Komunal

investicija teška 1,6 milijuna kuna

Obnavlja se porečka ribarnica - privući će nove zakupce ali i kupce

Ovim je projektom ključno stvoriti dodanu vrijednost objektu, ali i brend koji će privući nove prodavače, otvoriti nova radna mjesta, povećati plasman ribe kao i poticati veću konzumaciju ribe


 
2 min
Borka Petrović

Ovim je projektom ključno stvoriti dodanu vrijednost objektu, ali i brend koji će privući nove prodavače, otvoriti nova radna mjesta, povećati plasman ribe kao i poticati veću konzumaciju ribe

Prošli su tjedan potpisani Ugovori za izvođenje radova i građevinski nadzor zahvaljujući kojem će Ribarnica na Gradskoj tržnici Poreč konačno dobiti novo ruho. 

Objekt površine 124 kvadratnih metara u upotrebi je još od 1986. godine, a otvoren je tijekom cijele godine i ima desetak zakupaca prodajnih mjesta na bazi mjesečnih i godišnjih ugovora. 

Značaj ribarnice na ovom području od iznimne je važnosti, a projektom će se izvesti radovi zamjene vodovodnih i kanalizacijskih instalacija, električnih instalacija i rasvjete, ugradnje novog sustava klimatizacije i ventilacije, zamjene bravarije te zamjene svih podnih i zidnih obloga.

Obnova iznutra, ali i izvana

Nadalje, ugradnjom adekvatnih materijala energetski će se obnoviti i cjelokupna fasada, stolarija i krov. Uslijedit će i reorganizacija unutrašnjosti prostora te opremanje novim uređajima poput ledomata, komora za skladištenje, komora za smrznuti asortiman, rashladnih uređaja, spremnika, sterilizatora i slično.

Bitno je istaknuti i da se sva oprema i površine ribarnice  prilagođavaju HACCP sustavu.

Zahvaljujući natječaju, projekt se sufinancira sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.Odlukom Ministarstva poljoprivrede, Uprave za ribarstvo, projektu je dodijeljena potpora najviše vrijednosti u iznosu od 1,6 milijuna kuna.

Doprinos EU sredstava je 85 posto te iznosi 1,4 milijuna kuna, a Republike Hrvatske 248.840 kuna. Udio javne potpore i bespovratnih sredstava iznosi tako 100 posto ukupno prihvatljivih troškova.

Poticanje na konzumaciju ribe

Ovim je projektom ključno stvoriti dodanu vrijednost objektu, ali i brend koji će privući nove prodavače, otvoriti nova radna mjesta, povećati plasman ribe kao i poticati veću konzumaciju ribe. Cilj je i privući domaće i strane potrošače, a sve zajedno ujedno bi trebalo doprinijeti razvoju ribarske infrastrukture i razvoju kulture potrošnje ribe, javljaju iz Grada Poreča.

Radovi su započeli danas, 17. veljače, a rok izvođenja radova je 100 dana. Ugovoreni izvođač radova je tvrtka Đusto d.o.o. Poreč dok će nadzor provoditi tvrtka Istra Inženjering d.o.o. Poreč.


FOTO: Grad Poreč

Nastavite čitati

Istra
 

Kipi u IDS-u. Dio članova pita se tko doista vodi stranku: Paus ili Jakovčić?

Nije prvi put da stranački veteran IDS-a Edi Gobo kritizira vodstvo stranke na čelu s aktualnim predsjednikom Daliborom Pausom. Ovaj put na red je došao počasni predsjednik Ivan Jakovčić koji i dalje vuče konce u stranci zbog čega dio članova Pausa smatra marionetom počasnog predsjednika * Postoji li istarska tolerancija i convivenza? IDS-ova političarka pozvala je sve one koji ne razumiju domaću besidu da ostanu „zgor Učke”. Detalje donosimo sutra

Istra
 

20 nam je godina tek!

Spajajući tradiciju s obrazovanjem i slavljem, Škola soljenja sardela ne samo da odaje počast fažanskoj ribarskoj baštini, već i osigurava njen životni nastavak za generacije koje dolaze, stoga pridružite nam se 20. travnja na fažanskoj rivi i „posolite kako treba“

Istra
 

Motociklist skrenuo izvan kolnika i zabio se u suhozid

Nesreća se dogodila kada je 33-godišnjak upravljao motociklom, pulske registracijske oznake, kolnikom županijske ceste 5192 te se nije kretao na dovoljnoj udaljenosti od desnog ruba kolnika, već je skrenuo u desno na travnati teren i udario u suhozid, nakon čega se prevrnuo na kolnik

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.