Komunal

275 eura za put + 5 eura na dan za džeparac

Odlična prilika za mlade Puležane: Volontiranje u Trieru - plaćeni hrana, smještaj i džeparac

Poželjno je da volonter/ka ima osnovno znanje njemačkog jezika, ali bi trebao/la pokazati i spremnost za sudjelovanje na tečaju njemačkog jezika. Motivacijsko pismo i životopis, na hrvatskom i engleskom jeziku, potrebno je poslati na e-mail evs.surojc@gmail.com zaključno do 31. siječnja


 
1 min
Borka Petrović
Trier

Poželjno je da volonter/ka ima osnovno znanje njemačkog jezika, ali bi trebao/la pokazati i spremnost za sudjelovanje na tečaju njemačkog jezika. Motivacijsko pismo i životopis, na hrvatskom i engleskom jeziku, potrebno je poslati na e-mail evs.surojc@gmail.com zaključno do 31. siječnja

Njemački grad Trier raspisao je poziv za volontera/ku koji/a želi sudjelovali u aktivnostima gradske uprave Grada Triera, točnije, u aktivnostima odjela za bratimljenje gradova. Troškovi su pokriveni pa će volonteri dobiti za hranu i smještaj 24 eura na dan (870 eura mjesečno), 275 eura za put te po pet eura na dan kao džeparac.

Pula i Trier pobratimljeni su već 50 godina te povodom toga prvi volonteri/ke u sklopu programa Europskih snaga solidarnosti u Trieru traže baš iz Pule. Volontiranje je dugoročno u trajanju od 9 ili 10 mjeseci.

Za mlade od 18 do 30 godina

Savez udruga Rojca je akreditirana organizacija koja će pomoći Gradu Trier pri traženju i spajanju volontera/ke. Isto tako, pružat će podršku volonteru/ki za vrijeme trajanja volonterskog staža. 

Stoga pozivaju mlade od 18 do 30 godina koji žele znatno pridonijeti društvu i aktivno iskazivati solidarnost da sudjeluju u ovoj neprocjenjivoj prilici koja će im omogućit stjecanje iskustava i razvoj novih vještina.

Poželjno je da volonter/ka ima osnovno znanje njemačkog jezika, ali bi trebao/la pokazati i spremnost za sudjelovanje na tečaju njemačkog jezika. Svoje motivacijsko pismo i životopis na hrvatskom i engleskom jeziku potrebno je poslati na e-mail evs.surojc@gmail.com zaključno do 31.1.2022. godine. 

Raznolike aktivnosti

Planirane projektne aktivnosti za vrijeme boravka u Trieru vrlo su raznolike: volonterima/kama se daje prilika da doprinesu vlastitim idejama, da ih dalje razviju u projektno i na kraju ih implementiraju. Posebna se pozornost posvećuje očuvanju i proširenju europskih ugovora o bratimljenju gradova koji su nastajali i rasli desetljećima.


Nastavite čitati

Pula
 

Završili razgovori u Beču o iranskom nuklearnom sporazumu

Uključene strane žele riješiti pitanje ukidanja sankcija Iranu u zamjenu za novo uvođenje restrikcija na nuklearni program toj zemlji. "Može se reći 'da' ili 'ne'" na tekst, rekao je predstavnik EU-a u Beču, dodajući da ništa nije ostalo o čemu bi se moglo pregovarati i opisujući tekst kao "vrlo dobar kompromis za sve strane"

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.