Komunal

od 20. travnja do 6. svibnja

Novo izdanje gourmet manifestacije "Tradizione a tavola: jela iz pinjate“

Uz domaću paštu, posjetitelji će imati priliku kušati i istarski pršut, divlje šparoge i šugo od divljači, odnosno domaće kokoše, a iskustvo će upotpunit jela pripremljena s mesom istarskog boškarina


 
1 min
Istra24

Uz domaću paštu, posjetitelji će imati priliku kušati i istarski pršut, divlje šparoge i šugo od divljači, odnosno domaće kokoše, a iskustvo će upotpunit jela pripremljena s mesom istarskog boškarina

"Tradizione a tavola: jela iz pinjate“, poznata gourmet manifestacija održat će se od 20. travnja do 6. svibnja 2022. na području Bala, Svetvinčenta i Kanfanara, a svi će posjetitelji imati priliku probati i uživati u brojim autohtonim istarskim jelima spremljenima na tradicionalan način, upravo onako kako su to pripremale naše none.

Njegujući bogatu tradiciju kraja, konobe Klarići, Mrgani 42, Kod Kancelira i OPG Pekica pripremaju tradicionalna jela na kojima su odrasle brojne generacije Istrijana, a iz bogate ponude izdvajaju se jote od kiselog kupusa i repe, guste maneštre iz koje proviruju komadi koromača, slanca i trukinje kao i tradicionalnu istarsku paštu – pljukance, fuže, njoke i raviole.

Uz domaću paštu, posjetitelji će imati priliku kušati i istarski pršut, divlje šparoge i šugo od divljači, odnosno domaće kokoše, a iskustvo će upotpunit jela pripremljena s mesom istarskog boškarina.

Manifestacija „Tradizione a tavola: jela iz pinjate“ rezultat je suradnje turističkih zajednica Svetvinčenat, Bale – Valle i Kanfanar s turističkom kompanijom Maistra na razvoju gourmet proizvoda u destinaciji.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.