Komunal

investicija teška 1,6 milijuna kuna

Obnavlja se porečka ribarnica - privući će nove zakupce ali i kupce

Ovim je projektom ključno stvoriti dodanu vrijednost objektu, ali i brend koji će privući nove prodavače, otvoriti nova radna mjesta, povećati plasman ribe kao i poticati veću konzumaciju ribe


 
1 min
Borka Petrović

Ovim je projektom ključno stvoriti dodanu vrijednost objektu, ali i brend koji će privući nove prodavače, otvoriti nova radna mjesta, povećati plasman ribe kao i poticati veću konzumaciju ribe

Prošli su tjedan potpisani Ugovori za izvođenje radova i građevinski nadzor zahvaljujući kojem će Ribarnica na Gradskoj tržnici Poreč konačno dobiti novo ruho. 

Objekt površine 124 kvadratnih metara u upotrebi je još od 1986. godine, a otvoren je tijekom cijele godine i ima desetak zakupaca prodajnih mjesta na bazi mjesečnih i godišnjih ugovora. 

Značaj ribarnice na ovom području od iznimne je važnosti, a projektom će se izvesti radovi zamjene vodovodnih i kanalizacijskih instalacija, električnih instalacija i rasvjete, ugradnje novog sustava klimatizacije i ventilacije, zamjene bravarije te zamjene svih podnih i zidnih obloga.

Obnova iznutra, ali i izvana

Nadalje, ugradnjom adekvatnih materijala energetski će se obnoviti i cjelokupna fasada, stolarija i krov. Uslijedit će i reorganizacija unutrašnjosti prostora te opremanje novim uređajima poput ledomata, komora za skladištenje, komora za smrznuti asortiman, rashladnih uređaja, spremnika, sterilizatora i slično.

Bitno je istaknuti i da se sva oprema i površine ribarnice  prilagođavaju HACCP sustavu.

Zahvaljujući natječaju, projekt se sufinancira sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.Odlukom Ministarstva poljoprivrede, Uprave za ribarstvo, projektu je dodijeljena potpora najviše vrijednosti u iznosu od 1,6 milijuna kuna.

Doprinos EU sredstava je 85 posto te iznosi 1,4 milijuna kuna, a Republike Hrvatske 248.840 kuna. Udio javne potpore i bespovratnih sredstava iznosi tako 100 posto ukupno prihvatljivih troškova.

Poticanje na konzumaciju ribe

Ovim je projektom ključno stvoriti dodanu vrijednost objektu, ali i brend koji će privući nove prodavače, otvoriti nova radna mjesta, povećati plasman ribe kao i poticati veću konzumaciju ribe. Cilj je i privući domaće i strane potrošače, a sve zajedno ujedno bi trebalo doprinijeti razvoju ribarske infrastrukture i razvoju kulture potrošnje ribe, javljaju iz Grada Poreča.

Radovi su započeli danas, 17. veljače, a rok izvođenja radova je 100 dana. Ugovoreni izvođač radova je tvrtka Đusto d.o.o. Poreč dok će nadzor provoditi tvrtka Istra Inženjering d.o.o. Poreč.


FOTO: Grad Poreč

Nastavite čitati

Istra
 

Obala Novigrada, široka je i pitoma. Nekadašnji biskupski grad, položen korak do velikog ušća Mirne, amblem je istarskog zapada

U mandraču barke su poredane kao stado, pripadaju više kopnu nego moru, sidrišta slice kamenim stupovima sajmišta na kojima se veže blago na prodaji. Barem se meni tako čini. Novigradski mandrač je najveći u Istri, a u njemu i dalje su na sidrištu ribarske brodice. U Novigradu ribari i dalje dominiraju mandračom, riva je jako živa, domaćih ljudi na sve strane bez obzira na navalu turista

Istra
 

ISTRA I DALJE BEZ STAMBENE ZAJEDNICE ZA OSOBE S AUTIZMOM Pregovori s Gradom Pulom nisu urodili plodom. U vodu pada i 11 i pol milijuna kuna težak EU projekt?

U Istri ne postoji nijedna stambena zajednica za osobe s autizmom, za razliku od drugih krajeva Hrvatske. Pregovori koje je Udruga za autizam Istra vodila s Gradom Pulom nisu imali rezultata, a gdje se stalo s projektom Europskog socijalnog fonda koji je napokon trebao omogućiti organizirano stanovanje osobama s autizmom u Istri, od v.d. ravnateljice Centra za rehabilitaciju Pula, u kojem je projekt pokrenut prije nekoliko godina - nismo uspjeli doznati. Roditelji na sve kažu: Izvisili smo!

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.