Komunal

POTPISAN UGOVOR U RIJECI

Općini Medulin dodijeljena sredstva za sufinanciranje izgradnje mola Financa

Iako je Ministarstvo dodijelilo samo iznos od 200.000,00 kuna u izmjenama proračuna predložit će se vijećnicima osiguranje dodatnih sredstava, kako bi se provela predmetna sanacija, jer je molo Financa u lošem stanju i zahtijeva obnovu, navode iz Općine Medulin


 
1 min
Istra24
Foto: Općina Medulin

Iako je Ministarstvo dodijelilo samo iznos od 200.000,00 kuna u izmjenama proračuna predložit će se vijećnicima osiguranje dodatnih sredstava, kako bi se provela predmetna sanacija, jer je molo Financa u lošem stanju i zahtijeva obnovu, navode iz Općine Medulin

Načelnik Općine Medulin Ivan Kirac potpisao je u četvrtak s ministrom mora prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja u Rijeci ugovor o sufinanciranju sanacije mola Financa, temeljem kojeg je Općini Medulin dodijeljeno 200.000,00 kuna.  

Ukupna procijenjena vrijednost projekta je 607.938,00 kuna. Od Ministarstva je zatražen iznos od 469.000,00 kuna, dok će se ostatak osigurati u općinskom proračunu. 

Iako je Ministarstvo dodijelilo samo iznos od 200.000,00 kuna u izmjenama proračuna predložit će se vijećnicima osiguranje dodatnih sredstava, kako bi se provela predmetna sanacija, jer je molo Financa u lošem stanju i zahtijeva obnovu, navode iz Općine Medulin.

Projektom je planirana sanacija oštećenja platoa mola sanacijom postojećih i postavljanjem novih kamenih ploča. Sanirat će se pristup za pješake, kupače, ronioce i izletnike te izraditi stube za pristup s obje strane mola.

Osim toga, sanirat će se oštećenje betonskih plombi i kamenog zida koji je izložen jačem djelovanju valova. Podmorski dio mola će se ojačati betonom, a uredit će se pješačka staza koja će omogućiti pristup molu i osobama sa smanjenom pokretljivošću.

Zbog osiguravanja dodatnih sredstava i provedbe javne nabave, radovi će se izvoditi nakon turističke sezone.  


Nastavite čitati

Istra
 

Župan Miletić posjetio Lanišće: u planu je stavljanje u funkciju obnovljenih prostorija područne škole i projekt sanacije njenog pročelja

Župan se sa suradnicima  susreo s načelnicom Robertom Medicom, predsjednicom Općinskog vijeća Irenom Šverko i pročelnicom Jedinstvenog upravnog odjela Lorenom Žakić * U općini Lanišće danas živi dvadeset djece predškolske dobi što se nije dogodilo već više od trideset godina, dok u Brgudcu, u kojem prije desetak godina gotovo nitko nije živio, danas trajno žive mlade obitelji

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.