republika - dugi
Komunal

UZ SVJETSKI DAN ZDRAVLJA

Općina Medulin uz najmlađe i umirovljenike obilježila Svjetski dan zdravlja

S obzirom na to da je Svjetska zdravstvena organizacija za ovogodišnju temu Svjetskog dana zdravlja stavila naglasak na vezu između zdravlja planeta i svih živih bića, načelnik Ivan Kirac sa suradnicima, susrete i druženja s mještanima održao je  na dvije posebne lokacije u Medulinu, medulinskoj lokvi i potom šetnjom kroz Arheološki park Vižula


 
2 min
Istra24

S obzirom na to da je Svjetska zdravstvena organizacija za ovogodišnju temu Svjetskog dana zdravlja stavila naglasak na vezu između zdravlja planeta i svih živih bića, načelnik Ivan Kirac sa suradnicima, susrete i druženja s mještanima održao je  na dvije posebne lokacije u Medulinu, medulinskoj lokvi i potom šetnjom kroz Arheološki park Vižula

Općina Medulin ove je godine Svjetski dan zdravlja obilježila druženjem načelnika Ivana Kirca s najmlađim mještanima te umirovljenicima.

S obzirom na to da je Svjetska zdravstvena organizacija za ovogodišnju temu Svjetskog dana zdravlja stavila naglasak na vezu između zdravlja našeg planeta i zdravlja ljudi, životinja, biljaka – svih živih bića - pod krilaticom „Naš planet-naše zdravlje“, načelnik Ivan Kirac sa suradnicima, susrete i druženja s mještanima održao je u prirodi, na dvije posebne lokacije u Medulinu, medulinskoj lokvi i potom šetnjom kroz Arheološki park Vižula.

Prvo je s mališanima iz Dječjeg vrtića Medulin posjetio medulinsku lokvu na kojoj su djeca uz edukatore Javne ustanove Kamenjak učila o životu i bioraznolikosti mikrosvijeta lokve, posebno o životinjama koje su stanovnici lokve te su ih na licu mjesta mogli i vidjeti uživo. Djeca su uživala trčeći, igrajući se i učeći u prirodi, a posebno zanimljivo bilo im je promatrati patke i gusana „Gagija“ kao glavnog domaćina u lokvi.

Nakon susreta s najmlađim sumještanima načelnik je druženje nastavio s umirovljenicima iz Sindikata umirovljenika Hrvatske – Podružnica Općine Medulin, s kojima je prošetao Arheološkim parkom Vižula. Ponosno su pokazali i vježbe kojima održavaju svoje zdravlje te time dali primjer svim generacijama kako se brigom za svoje tijelo kvalitetno i lijepo živi i u trećoj životnoj dobi.

Načelnik je pohvalio umirovljenike na fizičkoj spremnosti, veselom i pozitivnom duhu i životnoj energiji kojom su obilježili druženje povodom Svjetskog dana zdravlja u Općini Medulin, priopćeno je danas medijima.


Foto: Općina Medulin

Nastavite čitati

Istra
 

NE BJEŽE SVI NA MORE Ugostitelj Matija Peršić u Žminju stvorio više od 20 radnih mjesta. "Nudimo samo najbolje od Istre"

Centar svita, Žminjska, Terra Magica, Motovunska šuma...sve su to autorske pizze ugostiteljskog objekta "To je To", na kojima se nalaze samo birani proizvodi lokalnih proizvođača. Je li iz Svetvinčenta bolje doći u središte Istre nego na obalu, mladi ugostitelj nije dvojio - središte Istre, veli, tek se budi i raste pa je Žminj idealan za posao. U ovom trenutku već zapošljava troje stranaca i očekuje četvrtog pizzaiola

Istra
 

UMAG: Istria Gran Fondo i Umag RUN okupili više od 2000 biciklista i trkača - evo imena pobjednika

U jakoj međunarodnoj konkurenciji na 112 km dugoj stazi Gran Fondo prvi su do cilja stigli Laura Šimenc iz Slovenije i Francesco Zandri iz Italije, dok su na 87 km dugoj stazi 'Medio Fondo' najbrži bili Belgijanka Marijke De Smedt i Slovenac Patrik Mikac *  Najbrži u današnjem polumaratonu Umag Run bili su u ženskoj konkurenciji Ana Štefulj, a u muškoj Jan Križ. Utrku na 10,5 km u ženskoj je konkurenciji osvojila Nina Malina, dok je u muškoj pobjedu odnio Matej Šturm. Najbolji u utrci na 5 km bili su Maruša Cijan Brkič i Fran Galovic

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.