početak izvođenja radova planiran je po završetku postupka nabave te po zaključenju ugovora o izvođenju radova s odabranim ponuditeljem.


FOTO: Privatni album

Nastavite čitati

Pula
 

MOST O REFERENDUMU ZA LUNGOMARE Pozivamo sve građane Pule na izlazak i odlučivanje o budućnosti svojeg grada bez obzira bili za ili protiv postojećeg GUP-a

Nitko nema ništa protiv investicija, nitko nema ništa protiv investitora koji želi graditi hotel. Sve dok je ta investicija čista, sukladna zakonima te u interesu Grada Pule i njegovih građana. Investicije su poželjne, one su lokomotiva razvoja Grada, ali samo onda kada tom istom Gradu doprinesu više nego što uzmu, samo onda kada su obje strane zadovoljne suradnjom, uostalom to i je glavni motiv razmjene, odnosno trgovine

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.