Komunal

GORKA VOŽNJA TAXI CAMMEOM

Od pulskog autobusnog kolodvora do hotela Veli Jože 15 eura. "Umjesto najkraćim putem, supružnici su me vozili naokolo. Osjećala sam se neugodno, na kraju me bilo i strah""

Osim problema sa cijenom i vožnjom okolo naokolo sporna joj je i profesionalnost usluge koja nije bila na nivou, navodi ova mlada žena, dodajući da joj nije jasna ta "obiteljska vožnja" ni to da usluga može toliko varirati, zavisno o tome kome sjednete u auto


 
3 min
Borka Petrović

Osim problema sa cijenom i vožnjom okolo naokolo sporna joj je i profesionalnost usluge koja nije bila na nivou, navodi ova mlada žena, dodajući da joj nije jasna ta "obiteljska vožnja" ni to da usluga može toliko varirati, zavisno o tome kome sjednete u auto

Javila nam se čitateljica (podaci poznati redakciji) iznimno nezadovoljna posljednjom vožnjom taksijem Cammeo.

Do sada se, kako veli, uvijek vozila Cammeom i nije imala pritužbi i puno je razmišljala da li s ovim izaći javno. Na kraju je, veli nam, odlučila kako je to potrebno da bi sačuvala druge putnike od sličnih neugodnosti.

Kako nam priča, doputovala je u Pulu iz Slavonije i umorna pozvala Cammeo da je s autobusnog kolodvora prebaci do hotela Velog Jože na Stoji. To se dogodilo 31. siječnja oko 22:30 sati.

Pixabay

Kuda to voziš?

- To inače ne bih naglašavala, ali suvozači su velik dio puta pričali na svom jeziku pa nisam razumjela što govore i dio puta jako glasno puštali svoju glazbu. I to sam prešutila, no onda sam čula kako mu je žena, ovaj put na hrvatskom, šapnula "Kuda to voziš'".

Kada sam upitala zašto ne idemo uobičajenim putem - jer ovo mi nije bio prvi put da se taksijem vozim na istoj relaciji - vozač mi je rekao da je cesta do hotela zatvorena i da mora naokolo, neka ne brinem jer idemo najjeftinijim putem, pa me vozio cijelom zaobilaznicom, priča nam naša sugovornica.

Vožnju je, na kraju platila 15 eura, a to je, navodi, duplo više nego kada je nedavno bila u Puli i vozila se istom relacijom.

- Ne radi se uopće toliko o novcu, već o tome da sam se u autu osjećala iznimno neugodno jer je vozač vozio brzo, a vrata su, kada smo došli na odredište, bila zatvorena iznutra, priča nam ova mlada žena te nastavlja:

Usluga daleko od profesionalne

- Počela sam čak osjećati strah i pitala sam se što bi bilo da odbijem platiti pa sam odustala od rasprave. , Kada sam ih upitala zašto su me zaključali, rekli su da je to "zaštita za djecu". Možda i jest, ali meni je ta vožnja tako neugodno sjela da više nikada neću zvati Cammeo, radije ću prohodati tu relaciju, veli nam.

Osim problema sa cijenom i vožnjom okolo naokolo sporna joj je i profesionalnost usluge koja nije bila na nivou, navodi, dodajući da joj nije jasna ta "obiteljska vožnja" ni to da usluga može toliko varirati, zavisno o tome kome sjednete u auto.

Cammeu smo poslati podatke o vožnji i upitali ih koliko košta vožnja od kolodvora do hostela? je li uobičajeno da taksi voze supružnici, prolaze li vozači nekakvu vrstu edukacije i vozačkog bon tona da vožnja bude ugodno, a ne neugodno iskustvo?

Na kraju, pitali smo ih i koliko vozača imaju na području Pule, kako biraju vozače i prolaze li oni ikakvu edukaciju?

Iako su nam obećali odgovor do zaključenja teksta nije nam stigao, pa ćemo ga objaviti naknadno.

Ono što za sada znamo jest da vožnja od kolodvora do hostela ima 3,8 kilometara, ako se ide preko rive. Izračunamo li, prema aktualnom cjeniku na njihovim službenim stranicama, start (1,95 eura) plus cca 4 kilometara račun bi trebao iznositi oko 8 eura, točno koliko je naša sugovornica vožnju platila prvi puta.

Zašto je onda platila duplo?


FOTO: Ilustracija/Unsplash

Nastavite čitati

Pula
 

PULA Domaće jedriličarke Una Krivić, Nika Fornažar i Iva Rokvić najbolje u klasama

U najbrojnijoj klasi Optimist (144 takmičara), pobijedio je Cristian Casetllan iz Triestina sport del Mare. U klasi ILCA 4 nastupila su 22 jedriličara i jedriličarke, najbolji je bio Jeremias Patikryl iz Češke, a među djevojkama je najbolja bila Nika Fornažar iz porečkog Horizonta. U klasi ILCA 6 u kojoj je nastupilo je 12 takmičara, najbolje se snašla Iva Rokvić iz JK Uljanik, na drugom mjestu je završio Luka Pahljina (Uljanik), dok je 3. bila Manola Miletić iz Kvarnera

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.