Gradonačelnik i njegova zamjenica posjetili Dom za starije i nemoćne osobe Poreč ususret blagdanima
Ovaj posjet je već tradicionalan u predblagdansko vrijeme, kada se korisnicima uručuju i prigodni panetoni za dar
Uz domaću paštu, posjetitelji će imati priliku kušati i istarski pršut, divlje šparoge i šugo od divljači, odnosno domaće kokoše, a iskustvo će upotpunit jela pripremljena s mesom istarskog boškarina
Uz domaću paštu, posjetitelji će imati priliku kušati i istarski pršut, divlje šparoge i šugo od divljači, odnosno domaće kokoše, a iskustvo će upotpunit jela pripremljena s mesom istarskog boškarina
"Tradizione a tavola: jela iz pinjate“, poznata gourmet manifestacija održat će se od 20. travnja do 6. svibnja 2022. na području Bala, Svetvinčenta i Kanfanara, a svi će posjetitelji imati priliku probati i uživati u brojim autohtonim istarskim jelima spremljenima na tradicionalan način, upravo onako kako su to pripremale naše none.
Njegujući bogatu tradiciju kraja, konobe Klarići, Mrgani 42, Kod Kancelira i OPG Pekica pripremaju tradicionalna jela na kojima su odrasle brojne generacije Istrijana, a iz bogate ponude izdvajaju se jote od kiselog kupusa i repe, guste maneštre iz koje proviruju komadi koromača, slanca i trukinje kao i tradicionalnu istarsku paštu – pljukance, fuže, njoke i raviole.
Uz domaću paštu, posjetitelji će imati priliku kušati i istarski pršut, divlje šparoge i šugo od divljači, odnosno domaće kokoše, a iskustvo će upotpunit jela pripremljena s mesom istarskog boškarina.
Manifestacija „Tradizione a tavola: jela iz pinjate“ rezultat je suradnje turističkih zajednica Svetvinčenat, Bale – Valle i Kanfanar s turističkom kompanijom Maistra na razvoju gourmet proizvoda u destinaciji.
Ovaj posjet je već tradicionalan u predblagdansko vrijeme, kada se korisnicima uručuju i prigodni panetoni za dar
Sutra, na dan Božića, na Adventu Poreč u 18.00 sati nastupit će Blues Brajdersi,, a u 20.00 sati nastupaju Le Mond
Riba koja se, dok je živa, zove atlantski oslić, postaje stockfish kada se osuši, a kada se potom namače i prerađuje za jelo — postaje bakalar. No do stockfisha, koji živi o vodama sjeverne Norveške, nije se došlo laganim putem: pustolovina koja nam je omogućila da danas uživamo u bakalaru počela je brodolomom daleke 1431.
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.
Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.